Nemá někdo zkušenost s řešením pádů World of Warcraft na Win 10, konkrétně Error #132:
The instruction at "0x00007fff157e21f3" referenced memory at "0x0000000000000008".
The memory could not be "read".
Padá celkem náhodně, hlavně v nových oblastech WoD.
Grafické ovladače Crimson 16.1.
Pod Win 8.1 se stejnými ovladači žádný problém, ale proč se vracet zpět k 8.1.
Zkoušel jsem klasické postupy jako repair, výmaz WTF, Cache; vypadá to ale spíš na něco s grafickými ovladači či Win 10.
WoW Error #132
Moderátor: Baneshee
- Redemption
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Re: WoW Error #132
Zkusil bych na chvili dat takty cpu i gpu na default, mas-li pretoceno.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Redemption
- Nováček

-
Díky za tip, určitě vyzkouším..
- Butch
- Středně pokročilý

Wowko i predchodem z win XP na win 7 se zdalo nachylnejsi na pretakt(dokonce jsem zazil i bluescreen). Takze podle me by to mohlo pomoci.
Neco jako kdyz vsechny hry ok a pak treba v burn testu po X hodinach spadne. Tak podobne se mi zachovalo wowko. Taky grafiku zahadne zatezovalo, ze zcernal obraz...Coz vlastne delal i BF3 tehdy.
S temi errory je to nekdy zahada, nekdy pomuze i check souboru nebo prekopirovat na jiny disk.
Dalsi veci jsou ty, ktere uz jsi zkousel.
Je to podle me trochu tim, ze neustale prelepuji stary engine. Sice to vypada ted docela dost slusne hlavne s hi-res modely a texturami, ale casto ta narocnost zrejme misty prekvapi i hw komponenty
Neco jako kdyz vsechny hry ok a pak treba v burn testu po X hodinach spadne. Tak podobne se mi zachovalo wowko. Taky grafiku zahadne zatezovalo, ze zcernal obraz...Coz vlastne delal i BF3 tehdy.
S temi errory je to nekdy zahada, nekdy pomuze i check souboru nebo prekopirovat na jiny disk.
Dalsi veci jsou ty, ktere uz jsi zkousel.
Je to podle me trochu tim, ze neustale prelepuji stary engine. Sice to vypada ted docela dost slusne hlavne s hi-res modely a texturami, ale casto ta narocnost zrejme misty prekvapi i hw komponenty
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Redemption
- Nováček

-
Zatím sleduji zlepšení v tom, že se chyba objevuje méně často, zatím pouze 1x, před tím to bylo podstatně častěji.
Hra je to dnes celkem pěkná (v nových zónách), ale i celkem náročná, ač se to nezdá (velký vliv na to bude mít určitě ten zastaralý engine). V Nagrandu při zapnutém MSAA 8x to již moje grafika na QHD nestíhá (propady pod 60 FPS), MSAA 4x je tak akorát na 60 FPS.
Přečetl jsem si na fórech, že Error #132 může mít hromadu příčin, není tedy lehké určit, kde přesně je chyba.
Zkoušel jsem teď nainstalovat ovladače 15.7, údajně by to mělo pomoct. Další možností pak může ještě být zvukovka - mám Asus Xonar Phoebus Solo a ovladače pod Win 10 nejsou údajně moc stabilní.
Je možné, že chyba je kombinací více faktorů (přetaktování, ovladače zvukovky atd.). Zkusím dát ovladače od zvukovky pryč a uvidím, jestli to nepřestane úplně (error #132).
WoW je jediná hra, která u mě od přechodu na Win 10 dělá potíže.
Hra je to dnes celkem pěkná (v nových zónách), ale i celkem náročná, ač se to nezdá (velký vliv na to bude mít určitě ten zastaralý engine). V Nagrandu při zapnutém MSAA 8x to již moje grafika na QHD nestíhá (propady pod 60 FPS), MSAA 4x je tak akorát na 60 FPS.
Přečetl jsem si na fórech, že Error #132 může mít hromadu příčin, není tedy lehké určit, kde přesně je chyba.
Zkoušel jsem teď nainstalovat ovladače 15.7, údajně by to mělo pomoct. Další možností pak může ještě být zvukovka - mám Asus Xonar Phoebus Solo a ovladače pod Win 10 nejsou údajně moc stabilní.
Je možné, že chyba je kombinací více faktorů (přetaktování, ovladače zvukovky atd.). Zkusím dát ovladače od zvukovky pryč a uvidím, jestli to nepřestane úplně (error #132).
WoW je jediná hra, která u mě od přechodu na Win 10 dělá potíže.
- Butch
- Středně pokročilý

Ono wowko je narocnosti hodne extremni a nevyrovnane.
Od behani samotneho cloveka nekde v lese kde staci i pomalu integrovana grafika s C2D, po velkovni boje s bossem, kde je mraky lidi a efektu a kde pak nestiha ani moderni pretocenej cpu.
Samo i gpu dostava zabrat, ale dost toho jde porad pres procak.
Od behani samotneho cloveka nekde v lese kde staci i pomalu integrovana grafika s C2D, po velkovni boje s bossem, kde je mraky lidi a efektu a kde pak nestiha ani moderni pretocenej cpu.
Samo i gpu dostava zabrat, ale dost toho jde porad pres procak.
- Redemption
- Nováček

-
Po instalaci ovladačů 15.7 a výměně zvukovky za starší X-Fi Titanium vše jede bez problémů, zatím ani jeden pád nebo chyba a to ani po přetaktování grafiky a procesoru. Vypadá to tedy na ovladače pro Win 10 od grafické (15.7.1 a výše) a zvukové karty (zatím pouze beta), případně kombinaci těchto ovladačů.
Každopádně budu zkoušet až vyjdou nové, jestli už to bude ok.
Díky za tipy
Každopádně budu zkoušet až vyjdou nové, jestli už to bude ok.
Díky za tipy