The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Xnovic »

Ahoj
Tak jsem si trochu pomodoval Skyrim..
Se vším jsem spokojen, ale chtěl jsem si přidat i nějakého followera.

Z nexusu jsem si jích natahal několik a všechny fungují dobře, až na jednu drobnost. Ať mám jakéhokoliv followera, tak hra hodně často padá při načítání (domy, hospody...). Podle google je to častý problém a prý pomáhá, když si v nmm nastavím, aby se mi tyto mody pouštěly s hrou až jako poslední, ale i tak to nepomáhá. Má někdo nějaký návrh, jak je zprovoznit bez CTD?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
petrxp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrxp »

Obrázek

Skyrim už jsem dloho nehrál, ale když se podívám do svého nexuse, tak tak vidím toto. Ale tělo už podle vkusu každého soudruha .
PC:i5 3470@4-4.2Ghz, Gigabyte GTX 960 G1 Ganing,16GB Kingston Savage 1600@1890 CL10 1.5V
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ještě podotknu, že jsem použil tes5edit k čištění a to taky nepomohlo :-(
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Podle toho co rikaš je to problem s memory managementem. Tedy musíš stahnout prislusny mody. ENB Boost, SSME, SKSE.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Použij SSME + SKSE !! když totiž vytvoříš ini file pro SKSE tak teda mi když jsem pomoci loaderu kontroloval moje velikosti bloku na memory, tak prostě nešlo ho pouze s SKSE dat na vyžší hodnotu než defaultních 256 MB...

Ale s SMSE jsem okamžitě získal 768 + 512 a jelo vše naprosto v pohodě :).... pak jsem narazil na problem že jsem měl fakt málo VRAM a 7970 těžce nestačí s 3 GB :(
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

SKSE mám již nějakou dobu.. Použil jsem i ssme..
Podle LOGu je vše v pohodě,ale není, hra pořád padá :-( :
SSME v. 01080000
parsing INI file
address 004BD832 patched from 6086290F to 6086110F
address 00687E89 patched from 00000200 to 00000300
address 00A4E6BF validated as 10000000
parsing finished

Při použití SKSE.INI (různá nastavení)jsem dosáhl jen chybějících textur.
Ještě asi zkusím ENB boost :-/.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Tak všem moc díky za rady.. Nakonec pomohla kombinace SKSE+SSME a ENB Boostu..
Hrál jsem asi jen hoďku a zatím bez CTD.. Jen potřebuju vychytat enblocal.ini...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

jj pokud máš windows 10 tak mužeš nahodit i více grafické paměti v ENB ini nebo jak se to jmenuje... jak nastavit ENB ini pro optimalizaci paměti je zde:

http://wiki.step-project.com/Guide:ENBlocal_INI/Memory

jinak nevim jestli si viděl logger aby ti zobrazil během hrani tvoje velikosti boxu..... tady je navod potřebuješ logger tohohle autora:

https://www.youtube.com/watch?v=37xAMUQc1oY

na nexusu se to jmenuje memory bloks logg.... když napišeš pak v jistém ini filu toho logeru true aby začal logovat a pak spustíš hru a naloguješ nějaký save, tak ji můžeš vypnout a pak v po otevřeni nově otevřeného logovacího .txt souboru uvidíš velikosti dvou bloku...

trpěl jsem jak kuň CTD uplně stejně jako ty, protože jsem nevěděl že SKSE mi ale jenom mi nevytvařel modifikovaný box z 256 na 768....

prostě SKSE + SSME kde v SSME zvětšíš oba boxy (druhy box kdy zvětšíš tak se zmirní mirne zasekavani při zaplnění boxu) tak to prostě velmi pomůže

ENB dobře nastavene co se týče paměti taky hodně pomáhá
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ahoj. Díky za odkazy, až budu večer doma, tak na ně mrknu..
Ssme jsem nechal jak byl, do logu jsem koukal jen párkrát..
Večer musím ještě pořešit ten enbloca,aby to po zapnutí nehazelo chybný hlášky..
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Tak dnes jsem ustoupil od ENboostu.. Hru jsem nezapl bez chybových hlášek a když se mi to po dvou hodinách povedlo, tak se zase vypnuly všechny modifikace, ale na CTD jsem nenarazil..

Řekl jsem si, že dám šanci jen SKSE a SSME...

Mám nastaveno 768/256 MB. Podle memory logu jsem nepřekročil 237/79 a opět TCD...
Pokud chci načíst save třeba na Samotě, ta hra padne ještě před načtením pozice, pokud vyberu save mimo město, tak běží, ale jen chvíli...

Memory management mám nastaven nejspíš správně, ale i tak... Hra jela dobře jen s enboost, ale tomu se chci pokud možno vyhnout..

EDIT:

Zajímavá věc.. Pokud odstraním ssme i skse.ini, tak podle logu mám dva bloky 256/256 a můj save v samotě se normálně načte - padne, až když vlezu do hospody..

Pokud použiju ssme (512/256, nebo 768/384), tak hra padne dřív, než se save načte...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja ty bloky mel na defaultu a nic tam nemenil, jelikož změna muze způsobovat nestabilitu. Nemam s hrou zadny problem a to je mam celou pretexturovanou. Samozrejme mam i ENB.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Xnovic píše:Tak dnes jsem ustoupil od ENboostu.. Hru jsem nezapl bez chybových hlášek a když se mi to po dvou hodinách povedlo, tak se zase vypnuly všechny modifikace, ale na CTD jsem nenarazil..

Řekl jsem si, že dám šanci jen SKSE a SSME...

Mám nastaveno 768/256 MB. Podle memory logu jsem nepřekročil 237/79 a opět TCD...
Pokud chci načíst save třeba na Samotě, ta hra padne ještě před načtením pozice, pokud vyberu save mimo město, tak běží, ale jen chvíli...

Memory management mám nastaven nejspíš správně, ale i tak... Hra jela dobře jen s enboost, ale tomu se chci pokud možno vyhnout..

EDIT:

Zajímavá věc.. Pokud odstraním ssme i skse.ini, tak podle logu mám dva bloky 256/256 a můj save v samotě se normálně načte - padne, až když vlezu do hospody..

Pokud použiju ssme (512/256, nebo 768/384), tak hra padne dřív, než se save načte...
Především SSME se nepoužívá s tou změnou bloků ze SKSE. Prostě ne. Nech jen SKSE.
Zároveň je nesmysl zvyšovat velikost bloků (resp. jen prvního, na druhý se nesahá za žádných okolností) jen tak. Cos měl udělat je stáhnout si Memory Blocks Log a zařídit se podle toho (skutečná velikost je to co nastavíš v SKSE.ini mínus 256).
Nevím proč ses zbavil ENBoostu. Jaký chybový hlášky? Asi to jen neumíš nastavit. S.T.E.P. má k tomuhle všemu vyčerpávající návody.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ssme i skse.ini jsem nepoužíval současně..
K editaci obou tweaků jsem se uchýlil až po neustálém tcd a na popud návodům na netu..

Jinak enboost mi např vyhodí hlášku, že nemám zapnutý patch speedhack, když ho v enbloca zapnu pokračuje to, že nemám zapnutý zapnutý bfloatpointrendertarget, když ho ve skyrimpref zapnu, tak žádnou chybovou hlášku nemám, ale hra mi automaticky nastaví nízké detaily, bez možnosti s tím hnout.. Pokud ale nechám vše, jak bylo, tak hra sice z počátku občas zahlásí nějaký ten error, ale jede to v pohodě bez tcd.. (bez Ssme i skse.ini).. Teď mě napadá jestli tcd spíš nezpůsobuje velikost vram.. Nelze to někde nastavit? (mimo enboostu.).

Díky

Ještě doplním, že skse.ini bylo první, co jsem použil.. Měl jsem nastaveno podle návodu na netu i nexus fóra 768/256.. Ale i to nemělo vliv na tcd, spíš obráceně..
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Eh, takže vlastně vůbec nevíš co děláš a co používáš. Co si třeba k ENB(oost) přečíst nějakou dokumentaci? (znova píšu S.T.E.P. guide) To by byl rozumnej začátek.

Nejspíš jsi bez ladu a skladu postahoval hromadu modů a divil se, že to padá, a pak naslepo, aniž bys tušil co děláš, postahoval další věci, který by to měly napravit, a divil se znova.
Napadá mě pár kontrolních otázek. Víš co je to load order? Použil jsi LOOT? Přečetl sis u všech stažených modů dokumentaci? Stahoval jsi je ze Steam Workshopu? (to proboha doufám ne)

P.S. Píše se to CTD (Crash To Desktop)
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Modů mám jen pár.. 2k textury,Smim , pak unp body a dva followery.. (pak ještě pár menších blbosti).. A Enb mám lucerne 2.0 Extreme..
Při výběru modů jsem dobře vybíral, takže vím, co jsem "naplácal".., takže pokud jsem přepisoval mod jiným modem, tak vždy opatrně.. Takže to nebylo UNP body a přes to něco z CBBE a podobně..

To, že je to ctd vím, jen píšu z mobilu, takže mi to občas opraví - když se podíváš na první příspěvek, tak tam to mám dobře - psáno na pc.. Jelikož ten problém začal, až po přidání followeru, tak load order byla první věc, co jsem zkoušel dokonce i v LOOTu jsem zkoušel nastavit, aby se mi před followerem načítaly ostatní věci (variant jsem zkoušel tuny)..

Večer na to ještě mrknu.. Dělám to po večerech, jindy na to čas není..

Z workshopu jsem stáhl jen Purewater, zbytek z nexusu a používám nmm.. S. T. E. P jsem pročítal, vím, jak nastavit třeba grafickou paměť (mám i dokonce tu utilitu na určení velikosti grafické paměti teď z hlavy nevím, jak se jmenuje)..

Jinak co se týká těch modů, tak jediný, co jsem přepisoval, bylo u 2K textur, když jsem si stáhl mód a hezčí stromy a trávu (nejsem doma a z hlavy nevím, jak se ty módy jmenují..

Už jen pořešit pořádně enblocal.ini a uz to už snad pojede.. Jen si nevím rady s PATCH SPEEDHACK ENBoost turned on in enblocal.ini - když ho v enblocal.ini vypnu tak to pokračuje chybou bFloatPointRenderTarget=1 is not set in SkyrimPrefs.ini, tak to upravím ve SkyrimPrefs.ini a hra naběhne bez chyb, ale s grafikou staženo na Low..

Pokud na ty červené chyby kašlu, tak hra naběhne a běží v poho, ale rád bych doladil i toto.. To je asi poslední problém, ale nemůžu zjistit, kde dělám chybu..
Naposledy upravil(a) Xnovic dne stř 9. bře 2016, 19:34, celkem upraveno 1 x.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Na tvým místě bych začal naprosto holou hrou bez modů, protože je dost možný, že je problém úplně jinde.

Pokud máš jen pár modů, nemá smysl měnit nastavení u těch bloků. Mám cca 200 modů, přes 40GB, a první blok mi při spuštění nový hry nepřesáhne 300. Ale jak jsem psal, nejlepší je nainstalovat si to logování.

Co se nastavení ENB týká, pokud chceš JEN ENBoost (bez jakýchkoli zásahů do grafiky, což má vliv na fps), v enblocal.ini si nastav UsePatchSpeedhackWithoutGraphics=false.
Některý ty nastavení podle názvů nedávají žádnej smysl, ale ENB vyrobil Rus, kterej píše anglicky jako nějakej Klingon, a taky to podle toho vypadá.
bFloatPointRenderTarget má nějakej vliv na způsob, jakým se renderuje světlo (můj kostrbatej překlad), a údajně mírně snižuje fps. Já si toho nevšimnul, ale možná mám silný PC. Každopádně to můžeš mít zapnutý i vypnutý, pokud používáš jen ENBoost, je to jedno.
Obecně můžeš všechny hlášky od ENB při spuštění hry ignorovat.

Doufám, že umíš anglicky: http://wiki.step-project.com/ENBoost
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Podle logu mám využití max 247/85..
U hry jsem zkoušel už novou instalaci (zbytkové soubory ze složky s hrou jsem odstranil taky)..
Módy jsem přidával postupně..
Čistá hra jen custom followerem běhá dobře, ale zhoršuje se to postupným přidáváním modů..
Nebo ostatní mody bez followeru běhají taky dobře..
Opravdu se to chová jako nějakej naráz do stropu (ram / vram), ale podle logu ne..
Jak jsem psal - se Skse.ini byla hra více nestabilní, než bez něj..
Ale hra bez ssme, skse.ini a s použitím enboostu běží v poho (ale s chybama při zapnutí)..
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

To vůbec nedává smysl. SKSE na stabilitu nemá a nemůže mít vliv. Jakou verzi máš nainstalovanou?
Mimochodem, zkopíruj sem obsah skse.ini.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Některý mody bez skse nejedou. Vyhodí skse -> nejde mod -> stabilní hra. Problem bude v nějakym prasomodu.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Skse jsem měl, ale bez skse.ini..

Skse mám kvůli SKYUI, Enhancedblood, Facelight plus... - to jsou jediný mody, který Skse potřebují..
Teď jedu bez ini souboru a hra šlape, jak má.. Mám jen Skse, bez ini a mám nahozen Enboost...
(Jen mě pořád štvou ty hlášky při načítání hry)

Kód: Vybrat vše

[Memory]
DefaultHeapInitialAllocMB=768
ScrapHeapSizeMB=256
[General]
ClearInvalidRegistrations=1
Dokonce podle memory logu mám 256/256 a párkrát jsem podle logu narazil na strop a hra přesto nespadla..

EDIT: Jinak Skse funguje i bez toho ini souboru, ten slouží jen jako addon k Skse..
Naposledy upravil(a) Xnovic dne čtv 10. bře 2016, 14:38, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“