The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Xnovic »

S žádnou hrou, jsem se nikdy takhle nesr@l.. Ale Skyrim za to stojí..

Dokud jsem hrál jen s Enb Lucerne a texture modama, tak to bylo v pohodě, za nějakých 50 hodin mi to nespadlo ani jednou..
Pak jsem ale začal přidávat víc věcí zároveň, testoval minimálně a z toho vzniklo tohle.
Pak až se testování bude blížit ke konci, tak zkusím nahodit místo Unp Cbbe..

A ještě dotaz.. Nemůže enboost mít nějaký problém s enb Lucerne? (kdyžtak sem pak hodím odkaz)...

Hladis : nevíš alespoň název?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nazev ceho ? Jinak ENB ma v sobe ENB boost (pokud to není nejaka historicka verze) a mlatit se to nemůže.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Myslel jsem názvy těch textur, nebo texturepacku, ale to se pak podívám sám na tu první stranu.. Mě se to moc nechce načíst na edge síti..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Je to hned tady http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=39&t=164672 akorát jak rikam, Uloz.to mi nejaky po case smaznul a nedokopal jsem se je znovu uploadnout. Vesmes komplet pretexturovana hra.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Pak na to mrknu.. Ale pro mě je to hudba budoucnosti.. :(
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ahoj
Takže ještě včera večer jsem dal rychlej test.. S novou hrou bez modů.. Jen skse (vč ini) a enboostu..
A hned při pokusu opustit jeskyni ctd. Bez enb boostu v pohodě nějakých 20 minut..

Jen bych chtěl připomenout, že posledně byl enboost to poslední, co jsem instaloval..
(enblocal.ini jsem měl v defaultu i jsem zkoušel to postované nastavení)..
Ještě to pak zkusím bez skse.ini - jen default hra s enboost.. Posledně mi skse.ini + enboost nedělal dobrotu..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

SKSE a ENB se nemá jak mlatit mezi sebou. Hele zkus stahnout moje ENB z první strany tak jak je a jak ti to pojede.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Xnovic píše:Ahoj
Takže ještě včera večer jsem dal rychlej test.. S novou hrou bez modů.. Jen skse (vč ini) a enboostu..
A hned při pokusu opustit jeskyni ctd. Bez enb boostu v pohodě nějakých 20 minut..

Jen bych chtěl připomenout, že posledně byl enboost to poslední, co jsem instaloval..
(enblocal.ini jsem měl v defaultu i jsem zkoušel to postované nastavení)..
Ještě to pak zkusím bez skse.ini - jen default hra s enboost.. Posledně mi skse.ini + enboost nedělal dobrotu..
To vůbec nedává smysl. To musí být problém úplně někde jinde.

Zkus enblocal.ini ještě takhle:

Kód: Vybrat vše

[PROXY]
EnableProxyLibrary=false
InitProxyFunctions=true
ProxyLibrary=other_d3d9.dll

[GLOBAL]
UsePatchSpeedhackWithoutGraphics=true
UseDefferedRendering=false
IgnoreCreationKit=true

[PERFORMANCE]
SpeedHack=true
EnableOcclusionCulling=true
EnableZPrepass=true

[MULTIHEAD]
ForceVideoAdapterIndex=false
VideoAdapterIndex=0

[MEMORY]
ExpandSystemMemoryX64=true
ReduceSystemMemoryUsage=true
DisableDriverMemoryManager=false
DisablePreloadToVRAM=false
EnableUnsafeMemoryHacks=false
ReservedMemorySizeMb=64
VideoMemorySizeMb=
EnableCompression=false
AutodetectVideoMemorySize=true

[WINDOW]
ForceBorderless=true
ForceBorderlessFullscreen=true

[ENGINE]
ForceAnisotropicFiltering=true
MaxAnisotropy=16
ForceLodBias=false
LodBias=0.0
AddDisplaySuperSamplingResolutions=false
EnableVSync=true
VSyncSkipNumFrames=0

[LIMITER]
WaitBusyRenderer=false
EnableFPSLimit=false
FPSLimit=60.0

[INPUT]
//shift
KeyCombination=16
KeyUseEffect=
KeyFPSLimit=
//num *
KeyShowFPS=106
//print screen
KeyScreenshot=44
KeyEditor=
//numpad -
KeyFreeVRAM=109
KeyBruteForce=66

[ADAPTIVEQUALITY]
Enable=false
Quality=1
DesiredFPS=20.0

[ANTIALIASING]
EnableEdgeAA=false
EnableTemporalAA=false
EnableSubPixelAA=false
EnableTransparencyAA=false

[FIX]
FixGameBugs=false
FixParallaxBugs=false
FixParallaxTerrain=false
FixAliasedTextures=false
IgnoreLoadingScreen=true
IgnoreInventory=true
FixTintGamma=false
RemoveBlur=false
FixSubSurfaceScattering=false
FixSkyReflection=false
FixCursorVisibility=true
FixLag=false
[LONGEXPOSURE]
EnableLongExposureMode=false
Time=1.0
BlendMax=0.0
P.S. Předpokládám, že skyrim.ini a skyrimprefs.ini byly defaultní?
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Delal jsem komplet novou instalaci.. Včetně smazání všech zbytových souborů a to včetně těch, co jsou v dokumentech..
Takže všechny ini soubory byly nové..

Taky mi to moc nedává smysl.. Fakt už nevím..

Ini podle tvého nastavení vyzkouším odpoledne, nebo večer..

EDIT : detekování grafické paměti jsem měl taky na true.. Ve win to 10 mi to ukazuje 4064Mb grafické paměti ve win 7 to bylo necelých 12000... Nemůže to bejt nějaká kolize DX ve Windows 10?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja asi zkusim zapnout Skyrim, zda to není nejaka věc driveru/W10...... aby jsme nehledali problem ve hre, když muze byt jinde.

Edit// Bezi to jak z praku.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Windows 10 mají nějak nesmyslně nastavený omezení VRAM pod Dx9 na 4GB (zřejmě bug), ale problémy to myslím nedělá. A pokud ti to padalo i pod Windows 7, je chyba někde jinde.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pod W10 to bezi lip kvůli WDDM 2.0, to jsem zkousel uz při prechodu z W8.1. Beh je plynulejsi a bez zaskubu. Kazadopadne nevim kde ma Xnovic chybu.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Podle mě to bude PEBKAC...
Ale je pravda, že mi trvalo cca rok, než jsem u modnutýho Skyrimu přesně věděl co dělám a co jak funguje (a tím nemyslím hrabání se v TES5Edit, se kterým si doteď skoro vůbec nerozumím). Ze začátku je to fakt peklo, a když nevíš kam sáhnout, jsi v prdeli.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Kdybych měl X modů, tak neřeknu.. Ale mám čistou hru jen se Skse a Enb boostem.. Windows mám aktualizovány se správnými drivery (nejsem PC lama), ale tohle mě vypeklo..
Navíc momentálně v pc toho moc teď nemám, protože většinu pgm mám v druhém PC.. Takže mám teď spíš základ..
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

No jo, jenže neexistuje důvod (kromě špatnýho OC nebo nakoplýho systému), proč by nemodnutá hra měla padat kvůli SKSE a/nebo ENBoostu.
Nedává to smysl, a osobně jsem s rozumem v koncích, takže ti už dál radit nedokážu.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

OC ještě dám do defaultu.. Pokud na to bude čas, tak možná i zkusím čistý OS (předtím si udělám bitovou zálohu, kdyby to nepomohlo).. Pak hold piplačka..
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Takže jsem postupně zatěžoval systém a modoval..

Bez modů hra šlape, jak víno.. Dalším přidáváním se hra stává více a více nestabilní.. Zkoušel jsem i různé (bez ufo, misto UNP jsem dal CBBE), zkoušel testovat různá doporučení enboostu..
Nic..

Pak jsem stáhl Skyrim Performance Monitor.. A sledoval.. Hra spadne vždy ve stejný moment po zaplnění cca 2700MB Ram.. (bez ohledu na ssme, či skse..)... Enboost to částečně eliminuje, ale za to s lagem..
Zkoušel jsem si nastavit swapko manuálně na 10Gb - nemá vliv..

Jsem si neuvědomil, že Skyrim je jen 32bit aplikace..

Takže zpět enb a jdem ladit..
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Jsem se do hry zabral tak, že jsem zapomněl napsat, jak to šlape.. Mám kombinaci SKSE.ini a enboostu..
Hra šlape bez jediného ctd.

Takže vám moc děkuji za rady a trpělivost a teď se jen rozmyslet, jestli dám přednost legii, nebo hávům.. :-)

Kód: Vybrat vše

[MEMORY]
ExpandSystemMemoryX64=true
ReduceSystemMemoryUsage=false
DisableDriverMemoryManager=false
DisablePreloadToVRAM=false
EnableUnsafeMemoryHacks=false
ReservedMemorySizeMb=64
VideoMemorySizeMb=4096
EnableCompression=true
AutodetectVideoMemorySize=true
jicap
Nováček
Nováček

Příspěvek od jicap »

Ahoj prosím o radu, zjištuji pro kámoše. Hraje Skyrim - zakoupeno na steamu. Má 4 jádro intel tuším 4x 2,66, 4 gb ramek, GK Nvidia geforce GTX 470. Vše mu na této sestavě dlouho jelo odhadem odehrál cca 350 hodin bez jediné chyby. Nyní mu odešla GK. Pořídil geforce GTX 760. Vše aktualizováno nejnovější ovladače a zlobí textury. V interiéru na postavách a pak venku při jízdě na koni občas problikne zem. Stáhnul jsem mu tam ze steamu ty doplňkové textury, ale nepomohlo. Máte prosím nějaké řešení nebo podobný problém? Díky
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Není karta vadná? artefaktuje i jinde?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“