Hi-endová case z roku 2007 není vhodná na nový HW ?!

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Hi-endová case z roku 2007 není vhodná na nový HW ?!

Příspěvek od PersonalComputer »

Ahoj chci si koupit nový PC:
i5 6600K
Asus Z170 Gaming Pro
Transcendent 128GBhttp://www.czc.cz/crucial-16gb-2x8gb-ddr4-2133 ... 76/produkt
GPU už mám:Gigabyte GTX 960 G1 Gaming Windforce X3. (30cm dlouhou)
Nu a ze starého PC chci použít zdroj (600W seasonic)http://www.czc.cz/seasonic-ss-600ht-600 ... 58/produkt
chladič noctua NH-U12F -http://www.czc.cz/noctua-nh-u12f/41185/produkt
se secufirmem....
A to vše mám v úmyslu umístit do Coolermaster Stacker 830Evo.

Ale dozvěděl jsem se že se mi v tom bude nový HW přehřívat.... Upřímně, já tomu nevěřím, protože sem v tom 9let provozoval přetaktovaný Q6600, vystřídal 3 generace GPU (X1950-GTX 275-GTX 960) a nemusel se nikdy bát že se mi tam karta nevejde...

Ale prý kdybych si to měřil teploměrem nebo FLIR tak to poznám.... že to hřeje na 100 stupňů...
Svého času se ta skříň prodávala jako certifikovaná pro SLi od Nvidie... a řekl bych že staré karty a procesor y musely péct víc...

Na novou case nemám...a příjde mi to jako pitomost.... Je to blbost, nebo ne ?
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: Hi-endová case z rook 2007 není vhodná na nový HW ?!

Příspěvek od Xnovic »

Skříň bude dostačující pro Skylake...

EDIT: Zvlášť pokud mu nasadíš tu Noctuu.
A co by mělo hřát na 100st? CPU, grafika, nebo to snad má být teplota vnitřku skříně :-D ?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Hi-endová case z roku 2007 není vhodná na nový HW ?!

Příspěvek od PKBO »

Hloupost, skříň si klidně nech, však ten skylake bude mít poloviční spotřebu jak starý 65nm c2q...
Vůbec se tím nezatěžuj.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

To si mysli vetsina lidi, dokud se nevezme IR teplomer a nezacne merit. 100°C na napajeni se tyka priblizne 95% a to jsem jeste optimista.

Najdi si snimky FLIR napr.: Titan, Fury, nebo take mainstream GPU, boardu s nechlazenou kaskadou, nebo chlazenou ale slabou kaskadou a budes velmi prekvapeny, jake brutalni teploty ty GPU/Faze dosahuji (a ne, z Windows a nejakym 3rd party SW zazrakem to nezmeris). To chce slusny IR/FLIR Voltcraft (jsou pomerne presne a levne) a potom si o prehrivani povime svoje.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

A co s tim má společného tahle skříň ? Však je tam ventilátorů více, jak v kdejaké skříni za 2000.... GTX 960 je karta s totálně mizernou spotřebou, která by se uchladila v téhle skříni na pohodu pasivně a on tam vyrukuje s Titanem nebo FuryX....
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Kdo chce skrin na vecnost a/nebo ma specialni pozadavky (napr.: deti, umisteni apod.), ten si porizuje Lian-Li a v prubehu casu ji prestavuje. Lian-Li nepatri mezi nejlevnejsi, ale jsou ciste o kostre a lze vymenit bocnice, celni panely, spodni cast, uloziste HDD, ODD, FDD, ... a tak 12let stara Lian-Li nese 2x USB 3.0 1x eSATA, 1x USB3.1C vcetne zapinani/reset. Puvodne byl nahore, s detmi prisla prestavba celniho panelu za dvirka a vse je schovane, aby se k tomu plizicus skodicus nedostal. U rucne vyrabenych full-tower E-ATX skrini neni zadny velky problem vymenit cokoliv. Izolacni hmoty ruznych vlastnosi, risery do delky 30cm, mrizky, I/O, HDD SAS/SATA cage, .... to vsechno Lian-Li umi a lze udelat upgrade skrine. Nebo se skrine proste recykluji. Co se vyplati si vice si musi kazdy spocita sam.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Já vám to řeknu takhle - na jistém fóru jsem se stal takovým maskotem, který je známý tím že má velké oči a nic nekupuje.... Jenže najednou se to změnilo, po upgradu GPU jsem se naštval, ušetřil si na ten zbytek a tamní odborníky poprosil ať mi teda ten počítač sestaví a oni najednou vytáhli tenhle pseudoproblém se skříní. Zdravý selský rozum mi velí že to je blbost, já chápu že ta skříň nemá třeba zdroj dole, jak je v módě ale jak říkám - devět let v ní frčí OC Q6600 a zahrál jsem si na tom všechno co sem chtěl od roku 2007 až po GTA V a Zaklínače 3. (To GTA V to dokonce dalo s GTX 275 ! ). Jenže má to málo RAM, kupovat za draho DDR II se mi nechce a taky bych už měl rád po letech zase kompletně moderní stroj...(který bude i méně žrát elektriku).

A jak jistě chápete, nechce se mi vzít skříň která stála šest tisíc a vyhodit ji na smeťák... Nehledě na to že se i po těch letech pořád líbí...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Co chceš slyšet ještě více ? Prostě to ignoruj, máš fajn skříň, klidně si jí nechej...
Jediné co jí lze vytknout je ten zdroj - ovšem to se úplně mine se všemi argumenty, které jsi si vyslechl, jediné co tim trpí je ten zdroj.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Já vím, radši bych nový.... Přece jen už má něco naběháno... ale když já na nový opravdu nemám a popravdě ani netuším jaký bych měl vzít. Když jsem měl ještě P4, 3GHz, Northwooda a měnil jsem tuším FX5200 za ATi 1650 tak jsem vzal tehdy Enermax Liberty, 400W. To byla krááása ! Šlapal ještě aspoň deset let. Ale prý už dneska Enermax není to co býval,Forton taky ne... Corsairy kus od kusu, čtu tady často testy zdrojů ale mám pocit že to dneska není žádná sláva ? Ale máte pravdu, chtělo by to vyměnit... Byť je předimenzovaný...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Neni třeba měnit, to že se hřeje trochu více furt neznamená že bude po smrti, dokud nebudeš mít potíže, klidně si ho nechej.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

A jinak výběr komponent OK ?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“