Problémy so zvukom

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
halware
Nováček
Nováček

Problémy so zvukom

Příspěvek od halware »

// ak som tento problém zaradil do zlej sekcie, ospravedlňujem sa a prosím o premiestnenie

Zdravím vás...

mám väčší problém so zvukom v starom počítači. Jedného dňa sa mi pokazil plošný spoj na front-panely, na ktorom boli dve USB 2.0, jeden Line-Out a Mic konektor. Od vtedy mi hneď po štarte počítača píše (SoundMAX Control Panel), že je na prednom panely pripojené zariadenie (aj keď žiadne nie je) a z toho dôvodu mi nejde zvuk zo zadu, z konektora na základnej doske (Intel D865PERL). Tak som odpojil AUDIO (neskôr i USB) konektory od základnej dosky, no problém stále zotrvával. Reinštaloval som ovládač zvukovej karty (https://downloadcenter.intel.com/downlo ... oduct=2631) a stále nič. Tak som si povedal, že preinštalujem aj Windows, čo som aj urobil, no stále ten istý sprostý problém... čo to môže byť ?? Ako to vyriešim ?? :D
*resetovaný bol aj BIOS

--------------------------------

PC:
Základná doska: Intel D865PERL (všetky kondenzátory skontrolované, žiaden nie je nafúknutý a ani inak poškodený)
Procesor: Intel Pentium 4 SL6WH HT
Gfx: ATI Radeon X1950PRO
RAM: ADATA PC3200 CL2.5 2GB (2*1GB) RAM
HDD: 2xWD400 ATA133 7200ot/m
PSU: LITEON 200W aPFC
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
halware
Nováček
Nováček

Re: Problémy so zvukom

Příspěvek od halware »

OK.,

problém som vyriešil, začal som plochý skrutkovač prikladať k jednotlivým pinom front-panel audio konektora na doske (raz frkla iskra, a PC sa reštartoval :D) a (sprava) prvé dva piny po spojení hralo len ľavé slúchadlo pripojené zo zadu, a 2. dvojica pinov po spojení spustila aj pravé slúchadlo, tak som ich spojil jumpermi, a zvuk ide ako za starých čias :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“