cely den bezvysledne resim problem s PC, tak pisu sem.
Po dobu jednoho mesice jsem mel vytazeny PC (v podpisu) ze zasuvky a po zapnuti si BIOS nepamatoval cas. Kdyz jsem v BIOSu nastavil spravny cas a pak PC je vypl (ale bylo porad pod proudem ze site), tak se cas zase zastavil. To jsem hadal, ze byla vybita baterka.
Koupil jsem novou, a vymenil za starou. Od te doby PC nenabootuje. Protoze k ROG deskam je dodavan takovy maly display, ktery hlasi co zrovna pri bootu dela, melo by byt reseni problemu lehci, ale zatim se to tak nezda. Moje postrehy
- LCD display hlasi porad CPU INIT a jinou hlasku jsem za cely problemovy den nemel
- na pripojenem monitoru se nic nezobrazi, hlasi no signal
- klavesnice nereaguje, ani se nerozsviti indikace caps/num/scroll, ani neproblikne atd
- obecne jsou USB bez proudu
- deska ma integrovanou grafiku, pripojeni monitoru primo na desku nebo pripojeni VGA do PCI-E a nasledny pripojeni monitoru ke grafice ma porad stejny vysledek = nic
- dokonce kdyz pripojim grafiku do PCI-E, neroztoci se ji ani vetrak
- nasledovalo rozebrani PC, ted jsem ve stadiu, kdy zkousim desku s CPU na stole
- zkousel jsem vsechny mozne kombinace slotu RAMek, dokonce i bez RAMek, porad stejny vysledek, boot se zastavi na CPU INIT
- samozrejne jsem zkousel reset BIOSu, nekolikrat
- vetraky se po zapnuti roztoci
- CPU je po zapnuti pod proudem, normalne se zahriva
- deska ma konektor pro napajeni procesoru 8pin, zkousel jsem tam dat ale i 4pin, tak i 8pin(zdroj ma obe varianty) - bez rozdilu
- CPU vyndano a zandano nekolikrat
- zkousel jsem tam dat i puvodni baterku, zapnout uplne bez baterky, vysledek zadny
- drzet tlacitko resetu BIOSu nebo zapnuti treba na 10, 15, 30sekund jsem zkousel (uz ze zoufalstvi)...
Prosim o kazdou radu
Take bych rad poprosil nekoho z Prahy, jestli by nebyl tak ochotny a dovolil mi vyzkouset muj procesor a zdroj na jeho desce(ikdyz se mi zda hodne nepravdepodobne, ze by to byla vina zdroje).
Diky moc.