Win10 - Obecná diskuze

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
myschovip
Začátečník
Začátečník

Re: Win10 - Obecná diskuze

Příspěvek od myschovip »

tu instalacku si mozem stiahnut klasicky cez Media Creation Tool? cez neho sa vzdy stiahne aktualna verzia?
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

myschovip píše:tu instalacku si mozem stiahnut klasicky cez Media Creation Tool? cez neho sa vzdy stiahne aktualna verzia?
1.Ano
2.Ano
myschovip píše:kamoska mi doniesla notebook, aby som jej nahodil Win10, na notebooku ma napisany key na Win7 Home Premium, mozem na notebook nainstalovat rovno Win10 Home a na aktivaciu pouzit key z notebooku?
ak je key na Win7, bude sa nim dat aktivovat Win10?
Poznámka

Od listopadové aktualizace se k aktivaci Windows 10 (verze 1511) můžou používat některé kódy Product Key pro Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... windows-10
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

Od listopadové aktualizace se k aktivaci Windows 10 (verze 1511) můžou používat některé kódy Product Key pro Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1.
trochu ma znepojojuje slovo "některé", znamena to ze nie u vsetkych kodov to pojde? vyskusam to a uvidim, snad to nebude robit problemy, dik...
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

DOPLNIM:
s produktovym klucom na Win7 Home Premium som aktivoval cistu instalaciu Win10 Home, vsetko bez problemu, poinstaloval som vsetky dolezite programy a spravil zalohu, ak preinstalujem win zo zalohy, ostane win aktivovany, alebo ho bude potreba znovu aktivovat?
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

ostane aktivovany
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

neviete preco odomna pyta povolenie spravcu, ked moje konto je nastavene ako spravca?
mam original Win10 Home

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

protože hosts je chráněný systémový soubor. ulož to jinam a pak to vlož kam to patří, resp. přepiš původní soubor (pozor, ne jako hosts.txt ale jako hosts bez přípony). takhle se chovají i starší Windows a soubor hosts chrání.
ignorelist: kremrole a dezoláti
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

vo win7 mi to tak nerobilo, host som mohol prepisovat priamo v zakladnej zlozke bez toho aby som ho musel niekam kopirovat, ale dik za radu
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Nebo si muzes spustit "Poznamkovy blok" jako adminsitrator a otevrit si hosts soubor z nej. Pote pujde ulozit. Uz snad od Vist je tenhle postup pro upravu hosts souboru ...
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

vo win7 mi to ukladalo normalne, asi zato ze som mal kreknutu verziu, teraz mam originalku :D
ale dik za rady chlapci :)
Migl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Migl »

Stále mam win 7 ale chtěl bych přejít na win 10, jste s ním spokojeni? Chci to hlavně kvuli DX12 a nějakým aplikacím na win store..
Nebero moc výkon? třeba grafické karty?
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /
MSI RTX 2070 super gaming X trio
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

ja som nezaznamenal ziadny pokles vykonu, dokonca mam pocit ze desina ide lepsie ako sedmicka a pritom cista instalacia win10 zabera o 13gb menej ako win7 :D
Migl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Migl »

To je dobré tedy.. A všechny hry i programy, adresáře atd. zustanou funkční a na svém místě?
A nebude problém že win mam na ssd a většinu her na hdd?
Naposledy upravil(a) Migl dne pát 4. bře 2016, 19:35, celkem upraveno 1 x.
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

preco by v tom mal byt problem? ja mam v kompe iba jeden SSD disk a doteraz som nezaznamenal problem, i ked samotny win este potrebuje cas na doladenie, snad redstone prinesie vylepsenia :)
Migl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Migl »

myslel jsem jako že nějaky hry mam na ssd a nějaký na hdd.. ale snad to bude ok
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

to je jedno, vykon ti to neovplyvni, hry na SSD sa akurat rychlejsie nacitaju nic viac, rychly SSD nema na vykon hry vplyv, neprida ti 20fps ako si niektori myslia :D
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

jediny rozdiel je mozno GTA V
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Bacon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bacon »

S Windows 10 jsem celkem spokojený, ale to jsem byl víceméně i s Win 8. Nejsem zpátečník, co se zuby nehty drží "starých dobrých XP", nebo tak.

Ale zřejmě po některém z nedávných updatů mi přestaly místy fungovat kontextové nabídky, např. když pravým myšítkem kliknu na Start a chci otevřít "Programy a funkce", tak se nic nestane. Stejně tak když spustit nějakou ikonu z plochy jako správce, po kliknutí to prostě nic neudělá. :/
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

No mě zas občas nevyjíždí nabídka Start levým myšítkem, pravým kontext vyjede, musím se přinejmenším odhlásit a znova přihlásit a pak je to zas chvíli ok. Počítač nevypínám, jen ho uspávám. Pídil jsem se po tom na netu a nejspíš to prý dělá když je na ploše prezentace z více fotek místo jednoho obrázku. Jinak ikony a hlavní panel funguje jak má. Dělá vám to někomu taky? :D
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
myschovip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od myschovip »

mne sa zase stale zmeni farebna schema z modrej na sivu ak vypnem hru :D alebo sem tam mi zmizne ikonka spravcu zvuku
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“