Zdravím, potřeboval bych radu ohledně notebooku ASUS. Asi měsíc jsem nezapínal noťas, přičemž jsem v něm zapomněl baterii (jinak ji vždy při větší pauze vyndávám). Přestože je to starší kousek, tak předtím baterie v pohodě držela. Nyní po téhle měsíční přestávce a zřejmě totálním vybití (ukazuje 0% i při nabíjení), ji nelze nabít. I po několika hodinách nabíjení baterie ukazuje 0% a po odpojení síťového zdroje se noťas vypne. Na netu je několik teoretických nápadů, mě by však zajímala konkrétní zkušenost a nápad, jak závadu odstranit. Přece není možné, aby se tím baterie odrovnala tak, že už nepůjde spravit. Dokonce se ve fórech vyskytl názor, že před vložením nové baterie je ještě potřeba zresetovat pomoci SMbus záznamy o provozu baterie v sériové EEPROM připojené k BQ** na výchozí hodnoty, jinak si nová baterie zachová vlastnosti staré, protože řídící obvod se bude k baterii chovat podle dat v EEPROM.
Ovšem koupě nové baterky je až to poslední. Má někdo radu a třeba i podobnou zkušenost?
Díky, díky
Tak baterka už má svá nejlepší léta za sebou. Asi tak 4-5 let. Ale jak jsem psal, do teď byla v pohodě a klidně 1,5 hodiny provozu zvládla. Nyní prostě nelze vůbec nabít, ani na 1%. Koupě nové by asi nebyl problém, ale nechce se mi investovat cca 1000kč do nové, když není jisté, jestli to vůbec něco vyřeší. Myslím, že se prostě po tom úplném vybití nějak elektronicky nebo snad softtwarově zablokovala a noťas ji odmítá nabít...
pokud je hodne stara tak asi nema cenu resit co s ni je ,me u stareho notebooku odesla take prakticky ze dne na den ,sice ukazovala 100% nabiti ,ale po odpojeni ze site se notebook vypl
Kdysi sem resil neco podobneho, mozna by do ni chtelo dostat trochu stavy a pak se probere. Tzn. pripojit ji naprimo na neco co ji muze chvili nabijet. Muze to pomoci. Ale osobne jsem to nedelal, kdysi to delal byvaly kolega z prace a pomohlo to, ale nebyla to primo baterie do ntb.