Kepler vs maxwell po 2 letech
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Kepler vs maxwell po 2 letech
Já ne, XP mi nedovedly přes PAE adresovat více jak 8GB paměti na ramdisk, takže se šlo do 64 a 64-bit NT6 už byly v tu chvíli na trhu 4 roky, takže drivery už byly použitelný, bylo to dost bezproblémový. Umožnilo mi to použít počet CPU a množství paměti co vystačí na x dekád, Naopak win10 nemaj krom toho DX12 žádnej přínos, jen tunu spywaru a "ten systém ovládáme mi ne ty". Proto doufám že v budoucnu se ujme Vulkan a ne DX12. Jakej je benefit win10 kdyby MS nebyl svině a DX12 bylo na všech NT6?
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
heh bez win10 uz takove GTX970 nestaci pamet.Win10 te karte prodlouzi zivot o 1-2 roky diky WDDM 2.0.
- danco
- Začátečník

-
Ale ved aj na win 7 64 bit mi to pri 4K vyžralo systémovú pamet. Mám ale iba 8GB a potom to sahalo do SSD a ked som vypol swap, tak nedostatok prostriedkov a niekedy až čierna obrazovka a nutný reset. Aspon na posledných ovladačoch to tak išlo. 
- del42sa
- Pokročilý

Nejsem zrovna příznivcem Win10 a politiky MS, ale copak je windows jen herni platforma Docente ?DOC_ZENITH píše:Naopak win10 nemaj krom toho DX12 žádnej přínos, jen tunu spywaru a "ten systém ovládáme mi ne ty". Proto doufám že v budoucnu se ujme Vulkan a ne DX12. Jakej je benefit win10 kdyby MS nebyl svině a DX12 bylo na všech NT6?
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne teda s win10 problem nemam a pouzivam je vesmes spokojene... ale krome WDDM 2.0 a DX12 tam proti predchozim NT6 nic pozitivniho navic nevidim. Jo, mozna startujou o par vterin rychleji, ale to mi vazne zily netrha kdyz delam reboot 2x za mesic.
Co konkretne je tam lepsiho na pracovni pouziti?
Co konkretne je tam lepsiho na pracovni pouziti?
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano jistě, k čemu jinýmu? Je to jen OS, je tu od toho aby obsluhoval HW, fungovala síť a pod věci a spouštěl programy. Vše ostatní jsou 3rd party věci které spustim na tom či onom OS. SW psanej legacy stylem klasika win32, nebo psanej v C++ nebo používá net framework.... nic z toho neni vázané na win10 a nic z toho nedává win10 lépe. Co mi win10 přinášej, metro apps? To jsou useless smarphone-like kraviny, přinášej mi akorát tunu bloatwaru a spywaru. Co se od win7 přihodilo a je to fakt podstatné a dobré? To jsou u mě jen 2 věci, podpora EFI bootu a podpora NVME bootu (řikam bootu, protože pro samotnou funknci na win7 drivery jsou), jinak nic. To že se při zapnutym superfetchi jádro hibernuje a bootuje jen user část mě nebere na SSD jedu už mnoho let. Kdyby win 10 měly takové užitečné věci co by se mi hodily, typu easy správu threadů (+ konečně rozlišovat phys a HT jádra + hlavně chovat se podle toho, což OSX umí už 8+ let...), možnost lauchovat to či ono na tom či onom CPU + numa blocích jednoduchym kliknutim bez složitých příkazů a manévrování, kdyby měly integrovanou ramdrive. Proč tam nemáme takovýhle věci ale místo nich mam telemetry, spyware, nemožnost ovládat OS co se updatuje kdy chce jak chce, ve win10 bojuju proti svému vlastnímu OS, musim jej upravovat blokovat jeho součásti abych vůbec měl kontrolu nad svym PC? Fuck that. Připadá mi že od té doby co MS odladil a dokončil NT6 se nesoustředí na vylepšování OS ale jen na přidávání bloatwaru. Proč sakra dodnes neudělal univerzální kernel s emulací ISA aby bylo možné spouštět SW z RT platformy? Tohle taky ve své době Apple zvládnul braburně Atd, atd. V praxi krom WDDM2.0 a DX12 (což oboje mohlo bejt pro starší NT6tky easy, v jádru se skoro nelišej, Vista taky dostala DX11 a pod.) mám prd lepšího.del42sa píše:Nejsem zrovna příznivcem Win10 a politiky MS, ale copak je windows jen herni platforma Docente ?DOC_ZENITH píše:Naopak win10 nemaj krom toho DX12 žádnej přínos, jen tunu spywaru a "ten systém ovládáme mi ne ty". Proto doufám že v budoucnu se ujme Vulkan a ne DX12. Jakej je benefit win10 kdyby MS nebyl svině a DX12 bylo na všech NT6?
Kdyby nebyly všechny hry tak vázané na win, tak dnes asi už ani win nemam. Proto fandim Vulkanu.
- ulver
- Začátečník

Mna podobne zo 64bit prof sedmiciek prinuti prejst na desiny situacia, ked budu hry dx12 only resp ked kupim novu grafiku. Na 64bit sedmicky som presiel z 32bit XP osadil 16GB RAM + vypnuty swap, GTX970 nastastie nemam takze nie je dovod na 10.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- Raikkonen
- Začátečník

-
Ono po Win 8.1 měly pravděpodobně přijít 8.2 a obecně asi každý plusmínus rok +0.1 verze. Což to lze chápat, podobně fungují delší dobu OSy od Apple a Googlu a chápal bych to i jako vhodný nástupce ServicePacků s přidáním funkcí. Jenže celý koncept ovládání osmiček uživatelé PC absolutně strhali, takže ve výsledku Microsoft musel reagovat a Win 10 jsou vlastně více přepracované 8.2 s uspěchaným vydáním (viz problémy a nedodělky v prvním půlroce).
Co se týče kanceláře, tak kolik nezbytných funkcí asi mají nové Office (a to už se řeší déle jak dekádu)? Ty spíš než funkčně dojedou vždy na morální zastaralost, bezpečnostní rizika a ukončení podpory. No ale nějak se samozřejmě nové prodat musí. To je ale obecný problém, že po jisté době vývoje se přiblížíme na dohled kýženého cíle a než přijde nějaký výrazný impuls, tak se nic podstaného neděje a vývoj jde už jen malými krůčky. U PC jsme tam u Office okolo roku 97-2000, u OS u Win7, Android nejspíš 4.0-4.4.
A speciální stroje už vůbec neřeším, tam jsou i ty XP kolikrát ještě "mladé".
Co se týče kanceláře, tak kolik nezbytných funkcí asi mají nové Office (a to už se řeší déle jak dekádu)? Ty spíš než funkčně dojedou vždy na morální zastaralost, bezpečnostní rizika a ukončení podpory. No ale nějak se samozřejmě nové prodat musí. To je ale obecný problém, že po jisté době vývoje se přiblížíme na dohled kýženého cíle a než přijde nějaký výrazný impuls, tak se nic podstaného neděje a vývoj jde už jen malými krůčky. U PC jsme tam u Office okolo roku 97-2000, u OS u Win7, Android nejspíš 4.0-4.4.
A speciální stroje už vůbec neřeším, tam jsou i ty XP kolikrát ještě "mladé".
- zumpar1234
-
Olhadom Kepler generacie grafickych kariet by som mal maličku poznamku. Pokial hra s Gameworks a Game Ready driverom ma na Kepleroch nizsi výkon ako na Maxwell architekture (Witcher 3 po vydani) alebo sa vylučne na Kelper architekture objavuju bugy(Rise of the tomb Rider) tak osobne sa neviem zbavit pocitu ze je Kepler prinajmenšom "prehliadany". Ja som presvedceny ze nVIDIA v Gameworks nastrjoch umyselne podporuje hlavne Maxwell a ani nijako nesabotuje vykon Kepleru len skratka su tieto nastroje site na mieru Maxwell architekture. Smutne je hlavne to že narozdiel od minulosti tu mame bezprecedentnu situaciu ked nam vysla polgeneracia Maxwell "mainstreamoviek" GTX 970/980 ktora prekonala plny Kepler High end (780...) len mierne a drzi sa nam tu doteraz. Takže tu mame proti sebe dva relativne vyrovnane aktualne generacie a jedna je plznena koli tomu že začali vychadzat hry ktore "viac sedia" Maxwellu.