Výpadky klávesnice přes RDP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Výpadky klávesnice přes RDP

Příspěvek od celebrant.athlon »

Zdravím, připojujete se někdo na Windows 10 stanici přes RDP? Od té doby, co jsem upgradoval W8.1 na W10, tak mi náhodně vynechává klávesnice nebo se pošle asi něco jiného, než co sem zmáčkl. Nejhorší to je, když chci napsat některý z těchto znaků: $, <, >, [, ]. Ty píšu přes altGr + klávesa k tomu. Napsat takovou hranatou závorku je tak na čtyři opakování a mezitím se provedou mně neznámé klávesové zkratky, jako bych měl stále zmáčknutý ten altGr. Takže když už konečně mám napsanou tu závorku, tak musím zavírat různá otevřená okna a dávat Undo na všelijaké úkony, co ty zkratky provedly..

Krom přechodu na W10 se nic nezměnilo. Stále se připojuji z W7, notebook s W10 mám v síti přes kabel. Ve W10 mám všechny aktualizace, včetně toho nedávného velkého upgradu.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Re: Výpadky klávesnice přes RDP

Příspěvek od icebosss »

udělej čistou instalaci, mi taky po upgradu pc různě zamrzalo a chovalo se divně
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jen otázka, máš na obou strojích (host i client) nastavenou stejnou znakovou sadu?
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Na obou mám češtinu, českou klávesnici (qwertz rozložení). Umístění Česká republika. Tohle myslíš?

Čistou instalaci dělat nechci. Než abych znovu instaloval veškerá prostředí (je to pracovní notebook), tak to raději začnu používat něco jiného místo RDP. Večer zkusím, jak se to chová přes TeamViewer.
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Tak přes TV to nedělá.

A kolega se na mě ani nepřipojí z jeho W10.
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“