Vypalování s externí mechanikou přes jedno USB ...

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Vypalování s externí mechanikou přes jedno USB ...

Příspěvek od Jackal »

Mám dotaz pro ty, co ještě vypalují CD. :o

Jde mi tedy hlavně o vypalování CD s externí mechanikou Asus SDRW-08D2S-U LITE, která má od mechaniky kabel na konci rozbočený na dvě větvě.

Před lety, jsem měl externí mechaniku a ta při vypalování DVD přes jedno USB končila s chybou. DVD už nepálím, ale CD ještě ano a k notebooku mám externí mechaniku a bohužel málo USB. Přes rozbočovač to asi nepůjde, jen kdyby byl asi napájený. Nechci to pouze zkoušet a vyhazovat CD, proto můj dotaz.

Vypálím CD s externí mechanikou přes jednu hlavní větev jednoho USB, nebo musí být zapojené obě větve do dvou USB ? Jde mi pouze o CD.

Děkuji.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
funkmaster
Nováček
Nováček

Re: Vypalování s externí mechanikou přes jedno USB ...

Příspěvek od funkmaster »

Ahoj,

z technického hlediska vypalovačka na CD potřebuje určitý výkon na který jedno USB nevystačí - určitě bych doporučoval investovat do napájeného USB rozbočovače :)
Juzzy píše:Připravte se na návrat do minulosti, budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech. Zablokují i seznam.cz - budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vypalování s externí mechanikou přes jedno USB ...

Příspěvek od Jackal »

Díky, jsem také toho názoru, jen jsem si myslel, že to pálení CD nepapá tolik voltíku z vypalovačky.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“