Mám pár dotazů jestli někdo zkoušel instalaci starého OS Win Vista na zcela nový notebook.
Myslíte, že bude mít nový HW vůbec ovladače, aby s nim uměly Visty pracovat? Prvoplán je ten, že by se disk překlonoval a snad to na novém HW po chvíli úsilí rozchodí. S tím souvisí, že uvažuji, zda je lepší se držet Intel->Intel, konkrétně Core2Duo->i3/i5, nebo by překlonovaný původní system schroupal i chipset AMD?
Pokud to neveme již nainstalovaný původní systém, tak to bude problém, pokud by to nevzalo Visty vůbec, tak by to byl prů***. Rád bych tedy minimalizoval potíže i vybraným HW.
Nezkoušel někdo?
Instalace Win Vista na nové PC
Moderátor: Loki5567
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Instalace Win Vista na nové PC
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Instalace Win Vista na nové PC
Tak jen kdyby to někoho zajímalo...
Starý disk s Vistami jsem překlonoval na nové SSD a vrazil do Dellu s i3. Překvapivě Visty schroustaly vše poměrně se ctí až nečekaně bez protestů a chyb.
Systém byl funkční a svižný, ale ztroskotal jsem bohužel na několika ovladačích pro USB a bezdrátové sítě, které zkrátka pro Visty nejsou podporovány.
Nakonec tedy proběhl stejně reinstal na Win7
Starý disk s Vistami jsem překlonoval na nové SSD a vrazil do Dellu s i3. Překvapivě Visty schroustaly vše poměrně se ctí až nečekaně bez protestů a chyb.
Systém byl funkční a svižný, ale ztroskotal jsem bohužel na několika ovladačích pro USB a bezdrátové sítě, které zkrátka pro Visty nejsou podporovány.
Nakonec tedy proběhl stejně reinstal na Win7
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS