6V do USB portu

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
VashCZ
Začátečník
Začátečník

6V do USB portu

Příspěvek od VashCZ »

Zdravíčko...
nepíšu to rád, ale omylem jsem pustil do USB portu 6V. Zatím vyzkoušeno s dvěma zařízeními, ale tipl bych si že jsem něco spálil :-(.

Chci se zeptat co se vevnitř mohlo pokazit a zda to jde spravit doma na koleně?

Odkaz na článek nebo kam jinam lépe dotaz směřovat uvítám, dík.

Ještě dám vědět.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
VashCZ
Začátečník
Začátečník

Re: 6V do USB portu

Příspěvek od VashCZ »

Tak píšu update. Bylo mi divný, abych 6V do USB stihnul za 10 vteřin odpálit.

Ono se totiž spíš stal zkrat :-/. Zatímco napájení přes USB nebo microUSB(první obrázek) má jasně danou stranu(jinak nejde dát, jsou tam rýhy), tak ten "jack" má možnosti dvě(obrázek 2 a 3). Buď + dovnitř a - ven nebo obráceně.
http://vashcz.rajce.idnes.cz/ne_az_tak_blbuvzdorny

Rozpoznávací znamení je titěrný znak, navíc z obou stran vypadající na první pohled úplně stejně (není). Co jsem na první pohled viděl je na jedné straně značka 3.5x1.35 a na druhé je velké H(ano, napsané). Nevíte co znamená to H?

Inu každopádně potom co jsem odpálil druhý USB port jsem už arcipoučen, že ještě ne všechny výrobky na trhu jsou blbuvzdorné nebo že mají návod :-/.

Mimochodem přišel jsem na to až na PC, které narozdíl od druhého zařízení při zkratu jednoduše nefungovalo místo aby to USB port rovnou odpálilo.
GB GTX 760 rev.1; i5 3570K; Gelid Tranquillo rev.2; Gigabyte deska; Crucial Sport 2x8GB; Crucial M4 120GB; Seagate Barracuda 2TB; BeQuiet! Straight Power 600W; Fractal design F4; Dell 1920x1200
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“