Mno, nevidel by som až tak jednoznačne, než sa to možno na prvý pohľad zdá.
mlrs má pravdu, že pri hraní, hlavne starších titulov si s 9600GT pomôžeš. Tej GT430 Zotac má mnoho skrytých výhod. Karta je v prvom rade nie dlhšia, čo môže byť určitá výhoda s manipuláciou napr. so SATA konektormi a celkovo je to vždy výhoda. Ďalej má DP, ktorý síce nezvláda určite 4K displej, ale nejakú 27 s 2560 bodmi na šírku prípadne do budúcnosti určite zvládne lepšie. Ďalej by tu mohla byť výhoda lepšej akcelerácie videa, resp. iných aplikácii (základ CUDA tam je, prípadne OpenCL). 9600GT síce tiež asi niečo akceleruje (prvá low-endovka od nVidie, čo zvládala tuším aspoň x264 video bola tuším 8400GT. Viem to, lebo som mal 7x00 a tie si neškrtli nikde.

). Takže to overiť podľa aplikácie. Keďže mám C2D (resp. C2Q) v rôznych kombináciách a po tom, čo mám v desktope HD7750 to mnohých veciach pomôže. Webu tiež (napr. Google mapy, na jednom PC, kde nie je rozdiel taký, C2D s GF7300GT ehm nič moc, to isté book kde je iGPU i945GM, ale C2Q kde je aj tak jeden thread, avšak má už HD7750 to ide plynule a pekne). Veľa vecí už ide cez grafiku...takže si spraviť porovnávanie aj v tom a sledovať využitie...
Inak neviem, JJ, netrápia ťa vyššie teploty tej pasívnej GT430 aj teraz? Ja mám skúsenosti s takými pasívnymi GPU akým mala dizajn tá od Zodacu, že sa im dosť páči určitý tok vzduchu. Takže im tam dať napevno nejakú 12cm na nižšie stále otáčky a neriešiť žiadnu reguláciu.