DAC převodník

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DAC převodník

Příspěvek od Suke001 »

Zdravím,

potřebuju co nejkvalitnější DAC v cenové relaci 1000-3000 Kč.
Musí mít SPDIF in.
Situace je taková, že potřebuju odrušit bordel co mě de z pc, přes digtál by to mělo vyřešit.
Takže chci napojit DAC přes SPDIF do integrované zvuk. karty a nebo využiji můj Xonar U1 a DAC napichnu na něho a přes Xonar do počítače přes USB.
Bude to mít vůbec nějaký kladný efekt tlačit to ještě přes externí zvuk. kartu (Xonar U1) a pak DAC ? Nebo ho rovnou prodat a použít integrovanou zvukovku.

Kdybych uvažoval o nějakém kvalitnějším DACu, jak moc se zhorší signnál zvuku, když to projde přes optický výstup na int. zvuk. kartě ?

Nějaké vyhlédnuté DACy.

Ten druhý je už nad limit a otázka je, jestli bych takový cenévý rozdíl poznam na mých Alesis 520tkách :-)

http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... aishan.htm

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-VERSION-Z ... 3cb20fbdf9

Díky za rady :-)
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: DAC převodník

Příspěvek od dohnalik »

Zero je slušný až po tuningu... Koupil bych na tvém místě Fiio E10, protáhneš to přes USB a zbavíš se tak bordela, kdyby to byla chyba digitální části zvukovky, tak se to objeví i v SPDIF signálu.
Jinak to fiio co jsi poslal má dost nic moc DAC chip... nehraje to zrovna skvěle.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Právě, že mě brum jde i přes USB i přes výstupy na integrované zvukovce. Ale bylo mě poraděno, protáhnou to přes optický výstup. :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak ovladače kodeky atd atd
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No ale ono to jde jen do těch Alesisů, když připojím jiné zařízené, třeba sluchátka je to ok :-).. viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=187862
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Software zvukové karty nemá šanci pomoci. Problém bude v desymetrizaci (jack 3,5, základ dobrého průšvihu) nebo zemní smyčce, což je vesměs jinými slovy to samé. Jelikož reproduktory s vlastním zdrojem budou mít i svou přizemněnou "zem", rušení které původně bylo v obou vodičích výstupu stejné - tedy rozdíl potenciálu mezi rušenými vodiči nula - se pak objeví, protože zem připojeného zařízení to trošku zkrotí, kdežto na signálovém vodiči problém zůstane. Tím vznikne rozdíl, a problém začne být slyšet. Možností je několik - digitál, symetrické vedení, oddělovací transformátorek, a pak pár méně bezpečných nelegálních řešení. Digitál je elegantní jistota, symetrické vedení je pravděpodobná pomoc, zbytek mi nepřijde jako řešení problému.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Pokud při poslechu na sluchátka nedělá bodel, tak to může být buď tím, že mají tak nízkou impedanci, že to nepostřehneš, nebo spíše tím, že tam máš zemní smyčku. Když to protáhneš přes optiku tak se jí zbavit nemusíš, záleží na DAC. Poradil bych ti odpojit PE vodič u zesilovače, ale to bych si nezasloužil vyhlášku 50, takže to neudělám :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Do ceho to pujde.. tedy co je za vystupem ze zvukovky/DAC..?

Zkus zapremyslet nad timhle.. pomerne znama vec, ktera za ty penize nema moc konkurenci.. jedinym omezenim je zapojeni no.. je to hold pouze prevodnik..
http://hudebnisvet.cz/behringersrc2496-p-1426.html
MataPata
Nováček
Nováček

Příspěvek od MataPata »

Dobrý den, mám obdobný problém mám Behringer TRUTH B2031A a po připojení k integrované zvukové kartě neposlouchatelné v současné době používám DAC FIIO Taishman připojení přes optiku a je to výrazně lepší ale pořád to není ono a v repro se objevuje bordel z pc (zvuk pohybu myší, atd.) Vyzkoušeno i se zvukovou kartou Xonar HDVA Deluxe problém přetrvává. Děkuji za rady
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Já jsem na tom stejně, s tímto problémem se trápím už nějaký rok :D.. Sice myš už neslyším, ale občas to vydává divné zvuky, ale to musí jít ze zásuvky. Já mám teda ještě navíc externí zvukovku.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Už jsem tu někdolikrát řekl o co jde, nesmí se to napájet z PC. Musít to bejt externí DAC či zvukovka co má vlastní trafo/adaptér. Ten zmíněnej Behringer TRUTH B2031A má USB konektor, pokud se napájí z něj ala z PC, tak všechny ruchy +5v větve z PC půjdou i do něj, tzn useless.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Já mám Xonar U1 a přes něj a DAC mi z PC rušení neleze :-).. Ale ten už se nevyrábí.. Mrkni po něčem podobném.
MataPata
Nováček
Nováček

Příspěvek od MataPata »

Ok, nějaké doporučení ohledně kvalitního a levného DAC převodníku nebo nějaké zvukové karty s optickým vstupem a symetrickými výstupy? Zkoušel si ty magnetické válečky na přívodní kabely k bednám? Díky za rady
MataPata
Nováček
Nováček

Příspěvek od MataPata »

Behringer TRUTH B2031A jsou studiové monitory, bez USB. :)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Vždyť to Fioo co máš, je v pohodě, jiný ti to nezlepší - to pochybuju. Ty magnetické válečky jsem nezkoušel.

Já mám připojené repro do DACu, z dacu to vede do externí zvukovky optikou a zvukovka ke připojená USB do PC a šum z PC žádný a hraje to velmi dobře.

Mě tam leze občas nějaký bordel ze zásuvek.
MataPata
Nováček
Nováček

Příspěvek od MataPata »

Kdyby to fiio bylo v pohodě, tak nehledám jiné řešení přece. :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“