stavim novej PC, prevazne na praci ve 4k, ale nic narocneho, jen potrebuju zobrazeni vice oken.
Casem koupim GK, az vyjde pascal, neco ve stylu gtx950. samozrejme hrani ve full hd, klidne slabsi detaily, nejsem zadnej nadsenec, novou hru uz sem neparil nekolik let..
potrebuju to slozit na co nejlevnejsich pouzitelnych komponentech, at sestavu nic nebrzdi a vydrzi mi par let. Ted mam kompa z 2008
PC - http://www.czc.cz/f5s7un1fisisk8t6nkeuabep85/seznam
CPU - prvne sem mel vybranou i3 6100. potom jsem to zvladl poskladat za stejnou cenu na i5-4460 stim, ze pouziju svuj aktualni HDD sata II. a tak dlouho sem spekuloval, ze sem se rozhod to postavit kompletne nove na nejvyhodnejsi i5-6500
MB - tam nemam vubec zadne narocne pozadavky. jen snad jestli za tech malo penez tam nejaka vycniva s pouzitim lepsich materialu apod. staci mi 2 sloty na ram, nejake USB (at jde zapojit i na predni panel CASE) a zbytek standard. proto by mozna stacil i chipset h110? pokud je tedy jen rozdil ve vybave a ne i ve vykonu.
SSD - to je prome zaklad, potrebuju, at mi fici system na max. nevim, jestli de kvalitou sehnat podobny a levneji
CASE - pekna, podle recenzi zaty prachy slusna.
RAM - tam asi neni moc co. kazdopadne 1x8gb, pro upgrade do budoucna.
ZDROJ - mozna az moc vykonny, vzhledem k energeticke skylake + pascal. navic na IT mi prijde i vcelku staricky
HDD - prome naprosto zbytecne velky. na D mam zabrano 70gb. ale tam nikde nevidim prostor pro nizsi cenu. 500ky se absolutne nevyplati
dik za kazdej tip