Behemot píše:
Nové jsi asi myslel GQ, a ty dělá FSP (platforma HydroG), GS už je na trhu nějakej ten pátek.
Jinak no offense, jenom takový podivení…narveš x peněz do taktovacího procesoru, k tomu dáš podřadnej zdroj a po pěti letech si vzpomeneš, že by se teda jako mohlo použít to, k čemu ten procesor byl koupenej, ale nestačí na to zdroj, a bůhví, jak dlouho to po takové době provozu vydrží deska, když ji začneš najednou ždímat.
A eště se bičuješ křečovitým držením se distributora, kterej stejně nemá produkt, kterej bys chtěl. Proč? Z toho sem dávno vyrostl, nemáš, nasrat, jdu jinam. Navíc upřímně, většinou tihle distributoři dávaj tak tragický ceny, že i kdybys dostal nejlepší cenu v ČR, ušetříš kolik, pár stovek? oproti tomu koupit RM550x v nejlevnějším maloobchodě. Jestli vůbec. Schválně mi řekni za co ty EVGA máš, protože se vsadím, že to taková bomba vopravdu nebude. Jak se nakonec i ukázalo, když sis pořídil RMx, že…
Občas jdu za nějakým tímhletím rádoby dovozcem do ČR a ten mi suterénně nabízí velkoobchodní ceny vyšší, než mám v maloobchodě. To je jako WTF. Na nějaký obratový slevy a takový kraviny nejsem zvědavej, za jejich cenu by mi to NIKDO nekoupil, tak asi těžko udělám obrat.
V klidu, v době kdy jsem procesor kupoval tak stál cca 4,5K, a šel jsem do toho s výhledem, že ho nataktuji až bude třeba. Upřímně, do teď jsem tuto potřebu nepociťoval a ani teď ji zrovna nepociťuji, ale říkal jsem si, že se mi ty BFka můžou načíst o 5s rychleji. Holt vývoj se od Sranda Bridge trošku zpomalil

. Dále, když tento typ procesorů vyšel, tak stál zmíněné 4,5K, oproti tomu obyčejná i3 startovala na 3K, a i5 bez "K" byla za 4K, tak proč 500,- nepřiplatit? Ve většině případů je beztak limitující GK. A tím že jsem ho hned od začátku neždímal se určitě nic nepokazilo, jako ve stylu degradace jádra apod.
Co se týká desky, tak zde budu doufat, že vydrží, s provozní teplotou na chipu 30stC a s pevnýma kondíkama, proč ne? Když ne, tak vemu z bazaru za 1000,- jinou.
Ohledně distributora, tak k tomu jsem měl zprva své důvody a ty zde nemusím vysvětlovat.
No a co se týká velkých distributorů vs krámek za rohem, zkoušel jsi někdy reklamovat vadou sérii 10 základních desek? Věř tomu, je v tom rozdíl

.