Kombinace Nvidia + FreeSync

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kombinace Nvidia + FreeSync

Příspěvek od sierpe »

Zdravím,

můžete mi jako lajkovi vysvětlit v čem se ochudím jako majitel Nvidie když budu mít herní monitor s FreeSync? Jak moc je tahle technologie důležitá a využitelná. Velmi mě totiž láká EIZO FS2735.
CPU: Intel Core i7-9700K / NOCTUA NH-D15S + NF-S12A PWM, MOTHERBOARD: ASUS ROG Maximus XI Hero, GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti O12G, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3333MHz, SSD: M.2 Samsung 970 EVO PLUS 500gb, Samsung SSD 850 EVO 1TB, HDD: WD Black 1TB, 3x WD Blue 4TB, POWER: Corsair RM850x, CASE: FRACTAL DESIGN Define 7 - XL / 6x NOCTUA NF-A14 PWM upgrade, MOUSE: Logitech G700s, AUDIO: Logitech Z323 2.1, HEADSET: Logitech G633 Artemis Spectrum 7.1, KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum, GAMING: 2x Microsoft XBOX ONE Controller, IPS: ASUS ProArt PA329C / ASUS ROG Strix XG349C
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Kombinace Nvidia + FreeSync

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud jsi si jistý, že hraješ v takovém rozlišení monitoru a s tak výkonnou grafikou nVidia, že budeš mít vždycky přes 60 obrázků za sekundu, neochudíš se v ničem a když zapneš vertikální synchronizaci, bude tam pořád 60Hz.
Jenže pokud grafika dokáže spočíst jen míň než 60 obrázků a protože FreeSync s nVidia nefunguje, bude se to měnit skokově za 60 na 30 nebo 20 Hz a to není příjemné.
Kdyby monitor uměl G-Sync kopírovala by jeho frekvence výkon grafické karty a měl bys třeba 48 Hz nebo 35 Hz, zkrátka co by GK dokázala spočítat, to by monitor zobrazil.
sierpe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierpe »

Jo pod 60 mít stopro nebudu...Jinak někde jsem četl že časem by Pascaly mohli mít podporu Adaptive-Sync je to reálné? Bojím se že ne. Jinak já hraju převážně strategie a RPG a tam mám FPS hodně vysoko..jediná střílečka kterou hraju je bf4 a ten je úplně v klidu...
CPU: Intel Core i7-9700K / NOCTUA NH-D15S + NF-S12A PWM, MOTHERBOARD: ASUS ROG Maximus XI Hero, GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti O12G, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 3333MHz, SSD: M.2 Samsung 970 EVO PLUS 500gb, Samsung SSD 850 EVO 1TB, HDD: WD Black 1TB, 3x WD Blue 4TB, POWER: Corsair RM850x, CASE: FRACTAL DESIGN Define 7 - XL / 6x NOCTUA NF-A14 PWM upgrade, MOUSE: Logitech G700s, AUDIO: Logitech Z323 2.1, HEADSET: Logitech G633 Artemis Spectrum 7.1, KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum, GAMING: 2x Microsoft XBOX ONE Controller, IPS: ASUS ProArt PA329C / ASUS ROG Strix XG349C
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

sierpe píše:Jinak někde jsem četl že časem by Pascaly mohli mít podporu Adaptive-Sync je to reálné?
Tak to ani náhodou. Bohužel nVidia lpí na svých proprietárních technologiích a moc nechce podporovat standardy - viz. OpenCL, Adaptive-sync atd.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“