Black screen po startu PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Grisper
Nováček
Nováček

Black screen po startu PC

Příspěvek od Grisper »

Zdravím,
Dneska nastal problém s PC a to že během brouzdaní na netu se PC freeznul a nasledně naskočila modra smrt jenže Pc už nenaběhnul, vypada že pc funguje normalně ale nemůžu z něj dostat žádný graficky vystup ani logo vyrobce desky nic monitor ani nezareaguje, větraky, disky se točí. tak sem zkusil vytahnout grafiku a hodit to na integrovanou a pořád to stejné. zkusil sem další dvě grafiky a pořád stejné. přeměřil sem napětí na všech větvích zdroje a vše sedí, vytahl sem ramky a po zapnutí deska začala pípat a hlasila chybu. pak sem vyresetoval cmos a pořád stejné. už nevím co dal zkusit.
Zakladní deska: GIGABYTE GA-Z170-D3H
Procesor: Intel i5-6600K stock bez OC
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133
Grafika: MSI gtx970
Zdroj: seasonic s12ii-620
Dík za případne rady
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Black screen po startu PC

Příspěvek od PKBO »

ramky zkoušej jednu po druhé...

Pak to celé rozeber na kousky, slož a vyzkoušej mimo skříň a pokud furt nic, tak bych začal řešit reklamaci desky...
Grisper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grisper »

Tak je to deska dneska sem v práci rozebral nové PC na skylake a i I3-6100 nefunguje v mojí desce a můj procák na desce B150 od asusu jede bez problému.
Tak se chci zeptat jakou desku by jste doporučili? Místo té moji nebo jestli se prokáže vadu budou mi vraceny peníze.
Cena kolem od 3 do 4 tisíc Kč. a vydrží déle jak měsíc :D
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008M098E4U3ULK názor a tuto desku?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Deska je fajn, patří k těm lepším na kterých se dá taktovat, můžeš na ní potaktovat i tu svou i3, já uspěl s touto deskou takto:

i3 6300 @ 4,5 Ghz stable / 4,6 Ghz benchmarky
i7 6400T @ 4,2 Ghz stable
i7 6700T @ 4,7 Ghz stable / 4,9 Ghz benchmarky

tzn pro budoucí upgrade na i7 dobrá volba...

Pokud by jsi na tom chtěl provozovat tu i3 a netaktovat vůbec, tak celkem zbytečně drahá a můžeš dvojku ušetřit.
Grisper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grisper »

Na té desce pojede jenom ta I5-6600k tak I3 byla vykuchaná z PC v práci a už je zase na svém místě.
Tak vezmu tu desku ASUS Z170-A
a ještě jeden dotaz když budu měnit desku mám i přeinstalovat windows nebo stačí jenom odinstalovat věci od gigabyte?
Hexik21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Hexik21 »

Já měnil desku od ASUSU na stejné patici za jiný model ale od stejné značky. Řešil jsem to v Safe modu odebraním driveru pro chipset a měl jsem vystaráno ale u tebe bych to viděl na reinstal.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

na 99% nemusíš dělat vůbec nic... jestli máš w8.1/10 tak už tuplem ne, velice často mění obstarožní hw za novější a zpravidla není třeba reinstalu, v jednom z 10 případů je to opravdu potřeba, ale většinou to zvládne i přechod ze starého c2d na nové AMD a podobně.
Grisper
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grisper »

Tak snad nebude reinstal potřeba a dík za rady :)
ještě je nějaký větší mezi
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008M098E4U3UMQ
a
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008M098E4U3ULK
pořád vybírám přebírám
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“