rád bych vás požádal o zhodnocení a pomoc s výběrem zbývajících komponent od sestavy, kterou budu používat především pro zpracování videa a fotek. Možná si na ní občas zahraji nějakou hru, ale není to rozhodně hlavní účel sestavy. Komponenty plánuji zakoupit v CZC, kde si to nechám i složit.
Zatím mám toto:
http://www.czc.cz/99jiihpha2gti9eij9de74hn73/seznam
A potřeboval bych poradit s výběrem následujících komponent:
Z důvodu, že neplánuji taktovat (jelikož bych tím přišel o záruku a snížila se životnost procesoru, tak mi to za to, a navíc za tu vyšší cenu, nestojí), tak jsem zvolil Skylake i7-6700 (bez K) a vím, že k tomu nepotřebuji desku s čipsetem Z170 (v seznamu mám aktuálně takovou, protože jsem původně počítal s Skylake i7-6700K), proto bych potřeboval poradit s výběrem MB, která je levnější a dostačující pro zvolený procesor.
Dále paměti - u většiny desek je napsáno, že "4x DIMM až 64GB DDR4 2133MHz". Znamená to, že pokud zvolím paměti s taktem 2400MHz, tak jejich plný potenciál nebude deska schopna využít a paměti poběží na 2133MHz? Musel bych si kvůli tomu vybrat dražší desku (jako např. tu aktuálně v seznamu)?
Ohledně SSD, zvolil jsem pouze SSD, protože mám NAS server, kde mi běží 3TB disk, takže místa pro data mám zatím dost.
Grafická karta - souhlasíte s výběrem nebo byste vybrali jinou GeForce GTX 960? Z hlediska hlučnosti, teplot, výkonu...
Zdroj - chtěl jsem 80Plus Gold certifikaci a tento Seasonic jsem zvolil především kvůli záruce na 5 let. 550W by na zvolenou sestavu mělo stačit, že ano? Resp. vím, že bude stačit, ale spíš se ptám, jestli příkon sestavy bude někde ve středu, aby byla výsledná spotřeba co nejnižší.
Paměti - chci 32GB, pokud máte lepší doporučení, sem s ním.
Budu rád za doporučení, kritiku, rady... Díky