Po nainstalování zvukové karty zamrzne PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

Po nainstalování zvukové karty zamrzne PC

Příspěvek od MadmanCZ »

Dobrý den,

mám problém se svoji zvukovou kartou EMU 0202, která funguje úplně normálně a fungovala i na mém starším PC. Nyní jsem upgradoval na Xeon 1231 V3, 16GB RAM a MSI B85-G41 a zvuková karta prostě způsobí zamrznutí PC při prvním zvuku, kterej by měla přehát.

Je logické, že když předtím fungovala a teď nefunguje, že musí být chyba v pravděpodobně v desce (?)...

Neví někdo čím by to mohlo být?

Prostě při prvním zvuku, kterej by měla vydat se prostě zasekne celej PC a pomůže jen tvrdý restart.

Díky moc za každou pomoc!

Slyšel jsem něco o tom, že by to mohlo být IRQ kanálama, ale ty se přiřazují automaticky tak nevím.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: Po nainstalování zvukové karty zamrzne PC

Příspěvek od Xnovic »

Já bych jí prvně zkusil v jiném pc.. Pak snadno zjistíš, jestli je chyba ve zvukové kartě..
CPU:Ryzen 7 5800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MadmanCZ »

Zvuková karta funguje normálně na ostatních PC.

Teď čtu, že musí mít svůj IRQ kanál a nemůže být na kanálu sdílená s ostatními zařízeními. Nevím ale jak udělat, aby to šlo nastavit manuálně.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

MadmanCZ píše:Zvuková karta funguje normálně na ostatních PC.

Teď čtu, že musí mít svůj IRQ kanál a nemůže být na kanálu sdílená s ostatními zařízeními. Nevím ale jak udělat, aby to šlo nastavit manuálně.
http://www.helpwithpcs.com/upgrading/ch ... ttings.htm
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Podobný problém jsem měl s X-Fi XtremeMusic (E-MU 20K2) na P67A, nepodařilo se mi to rozchodit ani po rezervaci IRQs.

Vyměnil jsem za zvukovku s jiným chipsetem a všechno OK.
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MadmanCZ »

Pomohl upgrade na Win10 :D

Díky za všechny rady.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“