XCOM 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

T1ger
Začátečník
Začátečník

Re: XCOM 2

Příspěvek od T1ger »

HEAD píše:S optimalizaci nemam problem.Hra je dost narocna na GPU, ale tech 40fps staci.
Hraju 1920x1080 vse max 4xMSAA.
Hra ma stastie, ze je turn based, preto je ten pokles fps menej bolestivy. Ale Crysis 3 beha a vyzera 10x lepsie to je fakt. Snad to coskoro opatchuju.
Este maly tip pre vyber ranger skillu. Berte "Reaper" skill. Ak zrazite skupine hpcka raketometom ci inou exploziou tak staci vyslat rangera a ten dorazi kludne aj 5ich :D Po kazdom zabiti totiz ma dalsi utok mecom :)
Ale podotykam, ze hra citelne prituhuje nehladiac na niektore uber skilly mojich vojakov.
Prave som dokoncil vycistenie zostreleneho ufa a kazdy z piatich mojich vojakov bol tazko zraneny. Nebyt resurection skillu tak mi tam polka aj zostane :P

Ale na dnes uz asi Good night Commander :lol:
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja uz jsem ve fazi ze uz to neni az tak tezky. :) Ted uz na mise beru 1-2 mene zkusene vojaky aby taky ziskaly nake XP.Zda se ze uz mam nejlepsi veci ve hre.
Btw pistolkova vetev u snipera je taky dobra.
Reapera taky pouzivam.Ted jsem navic vyrobil proxi minu a to je teda mazec.Daji se s tim delat super prepady.Dava to obrovskej dmg a ma obrovskej dosah :)
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Tak já se z toho srabu dostal, teď už mám Avatara na cca půlce progresu. Šest vojáků mám skoro na max v W.A.R. brnění, komplet s plasma zbraněma a dá se říct že sem zatím nenarazil na úkol co by mě pořádně zatopila. Zatím mám od začátku hry všechny vojáky. Hraju teda na nejlehčí obtížnost. Obávám se že na vyšší by mě to už asi nebavilo.

Mám pár otázek...

Je výhodný mít postavenej Workshop? Do teď ho nemám, a mám poslední slot na zařízení, tak váham.

Co jsou ty Dark Eventy? Vždy když můžu tak za 20 Intel koupím ten skrytej, ale netuším k čemu to je.

A sem tam mě začíná nahánět UFO, zatím sem vždycky uletěl, ale jednou mě asi dostane. Pomůže mě že sem postavil ty obraný věže a upgradoval je?
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
chaoz
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaoz »

Dark event je utilita hry, kdy nepřátelé každé období udělají jakoby level-up. Je to například že v každé misi budeš mít ukrytýho faceless aliena, nebo že nepřátelé budou mít více armoru. Nebo že tě budou nový rekruti stát měsíc víc peněz a nebo že tě například bude honit to UFO.
Ty znáš pokaždé 2 tyto dark eventy a z toho si můžeš ten poslední odemknout za 20 intelu. A potom máš možnost jeden z těchto tří eventů (ten jeden byl skrytý) prostřednictvím mise zrušit.
To UFO by tě mělo dle slov vývojářů maximálně 1x za hru chytnout a pak je speciální mise kde bráníš základnu. Tato mise je dost těžká protože musíš zničit maják a pak rychle zdrhnout. Vetřelci mají každé kolo výsadek, takže není vyjímka končit misi s 50 zničenejma vetřelcema (u mě to tak bylo).
Workshop stavět nemusíš pokuď máš dost enginerů, stejně jako laboratoř pokuď máš dost vědců. To se vyplatí spíše na vyšší obtížnosti.
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Dík za objasnění těch věcí. A jak poznám tu misi co to ruší? Hraju všechny úkoly co mě hra nabídne, takže asi i tady tyhle.

Jinak nepřátelé který nesnáším jsou tyhle:
1. Gatekeeper
2. Codex
3. Chrysalid

Doufám, že mě nečekájí ještě nějaký jejich horší varianty, jak se většinou stává.

Tihle jsou na řadu vždy jako první. Mechové jako Sectopod atd. nejsou problém, mám vždy dva vojáky ve skupině s vlastností Shredder, takže je za chvilku po nich a menší rovnou hackuju.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

chaoz píše:Dark event je utilita hry, kdy nepřátelé každé období udělají jakoby level-up. Je to například že v každé misi budeš mít ukrytýho faceless aliena, nebo že nepřátelé budou mít více armoru. Nebo že tě budou nový rekruti stát měsíc víc peněz a nebo že tě například bude honit to UFO.
Ty znáš pokaždé 2 tyto dark eventy a z toho si můžeš ten poslední odemknout za 20 intelu. A potom máš možnost jeden z těchto tří eventů (ten jeden byl skrytý) prostřednictvím mise zrušit.
To UFO by tě mělo dle slov vývojářů maximálně 1x za hru chytnout a pak je speciální mise kde bráníš základnu. Tato mise je dost těžká protože musíš zničit maják a pak rychle zdrhnout. Vetřelci mají každé kolo výsadek, takže není vyjímka končit misi s 50 zničenejma vetřelcema (u mě to tak bylo).
Workshop stavět nemusíš pokuď máš dost enginerů, stejně jako laboratoř pokuď máš dost vědců. To se vyplatí spíše na vyšší obtížnosti.
Děkuji za vysvětlění. Mám ještě dotaz kdy dostanu tu misi ke zrušení jednoho Dark eventu. Dark event mám aktivní a žádnou misi, která by něco rušila jsem neměl. Alespoň o tom nevím.

Díky
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja uz jsem zda se na konci.Uz asi 3 mesice jsem nic nezkoumal a mam skoro vsechy provincie.Docela me stve, ze sem si nemoch vyzkouset vic vojaku na maximalni urovni.
Clovek proste sebou musi tahat plukovniky a na ostatni neni misto.Treba u pistolkovyho snipera mam jen majora a granatnik se specializaci na granaty jen kapitan..
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Ještě mám jeden dotaz k Avatar projektu.

Pochopil jsem správně že:

Poté co se naplní celý pás kostek tak začne běžet čas. Čas se dostane třeba na 1 den, pak udělám jednu misi s tím tajným místem, které třeba ubere 2 kostičky. Čas se zastaví a naopak začne v pozadí znovu přibývat. Dokud se opět nezaplní všechny kostičky tak bude ten čas přiývat až na počáteční hodnotu, která u mě je 26 dní.

Je to tak?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Bhall1 píše:Ještě mám jeden dotaz k Avatar projektu.

Pochopil jsem správně že:

Poté co se naplní celý pás kostek tak začne běžet čas. Čas se dostane třeba na 1 den, pak udělám jednu misi s tím tajným místem, které třeba ubere 2 kostičky. Čas se zastaví a naopak začne v pozadí znovu přibývat. Dokud se opět nezaplní všechny kostičky tak bude ten čas přiývat až na počáteční hodnotu, která u mě je 26 dní.

Je to tak?
ano
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hm tak posledni mise je skoro nehratelna.Jako bojovat s 3 avatarama najednou + asi 30 normalnich nepratel...To se asi trochu posrali.
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Tak dohráno, legend obtížnost. Poslední mise velmi jednoduchá, čekal jsem mnohem horší.
HEAD píše:Hm tak posledni mise je skoro nehratelna.Jako bojovat s 3 avatarama najednou + asi 30 normalnich nepratel...To se asi trochu posrali.
Však všichni avataři nepřijdou najednou, ani 30 nepřátel. Chodí to po skupinách. Většinou se to dá všechno za dané kolo zabít. Při jedné vlně mě sice docela zaplavili, ale stačilo použít Serial se sniperem, který si sám dal 10 nepřátel za jeden tah a vše bylo v pohodě.

Nakonec mi ještě zbyl 3x mimic beacon, 2 granáty, 1 dominaton, heavy zbraň atd. Párkrát jsem to sice loadoval, to je pravda.
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od woodydaocas »

V posledni misi mi pomohlo se trochu stahnout, at muzou resit dva sniperi na dalku, aby nemohl avatar nikoho chytit :) Nastesti ma malo hp celkem.
Konec nic moc, malo vyzkumu, strasne malo veci vysvetlenych, jak treba znovu vyrobit specialni typ munice atd, ale proste byl to bozi xcom zase )
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Předchozí díl mě bavil fest, ale tohle mě spíš sere. Když se sniper na hlídce s pistolí netrefí na půl metru do emzáka, kterej k němu přiběhne, tak to bych sral atomový hřiby. O celkovym nepoměru zásahů voják x emzák ani nemluvim. Vůbec mi to přijde takový nepřehledný a nevyvážený oproti předchozímu Xcomu.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“