Edimax br-6428nc jako range extender

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Abeou
Nováček
Nováček

Edimax br-6428nc jako range extender

Příspěvek od Abeou »

Dobry den, z duvodu nedostatecne sily wi-fi v dome jsem poridil edimax wifi router. Po kratkem nastaveni zacal internet fungovat s kvalitnim signalem. Nicmene mam zajimavy problem - nektere stranky se tvari jak kdyby byl internet odpojen. Zatimco na jedne karte mam otevreny atlas.cz a facebook, na druhe mi hlasi adresa pctforum.tyden.cz err_connection_timed_out. Stejne tak napriklad ookla.com. umel by nekdo poradit co zmenit aby vse fungovalo jak ma? Dekuji
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Re: Edimax br-6428nc jako range extender

Příspěvek od crazzykiller »

Takhle je to dost obecne popsano, tipnul bych si v poloseru ze to neprelozi DNS.

Zkus v prikazovym radku "ping to_co_ti_nejde.cz" a uvidis jestli ti to vyplivne ip a pingne se to.
Abeou
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abeou »

Tak jsem to zkousel. pise mi to Hostitele www.restauraceandel.cz se pomoci prikazu ping nepodarilo najit. Zkontrolujte nazev a akci opakujte.

V tu samou chvili mi napr. atlas.cz normalne funguje...

crazzykiller píše:Takhle je to dost obecne popsano, tipnul bych si v poloseru ze to neprelozi DNS.

Zkus v prikazovym radku "ping to_co_ti_nejde.cz" a uvidis jestli ti to vyplivne ip a pingne se to.
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

Zkus pouzit nejake verejne dns servery (treba google).

Nastavuje se to viz http://www.fastport.cz/files/Nastaven%C ... ws%208.pdf
(nevim co mas za win, ale je to vsude podobny)

V "Krok 6" v tom navode zmen jen polozky 8. a 10. a ip tam dej "8.8.8.8" a "8.8.4.4"

A uvidis jestli to pomuze.
Abeou
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abeou »

Tak jsem to vyzkousel presne jak pises. Stale stejny problem. Zatimco nektere stranky jdou, jine bohuzel ne. Uz fakt netusim co s tim. Kdyz se prihlasim na puvodni modem (se slabsim signalem), tak mi vse funguje normalne..
crazzykiller píše:Zkus pouzit nejake verejne dns servery (treba google).

Nastavuje se to viz http://www.fastport.cz/files/Nastaven%C ... ws%208.pdf
(nevim co mas za win, ale je to vsude podobny)

V "Krok 6" v tom navode zmen jen polozky 8. a 10. a ip tam dej "8.8.8.8" a "8.8.4.4"

A uvidis jestli to pomuze.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“