Radeony R9 Fury X (Fury, Nano) - recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeony R9 Fury X (Fury, Nano) - recenze, zkušenosti

Příspěvek od Mr Lucas »

... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Trochu mi tam chybí R9 390X, ale jinak hezká recenze, jen bych měl dotaz, proč tam je mantle u Thiefa a u BF4 není

světhardware mě momentálně s testama oslovuje nejvíc, dříve to byl Mirek Jahoda než ho vystřídal p.Vágner takže jsem rád že se kvalita vrátila do čech
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Jj, taky tam furt lezu... á k tomu testu. Taky to mohl srovnávat s normálně nataktovanou 980 GTX, když už má to srovnání v nadpise. Pak o tom na závěr píše, já vím, já vím, ale tohle mi prostě drobet kazí náladu. :)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jeste by moh zkusit unlock na 4096 shaderu ;) jinak pekna recenze
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

JJ to jě běžné, já bych naopak uvítal kdyby se vše srovnávalo dle max OC na vzduchu protože to je jak to ihmo "enthusiast" user bude používat. Krásně je to viět u 980TI, normálně ref 980TI je cca 5% pod Titanem, koukněte kolik je nad tim teď a to je úplně obyč neref model, žádnej extra a žádné další ruční OC/ladění. Tzn o kolik je ta GB980TI nad Titanem tak cca o tolik by byla neref 980 nad ref 980. Bohužel OC potenciál Fury je prachmizernej a ano unlock by takhl měl zkusit, i když na výkon to má dopad minimální.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

oc potencial je 1200mhz coz je skoro stejnej procentualni narust jako u 980ti
navic je tam ale moznost CU unlocku a to o 500 jednotek coz neni malo
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne neni, 1200 jich většina nená. 1150 je taková zdravá jistota ještě se vedánim vcore a žere to pak jak tank. % nárůst je u 980tky mnohem vyšší už jen kvůli tomu že Fury z ňákého důvodu s takty škáluje méně, recenze to ihmo celkem potvrdily. Fury má hodně SP ale ten unlock skoro neni znát, jde o to že má moc SP ale front-end je jen převzanej z tongy a nestíhá to krmit, ten čip je nevyváženej.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

já bych R9 fury vůbec neřešil i s jeho unlockem když můžem mít Nano pod 15 tisíc a ta prostě je lepší než R9 Fury i než GTX980
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

však fury bude stát stejně, až se zlevnění projeví v obchodech. Takže lepší bude fury s následným unlockem než pidi kartu s mizerným chlazením a horším přetaktováním
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Trochu jsem se nudil, tak jsem si chvíli hrál s tím fanem u Fury X..

Když mám svůj profil, kde v 2D režimu (do 40st na GPU) mám fan na 10%, jakmile překročí 48st. větrák se zapne na 25% (což je stále dobrý poměr hluku/výkonu) tak mi ve Valley benchu po 25min na 1160/560/+72mV jádro atakuje 59-60st.

Pak jsem zkusil, kolik to stáhne ve Valley s tímhle nastavení když jsem to přepl na 100% FAN speed.. (hluk je ale řekl bych že to má hodně daleko od např. 290x ref turbíny :D) takže jako že dost OK..
No a během 5 minut stále pokračujícího benchu Valley teploty padly na 45st. což si myslím že je hodně slušný skok..

Dost mě to tímhle překvapilo, že na 100% otáček fanu má karta i po OC s +72mV na jádru 45st.

Pokojová teplota je 23st.

Co se týče výkonu tak ten fan bude asi fakt špička.. škoda jen toho hluku při relativně nízkých otáčkách (15-20%)
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=153092 (doporucuju precist az do konce)
Zajimava analyza zmeny vykonu pri uprave taktu a napeti. Mozna throttling VRM a v dusledku toho snizeni vykonu?
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

webwalker píše:@danco: Proč bys měl chtít při VSYNC locknutou frekvenci čipu? Snížený tak je důsledkem toho, že GPU takovou frekvenci nepotřebuje. Jestli máš viditelný stuttering, pak chyba je nejspíš někde jinde.
Práve pre toto, walkre :). Pri vsynch je tých drobkov ovela viac v niektorých hrách a v niektorých zase vôbec.

http://www.svethardware.cz/recenze-sapp ... em/41848-7

A to tam nemáš ani v synch. HD 7970 drží 3D takt a v hrách tam nemá takéto výrazné framedropy pri vsynch. Ale stačilo by spravit profil v ovladáčoch a bolo by po probléme, inak je nutné používat nástroje tretej strany.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tyhle dropy jsou způsobené načítáním zdrojů (třeba textury). GPU musí čekat na natažení resources, GPU nemá dočasně co na práci, tak shodí takty i napětí. I kdybys tam tu frekvenci udržel (a o to se právě snažíš ty) nic by to nebylo platné, drop by byl stejně, protože GPU by na resources stejně muselo čekat.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Bol, ale menší a vyzuálne o dost. Ved som to skúšal - default takt a lock takt. A neni som sám, kto sa na to stažuje vo svete. V hrách je načítanie textúr v podstate neustále. Tak isto je v hrách cpu bottleneck scén tiež na každom rohu a práve tento problém z taktom to len zviditelnuje. Ak by nebol vizuálny rozdiel vo vnímaní plynulosti hry, no tak to ani neriešim. Ale je to poznat a to stara gen. nemala. Spoliehat sa na to, že mi GPU nebude brzdit procesor je blbost, lebo sa vždy nájde nejaka scéna. Mne to tam jednoducho vadí a poznám to, som citlivý na akékolvek potrhávanie obrazu a neznesiem ani žiadny posun v obraze bez v synch.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Pro mě za mě si dělej co chceš, jen jsem tě chtěl upozornit na to, že tvá myšlenka na udržení frekvence stále na max je hloupost a ke snížení stutteringu ti to jednoduše nepomůže. Raději se koukni, jak máš hru nebo driver nastavený a co ti tam může onen stuttering způsobovat. Frekvencí to není!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

GPU ak neni vytažené na 100% nemá max spotrebu aj ked drží max takt a to malé zníženie spotreby ak sa gpu neustále podtaktuje na každú blbost mi je totálne fuk. Ak sa budú k tomuto stavat v AMD ako ty teraz, potom budú mat aj také predaje. Čo myslíš že som sám, čo na to frfle? Hlavne ak to nerobila staršia generácia, čo som spomenul ? Ja mám rád ostré textúry a ak by som to chcel potlačit, no tak si uberem z kvality textúr na performance alebo niečo z detailov v hre. Ale na čo mi je potom výkonová rezerva a gpu ide potom na 60% alebo menej. Ak to má už dost velkú rezervu, potom to už nerobí, ale taký výkon nepotrebujem, čo nemožem využit a mám ho mat len v rezerve.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Popravdě vůbec nerozumím, o čem tu zase píšeš. Skáčeš z jedné věci na druhou, takže si nejdříve utřiď své myšlenky a pak sem napiš svůj problém. Jakej můj přístup a k čemu? Víš vůbec jak pracuje PowerTune a Boost? Co vlastně vůbec chceš řešit?
GPUreport.cz
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Popravde tu asi už nič riešit nebudem, len som chcel poukázat na zbytočný downclock pri tom teste. Do AMD som už dávno písal, nech pridajú clocklock do profilov a ked sa to nezmení tak papa. Ale to by aj tie profily musely aj bezat ok a neblbnút. HW sú na tom AMD lepšie ako nvidia ale takéto blbosti ako podtaktovávanie ja neznesiem ak mi to má zhoršiť frametimes. Alebo používat ClockBlocker, no to je trochu nepohodlné. Na to sú profily. Uvidím či na to príde aj AMD.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Komu není rady, tomu není pomoci :(
GPUreport.cz
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“