Tom Clancy’s The Division - technicka stranka

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Tom Clancy’s The Division - technicka stranka

Příspěvek od Hladis »

Ja rusky umim takze tva snaha jaksi vysla do prazdna a opet s hloupymi poznámkami k věci, o kterou jsem se neprosil. Jejich vysvetleni me vůbec nezajima, jelikož takovy test je na 2 věci. Dal no comment.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Jsou vesmes tri moznosti jak testovat (nejen tuhle hru):

1. vestaveny benchmark - casto hazi fps naprosto mimo realitu
2. dobre opakovatelny, ale nenarocny usek - nic moc vypovidajici hodnota o realne narocnosti a fps pri hrani
3. narocny usek s vetsi variabilitou vysledku - sice slabsi presnost, ale nejlepsi vypovidajici hodnota

Ja osobne volim cislo 3.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Asi tak. Proto třeba beru jako vypovidajici test ve Watch Dogs trasu, kterou jsme si tady stanovili, nez třeba testy na webech (priklad EHW par sekundovy beh u vody). O behu hry to vypovi daleko vic a výsledky zase tak velkou variabilitu nemely. Ale samozrejme zabere to vic casu. Nejakych par sekund v uzavreny roure je spis joke a ne test. To muzu testit hry koukanim do zdi par sekund, velice vypovidajici :roll:
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

Tak jsem nastavil dle geforce guide a celkem pohoda, jen mi přijde pár oblastí divných. Prostě celou dobu nádherně plynulé a najednou přijdu někam, kde nejsou žádné efekty, a stejně propad na 50fps, po chvíli se to vrátí, ale celkem to zamrzí, ptž většinu času to jede krásně. Jinak shadow quality, particles a volumteric fog na High, ostření 70%, zbytek na max a na gtx 980 to jede 99% času na locknutých 60fps(adaptive vsync v ovladačích), ovladače 362.00 (čekám na pořádnej fix těch nových). Jinak bylo vtipné střelit do lampy na ulici, světlo zhaslo, říkal jsem si, super, taktická výhoda tmy :D, ovšem po 5 skundách se zdá nahodí lampa záložní zdroj, kterých má očividně nekonečno :D. Schválně zkuste, celkem to pobavilo. Jinak ve více lidech velká zábava, ale uvidíme, jaká bude trvanlivost. Zdá se mi, že z počátku jdou levely nějak rychle, hrál jsem asi 90 min většinou vedlejší mise a jsem 5 lvl. Ale jak jsem psal, zábava to zatím je.
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Já jedu vše na max i stíny na PCSS+, mám v akci tak 75FPS+, dropy jsem nezaznamenal. 980Ti stable na 1520/8100 a nejnovější drivery taky bez problému, ofc na 16XAFHQ.

Level 20 cca za nějakých 13h hraní.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Já jedu max co jde, tedy aspoň myslím a Tičko občas dropne na nějakých 48 na 362 driveru. 6700@4,7 to vyloaduje někam k 75-80%.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Hladis píše: Jinak doufam ze sem VeCko pak hodi tohle http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p9035091
Tak dneska jsem narychlo splácl jen zatím bench na OC mé GTX970 G1.. (až bude chuť sem potom někdy hodím i nějaký hraný náročnější úsek)

Drivery: 361.91
Jinak sestava v popisu..

Snažil jsem se zde hodit +- referenční boost GTX970 (1250MHz+-)..
Pak takty co sama boostuje má G1 78% asic (1418MHz) a OC na 1600/8400MHz.

Příště zvětším OSD v Afterburneru, ať to je více viditelné :oops:

Nastavení ULTRA
V-Sync: off
SMAA 1x High
roz. bodových stínů: high
detaily částic: high
detaily objektů: 100%

videjko: https://www.youtube.com/watch?v=bhC0CyFPpKE
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Slusnej narust po OC. Takze výsledky DigitalFoundry nejsou nerealny.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak sem se k tomu konečně dostal a...
Super, chromatická aberace se dá vypnout - nechápu proč jí tam vůbec cpou. :roll:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Já ji třeba nikdy nikde nevidím :)))
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: Division - ch.aberace

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek

Chromatická aberace ZAPNUTA vs VYPNUTA.

Vždyť je to děs a je to vidět např. viz zábradlí u schodů domu poblíž vlevo. Vadu čočky pochopím, ale vadu zraku mi nikdo vnucovat nebude :evil:

Nechápu proč to do her cpou, stejně jako motion blur apod. nesmysly, jen to "maže" obraz a je to naprd. :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

počkej, děláš si prdel :) oni fakt simulujou aberaci? no to mě po... :o :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Hmm, kdyby mi někdo neřekl kam se koukat, tak bych to neviděl, protože se to vždy objevuje po stranách obrazovky, ne? Já teda většinou čumím doprostřed :) Nicméně mě to fakt moc neva.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Chci se poptat... na Steamu je u Division poznámka: Vyžaduje účet třetí strany: Uplay (podporuje propojení s účtem služby Steam). Co to přesně znamená? Dá se takhle koupit i krabicovka a aktivovat na Steamu nebo ne a pokud chci steamovku musím ji koupit na Steamu a přes nic jinyho vlak nejede...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

koupíš ji jedině přes steam pokud to tam chceš mít s tím, že to bude vyžadovat i účet na uplay který se spáruje.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Dá se na PC verzi chodit pomalou chůzí, nebo mě budou nutit všude klusat jak vytrvalostního běžce, protože to do hry zapoměli implementovat??? Jelikož na konzolích se rychlost chůze udává intenzitou náklonu sticku, tak tam je chůze automaticky, ale na klávesnici, jak všichni víme, nic takovýho nejde, tak by mě zajímalo, jestli je prostě v menu klávesa pro 'WALK', nebo něco podobnýho...??? Protože jestli je tam pouze run a sprint bez možnosti walk, tak to pro mě ztrácí smysl, pro mě jde celková atmosféra bez možnosti chůze prostě do kopru okamžitě.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

je tam moznost. Myslim, ze je to nastavene na backspace (<-).
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Což je trochu úchylárna, doufám, že to jde přenastavit. Každopádně díky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Na nějakém streamu k vývoji Unreal Tournament se developeři o chromatic abberation bavili a ten jejich artist tam říkal že to mají rádi a používají to protože čistá renderovaná grafika je hodně sterilní, a když člověk chce realistickej obraz tak se hodí do něj dát nějakou nedokonalost..
Ale že prý v UT to vypnou a bude to asi volitelné, protože tam se ta sterilní čistota obrazu hodí.

Je už na každém jestli to vadí nebo ne, osobně to nechávám zapnutý.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Z toho je videt ze vyvojari asi zijou v jinym svete nez hraci. Nechapu proc bych mel mit v obrazu nedokonalost kterou v realu nevidim. Pro realisticky zobrazeni je nejdulezitejsi celkovy nasvetleni sceny, pak to teprve vypada jako ve skutecnosti. To by ale bylo technicky narocnejsi a tak to proste jen takhle jednoduse dokurvujou. Hlavne by se ale meli nejdriv zeptat hracu, nez jim zacnou vnucovat nejakou hovadinu...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“