Cisteni monitoru
Moderátor: maXXmilian
- lukemarty
- Nováček

-
Cisteni monitoru
Ahoj lidi
Na Technetu vysel od Romana Vsetecky clanek o cisteni periferii (mys, klavesnice)
Na tom by nebylo nic divnyho, ale on tam ten blbec popisuje jak cistit monitor.
Cili jak ho rozebrat a cistit hadrem a vysavacem zevnitr... No chapete to ???
Jinymi slovy navadi lidi, jak se nechat celkem bezpecne zabit...
Vice v clanku:
http://technet.idnes.cz/hw/hw_monitory/ ... nitor.html
Napiste Vseteckovi do diskuse jakej je to BLB a at s nim redakce Technetu neco udela!!
Diky
Na Technetu vysel od Romana Vsetecky clanek o cisteni periferii (mys, klavesnice)
Na tom by nebylo nic divnyho, ale on tam ten blbec popisuje jak cistit monitor.
Cili jak ho rozebrat a cistit hadrem a vysavacem zevnitr... No chapete to ???
Jinymi slovy navadi lidi, jak se nechat celkem bezpecne zabit...
Vice v clanku:
http://technet.idnes.cz/hw/hw_monitory/ ... nitor.html
Napiste Vseteckovi do diskuse jakej je to BLB a at s nim redakce Technetu neco udela!!
Diky
- Slezman
- Středně pokročilý

dělat recenci na čištění kuličkové myši v 09/2004, kdy tato myš stoji 100 Kč mi připadá jako luxus.
Navíc čistit válečky nožem...
to neměl vatové tyčky a líh?
čištění klávesnice - proboha - tak snad vemu vysavač, vysaju každou klapku, utřu klávesy a kryt a jedu dál, proč montovat ????
monitor? prach? ponožka, co je po ruce/po noze, okraj trička, kapesník, na prskance se jde kapesníkem s 5 kapkami vody, ne?
monitor - prach uvnitř? ach jo....
článek na
Navíc čistit válečky nožem...
čištění klávesnice - proboha - tak snad vemu vysavač, vysaju každou klapku, utřu klávesy a kryt a jedu dál, proč montovat ????
monitor? prach? ponožka, co je po ruce/po noze, okraj trička, kapesník, na prskance se jde kapesníkem s 5 kapkami vody, ne?
monitor - prach uvnitř? ach jo....
článek na
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ten članek je celkove o ničem a zaplat buh odstavec o rozebirani monitoru redakce smazla, je videt, ze nekdo muze za "radu" v "odborným" tisku zaplatit snad i životem

Edit: ted me tak napada, co to je probuh za odborníka a jak ho muzou nechat neco napsat na idnes ??
Proste nechápu, jsem zděšen 
Tezko si jen predstavit ze to vzal nekdo vazne a jal se rozebirat letite CRT a čistit ho vevnitr mokrym hadrem.
Edit: ted me tak napada, co to je probuh za odborníka a jak ho muzou nechat neco napsat na idnes ??
Tezko si jen predstavit ze to vzal nekdo vazne a jal se rozebirat letite CRT a čistit ho vevnitr mokrym hadrem.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Treba ma nekdo rad vsechno pekne cisty 
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
FERDA MRAVENEC
Anebo monitor už nějakého "šikulu" zranil nebo nedejbůh zabil.
Co jme mohli čekat od žurnalisty "Ferdy mravence". Za chvíli nám sdělí jak se čistí reaktor. Počkáme si. Bude legrace.
Co jme mohli čekat od žurnalisty "Ferdy mravence". Za chvíli nám sdělí jak se čistí reaktor. Počkáme si. Bude legrace.
- Haski
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky sem se právě na to chtěl zeptat. Težko říct, jestli je nahoře jenom obyčejnej průhlednej plast nebo sou na tom nanesený nějaký filtry...Haski píše:A jak je to s cistenim LCDcek? Mohu vzit treba vlhky hadrik na brýle a čistit nebo jinak?
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- kesi
- Začátečník

Re: Cisteni monitoru
Oprášil bych toto staré téma.
Může lékárenský líh nějak poškodit LCD panel?
Čistím jím hodně věcí, hlavně optiku, dokonale odmašťuje a nezanechává žádnou stopu.
Samozřejmě se neptám na technický líh, který není chemicky čistou látkou a může naleptat povrch.
Toto by u lékárenského hrozit nemělo, je tak?
Vítám i doporučení dalšího osvědčeného prostředku, který nezanachá žádné šmouhy.
Může lékárenský líh nějak poškodit LCD panel?
Čistím jím hodně věcí, hlavně optiku, dokonale odmašťuje a nezanechává žádnou stopu.
Samozřejmě se neptám na technický líh, který není chemicky čistou látkou a může naleptat povrch.
Toto by u lékárenského hrozit nemělo, je tak?
Vítám i doporučení dalšího osvědčeného prostředku, který nezanachá žádné šmouhy.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam jenom cistou vodu + max trosku mydla na vlhky hadrik.. (pokud je povrch nekde mastny)
- Jds1cz
- Začátečník

Zdravím mám vyzkoušenu letní směs do ostřikovačů.Čistí a nezanechává šmouhy.Vyzkoušeno na stařičkém lcd.Za případné škody na vašich lcd neručím.Stratos píše:ja pouzivam jenom cistou vodu + max trosku mydla na vlhky hadrik.. (pokud je povrch nekde mastny)
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
- jagoda
- Středně pokročilý

i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
- maXXmilian
- Moderátor

http://www.czc.cz/d-clean-antistaticka- ... 65/produkt
Ja pouzivam toto a nemuzu si to vynachvalit, driv jsem pouzival vlhcene ubrousky, to slo, ale nebylo to ono. Tohle mi koupila manzelka, kdyz jsem ji zadal ukol "neco na cisteni monitoru" a je to opravdu brilantni vec.
//e jen upozornim, ze nevim jestli je to uplne identicky pripravek, obal je jiny, ale je to stejny vyrobce, stejna pixla, tak snad ano.
Ja pouzivam toto a nemuzu si to vynachvalit, driv jsem pouzival vlhcene ubrousky, to slo, ale nebylo to ono. Tohle mi koupila manzelka, kdyz jsem ji zadal ukol "neco na cisteni monitoru" a je to opravdu brilantni vec.
//e jen upozornim, ze nevim jestli je to uplne identicky pripravek, obal je jiny, ale je to stejny vyrobce, stejna pixla, tak snad ano.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth