Tomb Raider 1 (PC)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Tomb Raider 1 (PC)

Příspěvek od Vlastik80 »

Zdravím,

nevím zda existuje funkční verze bez emulace přes DosBox, nicméně já mám právě tu DosBoxovou a chtěl bych nějak rozchodit 3dfx verzi.
Nahodil jsem tedy poslední verzi DosBoxu 0.74, nahradil tu původní, aby to lépe sedělo a fungovalo, ale mám problém:

- jakmile nahradím exe (TOMB.EXE) tím z CD hry složky 3DFX tak to nejde - zásek a pád DosBoxu

- když použiju doporučovaný Voodoo Rush EXE z CD (složka VOORUSH) tak opět zásek a pád DosBoxu

Takže nějak nevím co s tím, když nechám původní, tak je to jen sw rendering - hrozné kostky, navíc další menší problém jsou černé okraje po stranách, i když v cfg DosBoxu nastavím fullscreen dle rozlišení monitoru a fullresolution, tak sice DosBox jede OK bez pruhů, ale hra už je 4:3 a pruhy po stranách...

Díky za rady. Vím že je remake 1 dílu - Anniversary tuším, ale to už jsem odehrál a chtěl bych zkusit tuto původní verzi. :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Tomb Raider 1 (PC)

Příspěvek od Alfajk »

mas to gog verzi? ta by mela fungovat na jedno kliknuti, sama ma prednastavenej dosbox aby to makalo samo... a nebo muzes pouzit PS one verzi s emulatorem, ta taky slape bez problemu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

TR 1 (PC)

Příspěvek od Vlastik80 »

Je to verze Ultimate, kde jsou díly 1-9, PSX emu nechci, nevím zda je lepší, ale tipuju že ne (také asi sw render), hra jede, ale ne a ne ji rozjet s tou podporou akcelerátoru, spekuluju zda se nemusí měnit v cfg dosboxu i machine, aktuálně mám svga_s3 ... :|

Edit:

Obrázek

... takhle to prostě není ono :|

Edit 2:

Takže poměr stran vyřešen, holt dávám 4:3 rozlišení a jede to bez okrajů, ale jen 1600x1200... Nevadí, ale 3dfx jsem zatím nerozjel... :|

Edit3:

Vzdávám to, na http://www.tombraiderxtra.com/index.php jsou navíc hires textury, takže alespoň s tím aby to jelo bez 3dfx, nicméně s GliDosem to jede i pod 3dfx a hires textury, ale zase je nutné koupit GliDos aby tam nebylo točící se logo GliDosu... Už mě to nebaví se v tom hrabat, když výsledek je nula - stejně to v 1920x1200 s HiRes texturama a 3dfx nedonutím jet, tak na to kašlu... :mrgreen: (a samozřejmě bez GliDosu zase nejdou HiRes textury vůbec použít) :-D

/ a to už nepíšu o tom jak tam dostat češtinu, která je také v TOMB.EXE, ale opět to je EXE pro sw render... :lol:
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Tomb Raider 1 - 3dfx

Příspěvek od Vlastik80 »

Vyřešeno pomocí Advanced Installeru - nyní hra jede pod 3dfx a dokonce v režimu 16:10 bez okrajů.

Jen to není CZ a nepodporuje to HiRes textury (to jen GliDos), ale pořád lepší než sw rendering, nebo kupování GliDosu.

PS: Gog verze umí totéž, ale nepodporuje 16:10 bez okrajů. Nicméně tak či tak není podporován běh v okně při 3dfx emulaci, nebo zatím nedořešeno. Čeština totéž - jen pro verzi se sw renderingem. ALT+TAB podporován je, jede to ve spolupráci s DosBoxem.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“