Kabeláž - o2 internet / TV

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Blaster30
Začátečník
Začátečník

Kabeláž - o2 internet / TV

Příspěvek od Blaster30 »

Zdravím. Potřebuje poradit s kabeláží. Chci táhnout husím krkem dva kabely. Na internet a na TV. Nevím jaký typ použít. Jestli stíněný, nestíněný nebo je to jedno, aby to prostě nedělalo nějakou neplechu. Oba kabely budou cca 20m dlouhé a z toho cca 6m povedou tím krke, zbytek na volno přes půdu.

Díky za rady
CPU AMD Phenom II X4 965 BE rev. C3, MB Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H , RAM OCZ 2x2GB DDR3 1600 , SSD Crucial m4 - 128GB , HDD WD Caviar Green, 3,5" SATA II 1TB , GPU Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 , CASE COOLERMASTER Elite 335 , REPRO Genius SW-HF 5.1 4000, Zdroj Seasonic SS-500ET T3
Omal
Začátečník
Začátečník

Re: Kabeláž - o2 internet / TV

Příspěvek od Omal »

Určitě nestíněné, to znamená kabel U/UTP, někdy často označovaný UTP. U stíněných kabelů musí jít stínění od jednoho aktivního prvku k druhému (máš síťové prvky se stíněnými porty?).
Bohatě stačí cat 5e, cokoli výše je zbytečné. Doporučuji vzít nějaký kvatitnější, třeba od Solarixu.
bawos
Nováček
Nováček

Příspěvek od bawos »

Oživím téma, mužu v případě cat.5 vést tento kabel společne vedle EL. drátu? Budume rekonstrovat byt a potřebuju aby mi od vstupu do bytu do obyváku šel kabel cca 15m do douta kde bude modem a PC od O2. Ve strope povede volne v nad sadrošem a ve zdi chvi využít drážku v panelu.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja vedu ethernet od routeru asi 5m v liste primo s kabelem el. a zatim jsem nezaznamenal zadny problem. Funguju takto jiz asi 6 let. Nemel jsem moznost to vezt jinudy, ale podle me to zasadne vadit nemuze.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Když chceš mít jistotu tak stíněný. Ale normálně to funguje i s obyč, problém jsou vyšší frekvence (a rychlosti)..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
bawos
Nováček
Nováček

Příspěvek od bawos »

a ten kabel od solarixu nevadí když ma v sobe osm vodičů když do bytu mi jdou dva? Jsem laik a nechci ve strope tahnou neco co pak nebude makat a čas mám omezený. Za tyden se zavíra strop
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

2? A nevede ti to bytu neco trochu jinyho nez utp5? Neni to spis koax?
apopisde
Nováček
Nováček

Příspěvek od apopisde »

bawos, tak ten kabel nafot, bud jde o koax, nebo to muze byt dvojlinka na telefon. Tak ci tak, do budoucna bych natahl stineny kabel, kor jestli to chcete tahnout vedle elektriky.
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od woodydaocas »

Ja mel jeste v baraku z posledniho patra z jedne mistnosti utp na pudu od routeru, pres pudu nad jinou mistnost a husim krkem zase dolu, 2 utp, jeden do settopboxu a druhej k pocitaci. Nekolik let, naprosto zadnej problem, nic stinenyho :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“