czc.cz sestavení sestavy - zkušenosti

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
slezsky
Nováček
Nováček

czc.cz sestavení sestavy - zkušenosti

Příspěvek od slezsky »

Zdravím, chci se zeptat, má tu někdo z Vás zkušenosti s kompletováním sestavy v czc.cz? Já jen že jsem komponenty koupil ve čtvrtek večer (14. 1.) a stále čekám. Zdá se mi to už moc dlouho. Na jejich stránkáh píšou různé údaje, jak dlouho jim to má trvat. Někde 3 - 6 dní, jinde zase do 2 dnů a v mailu o potvrzení objednávky max 3 dny. Už začínám být zlý.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: czc.cz sestavení sestavy - zkušenosti

Příspěvek od Zivan »

A maji vse skladem v Pribrami? Tam to myslim skladaji. Taky toho mohou mit vic nebo pri skladani zjistili, ze napr. jeden MB na sklade je vadny a ceka se na dodani dalsiho kusu... Zkusil jsi tam zavolat?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
blackman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blackman »

Ja si nechal skladat PC pro znameho tesne pred Vanocemi, trvalo to cca 5 prac.dnu. Otazkou jestli jsou vsechny komponenty skladem, jestli se na neco neceka. Zkus tam napsat nebo zavolat to bude asi nejlepsi
slezsky
Nováček
Nováček

Příspěvek od slezsky »

já jsem byl právě přímo na pobočce na hájích se ptát a že prej toho maj hodně. ale to bylo v úterý. řekl mi že do konce týdne to bude určitě. že přede mnou je ještě 120 počítačů. na to že píšou, že zvádnou denně 70 počítačů, tak to už musejí mít dávno hotovo. skladem je všechno. kontroloval jsem to. a ikdyby nebylo v příbrami, od pátku to tam museli dávno dovézt. máte někdo kontakt přímo na příbram tam, kde to skládají?
marekcze
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marekcze »

Kamarád zrovna čekal dva týdny, asi to opravdu moc nestíhají....
vecino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vecino »

Je to tam tragédie. Ideálně vzít jen díly a nechat si to postavit od známého / kamaráda. Oni se s tím při skládání moc nemažou při tom množství.
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
Brooxen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brooxen »

Ahoj, zkušenost s CZC mám teď velmi "pěknou". 3.1. jsem si objednal PC komponenty, aby bylo vše skladem. Nejdříve jim přes týden trvalo do Příbrami naskladnit grafickou kartu, která však skladem byla, víc jak 5 kusů.. Když jsem 14.1. od nich neměl jedinou informaci ohledně objednávky, tak jsem se rozhodl tam zavolat. Mladá pipka na telefonu mi řekla, že to je standardní a že se počítač staví a že to může trvat ještě 3-6 dnů, tak jsem vzteky okamžitě zrušil objednávku a ona, že prej neví jestli to půjde. Tak jsem jí řekl že jim nic nezaplatím a ať si to stčej někam. Druhej den ráno mi přišel mejl, že je objednávka na základě hovoru stornována. Ještě ten den (15.1) jsem vše objednal na Alze, v pondělí 18.1. jsem si vše vyzvedl v HK na prodejně a ještě ten den mi kolega počítač sestavil a měl jsem takřka hned. V CZC jsou neschopný lidi, nehledě na to, že mě už v minulosti vypekli s reklamací, kdy mě neuznali reklamaci telefonu, kterej jsem u nich zakoupil s tím, že nesouhlasí seriové číslo telefonu se seriovým číslem na faktuře. Koho by napadlo tohle při nákupu kontrolovat?! Udělali ze mě podvodníka. Stejnou věc už jsem od pár lidí slyšel taky, že jim neuznali seriová čísla. Tak jsem jim dal ještě jednu šanci s PC a tu zabili. Pro ty kteří tam chtějí nakupovat, tak si pěkně počkáte :D a hlavně si kontrolujte seriová čísla hned na prodejně ;) FO CZC
Intel Core i5-6600 | MSI H170 GAMING M3 | Kingston 16GB KIT DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series | Samsung 850 EVO 250GB | WD Blue 1000GB 64MB cache | ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 | EVGA SuperNOVA 750 B1 | SilentiumPC Fera 2 HE1224
slezsky
Nováček
Nováček

Příspěvek od slezsky »

Takže jak to skončilo. 14. ledna jsem poslal objednávku, vše zaplatil kartou, vše bylo skladem. Po několika urgencích byl nakonec počítač hotov 22. ledna. Takže jsem čekal 6 pracovních dnů. Chápu že toho maj třeba moc, ale at neuvádějí na netu informace jako nejdříve do 2 dní, pak hned pod tím uvádějí 3 - 6 dní a v emailu k potvrzení objednávky píšou max do 3 pracovních dnů. Člověk počítá s tím co uvádějí na netu a když se to nepovede, tak je akorát naštvanej. Kdyby napsali bude to trvat 7 dní, tak s tím člověk prostě počítá. Nakonec jsem to kontroloval, jelikož mám průhlednou bočnici a musím říct, že to vypadá vpořádku, i kabliky pěkně urovnali a sepli svorkama, aby tam nebyl "bordel". Takže finální spokojenost, ale ta doba, to bylo na nervy.

P.S. myslel jsem, že se objednávkou začínají zabývat až když vše uhradíš.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Sestav od CZC mi pár desítek prošlo rukama a poakaždé to bylo v rámci možností složený pěkně, poslední dobou zdá se mi začali aji docela řešit cable management... :-)
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Brooxen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Brooxen »

Máš možnost výběru, buď platbu předem a nebo při přebrání na pobočce. Nikde nepíšou, že by to začali dělat, až to zaplatíš, ani to, že to urychlíš, když to zaplatíš dopředu. Myslím si, že je naprosto jedno, jak hradíš, prostě neplněj co slibujou. Po zkušenosti, co jsem s CZC už měl z minula, tak jsem chtěl platit při přebrání. Ještě že jsem to takhle udělal, aspoň jsem to mohl stornovat, protože reklama na netu, kde uvádějí, že dělají 70 počítačů denně, je naprosto zcestná.
Intel Core i5-6600 | MSI H170 GAMING M3 | Kingston 16GB KIT DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series | Samsung 850 EVO 250GB | WD Blue 1000GB 64MB cache | ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 | EVGA SuperNOVA 750 B1 | SilentiumPC Fera 2 HE1224
Athi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athi »

Mě skládali drahou sestavu, měl jsem z toho trochu strach, ale všechno v pořádku.

Cable management ukazkově.

Abych vyloučil riziko poškození při přepravě, tak jsem si do Příbrami zajel.

Od naskladnění to bylo tuším za tři dny.

Takže za mě Czc. pochvala.
Intel Core i7-6700K, GAINWARD GeForce GTX 1080 GLH Phoenix, MSI Z170A GAMING M7, Define R5 titanium, Samsung SSD 950 PRO (M.2) - 256GB, Samsung SSD 850 EVO - 500GB, Noctua NH-D15,
Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) DDR4 3000 , CORSAIR HX850i 850W, ASUS ROG Swift PG279Q
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Brooxen píše:...v minulosti vypekli s reklamací, kdy mě neuznali reklamaci telefonu, kterej jsem u nich zakoupil s tím, že nesouhlasí seriové číslo telefonu se seriovým číslem na faktuře. Koho by napadlo tohle při nákupu kontrolovat?! Udělali ze mě podvodníka. Stejnou věc už jsem od pár lidí slyšel taky, že jim neuznali seriová čísla...
To se ti stane i jinde. Napr. me loni 2x behem mesice v TSB. Jedno z toho byl alternativni toner, seriove cislo na krabici a fakture sedelo, po rozbaleni byl v krabici mirne jiny toner bez ser. cisla a dohadoval jsem se, ze je to opravdu ten toner, ktery jsem vybalil.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

Ja si nechal celou sestavu slozit u czc.cz pac sem nechtel resit pripadny vadny kus nejaky a reklamaci a taky ze stal cca 40k.cekal sem na pameti minulej rok ty.. nebyly...jinak vysledek dodavky tento....case v hodnote 6400kc prisla v jine barve....strzeny jeden zavit uchyceni zakl. desky...a desne slozen AOI ..tumici gumove tesneni mezi ventilarory nebylo a bylo prisroubovane zvenku..takze k nicemu....a jeden ventilator namontovan sanim ven z case a druhy dovnitr...to sem teda nikdy nikde jeste nevidel...osvetleni case vubec nebylo zapojeny ...takze ani vyzkouseny jestli funguje.....no hruza ...jinak cable vyvazany slusne....po zavolani na reklamacni...mi bylo sdeleno at zbozi vratim v zakonne lhute...to sem nechtel pac bych nemel ani PC ani tech 40k...jejich dalsi nabidka byla nejaka herni mys za cca 900kč ..ale na heurece s hroznyma recenzema.... jinou mnou vybranou a levnejsi czc.cz nebylo ochotno zdarma dat k zakazce a opet reseni jen vraceni zbozi....Tak nevim co si mam myslet o teto firme ...mnoho chyb pri jedne zakazce ..jinak pc slape dobre :)
spajaa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajaa »

Před vánoci jsem tam nechal sestavit pár sestav pro známé, když jsem nestíhal a musím říct,že mě kvalita práce docela překvapila dodání bylo cca 4 dny od objednání.Celkově hodnotím kladně.
thomas1981
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomas1981 »

Také hodnotím kladně i rychlost je ucházející....
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“