zdravím,
mám půjčený travelmate 7520g (AMD turion 64 x2tl60 (2,0ghz); ATI mobility rdeon HD 2400 XT), zapůjčen mi byl s tím že mám co nejméně a jen s největší opatrností polohovat monitor, že "jeto tam vylámané".
nyní přestal fungovat, pokud by někdo znal tuto poruchu, a řekl mi co to je, byl bych vděčný, nerad bych se pouštěl do rozebírání.
Porucha:
při zapnutí s otevřenou dvd : začne lehke zahučení , svítí žárovka pod touchpadem, po cca 5s s lupnutím vypne, před vypnutím se ještě na chvíly zapne asi větřák a to se celé ještě jednou opakuje.
při zapnutí se zavřenou dvd: začne lehke zahučení , svítí žárovka pod touchpadem, zahučí kratce (asi motorek HDDmožná DVD),, blikne kontrolka DVD a kontolka asi HDD (každá cca 3-4), 2x "pipnutí, zahučí kratce (asi motorek HDD),po cca 5s celkem s lupnutím vypne, před vypnutím se ještě na chvíly zapne asi větřák a to se celé ještě jednou opakuje.
Led: když je notebook vypnutý, s baterii, a zapojený v síti, svítí baterie
historie poruchy: jednou začas modrá obrazovka, v poslední době jsem ho musel vzít dvakrát na cesty (po první se stala tato porucha, ale po du odpočinku notebook začl fungovat normálně. po druhé cestě už se nevzpamatoval.
Historie: pravděpodobně nebyl rozebírán, pouze sundán plast z monitoru
Tak kdyby někdo věděl c to může bát, první jsem myslel že to bude něco s kabelem, že by se třeba skřípnul v pantu, ale teď teda moc nevím, co to može byt.
Díky za radu
ps: pokud se už něco také řešilo a já to přehlednul, budu rád za každé úpozornění
určení vady travelmate 7520g
Moderátor: Don
- vodnikk
- Nováček

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: určení vady travelmate 7520g
Vadný čipset na desce... potřeba vyměnit.
- vodnikk
- Nováček

-
čipset nebo desku?
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Už se to moc nevyplatí výměna čipsetu cca 1850 v "levném servisu" (u mě)...
Kdekoliv jinde 2500+.
Kdekoliv jinde 2500+.
- vodnikk
- Nováček

-
takže leda sehnat staru desku? .. nebo prodat díly... (díky za odpovědi
)
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Stará deska je risk bude mít brzy stejný problém... Buďto opravit pořádně (výměnou čipu za nový) anebo zahodit.