Kabeláž - o2 internet / TV
Moderátor: Don
- Blaster30
- Začátečník

Kabeláž - o2 internet / TV
Zdravím. Potřebuje poradit s kabeláží. Chci táhnout husím krkem dva kabely. Na internet a na TV. Nevím jaký typ použít. Jestli stíněný, nestíněný nebo je to jedno, aby to prostě nedělalo nějakou neplechu. Oba kabely budou cca 20m dlouhé a z toho cca 6m povedou tím krke, zbytek na volno přes půdu.
Díky za rady
Díky za rady
CPU AMD Phenom II X4 965 BE rev. C3, MB Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H , RAM OCZ 2x2GB DDR3 1600 , SSD Crucial m4 - 128GB , HDD WD Caviar Green, 3,5" SATA II 1TB , GPU Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 , CASE COOLERMASTER Elite 335 , REPRO Genius SW-HF 5.1 4000, Zdroj Seasonic SS-500ET T3
- Omal
- Začátečník

-
Re: Kabeláž - o2 internet / TV
Určitě nestíněné, to znamená kabel U/UTP, někdy často označovaný UTP. U stíněných kabelů musí jít stínění od jednoho aktivního prvku k druhému (máš síťové prvky se stíněnými porty?).
Bohatě stačí cat 5e, cokoli výše je zbytečné. Doporučuji vzít nějaký kvatitnější, třeba od Solarixu.
Bohatě stačí cat 5e, cokoli výše je zbytečné. Doporučuji vzít nějaký kvatitnější, třeba od Solarixu.
- bawos
- Nováček

-
Oživím téma, mužu v případě cat.5 vést tento kabel společne vedle EL. drátu? Budume rekonstrovat byt a potřebuju aby mi od vstupu do bytu do obyváku šel kabel cca 15m do douta kde bude modem a PC od O2. Ve strope povede volne v nad sadrošem a ve zdi chvi využít drážku v panelu.
- Butch
- Středně pokročilý

Ja vedu ethernet od routeru asi 5m v liste primo s kabelem el. a zatim jsem nezaznamenal zadny problem. Funguju takto jiz asi 6 let. Nemel jsem moznost to vezt jinudy, ale podle me to zasadne vadit nemuze.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Weslo
- Středně pokročilý

Když chceš mít jistotu tak stíněný. Ale normálně to funguje i s obyč, problém jsou vyšší frekvence (a rychlosti)..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- bawos
- Nováček

-
a ten kabel od solarixu nevadí když ma v sobe osm vodičů když do bytu mi jdou dva? Jsem laik a nechci ve strope tahnou neco co pak nebude makat a čas mám omezený. Za tyden se zavíra strop
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

2? A nevede ti to bytu neco trochu jinyho nez utp5? Neni to spis koax?
- apopisde
- Nováček

bawos, tak ten kabel nafot, bud jde o koax, nebo to muze byt dvojlinka na telefon. Tak ci tak, do budoucna bych natahl stineny kabel, kor jestli to chcete tahnout vedle elektriky.
- woodydaocas
- Začátečník

-
Ja mel jeste v baraku z posledniho patra z jedne mistnosti utp na pudu od routeru, pres pudu nad jinou mistnost a husim krkem zase dolu, 2 utp, jeden do settopboxu a druhej k pocitaci. Nekolik let, naprosto zadnej problem, nic stinenyho