Arctic Accelero Twin Turbo II

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
BMPT
Začátečník
Začátečník

Arctic Accelero Twin Turbo II

Příspěvek od BMPT »

Zdravím,
chystám se na montáž Accelera na GK GeForce GTX 560 Ti, ale v manuálu jsem narazil na jednu nelogičnost.

https://www.arctic.ac/eu_en/downloads/d ... nglish.pdf

V manuálu na straně 4 v bodě 7a je uvedeno, že tu destičku, kterou mám sundat z chladiče mám následně přišroubovat ke kartě. Nechápu proč, když jí stejně pak zase mám odšroubovat, vrátit na chladič a provést konečnou instalci karty, tak jak je to uvedeno na poslední straně v bodě 4. může mi to někdo vysvětlit?
Díky :-)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Arctic Accelero Twin Turbo II

Příspěvek od Bez_n1ck »

Je to uplně jednoduchý. Máš to tak udělat z toho důvodu, abys pak nečuměl jak kretén, až tam budeš mít pasivy na VRAM a napájecí kaskádě talepený tak blbě, že ti budou kolidovat s tím montážním rámečkem.
:)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
BMPT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BMPT »

aháááá, tak to už mi dává smysl, já nad tim dumal tejden co je to za blbost :-D...tak díky a prosimtě jak tam jsou ty papírový izolační proužky to je dobrý k čemu?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Kvůli izolaci.

Ty proužky nejsou papírový, ale je to fólie s lepidlem na ppírovým podkladě. Takže roztrháš na proužky i s podkladem, odlepíš proužek fólie a nalepíš na vyznačené místo dle návodu. Ta fólie se tam dává proto, že pokud by některý z napájecích obvodů byl připájen s moc velkou kapkou cínu nebo měl nožičku nějak nestandardně vysoko, mohlo by dojít ke zkratu toho prvku o vodivý heatsink, který máš na tyto obvody přilepit. Takže fóliové izolační proužky mají (kupodivu) za úkol izolovat.

// Ještě doplním, že teplovodivé lepidlo je tam k přilepení chladičů, chladiče jsou tam kvůli chlazení a ventilátory kvůli zajištění dostatečného proudu vzduchu potřebného pro správnou funkci chladiče. Ještě jedna všetečná poznámka, nedumej nad každým krokem v manuálu týden, ale rovnou podle něj postupuj. Ten manuál je v pořádku, rozhodně ho nepsal žádnej blb co neví co dělá :)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“