nechápu Wi-Fi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bruk600
Začátečník
Začátečník

nechápu Wi-Fi

Příspěvek od Bruk600 »

Snažím se připojit na mikrovlnku -pryč od Tlekomu.Mám jedinou možnost se připojit k firmě co má slušnou cenu, ale slabý servis. Proto potřebuji poradit kde je chyba. Signál je okolo 60-70%.Dostal jsem přidělenou IP adresu, č. brány a č. DNS primár a sekundar servru , ale nejede to. Mělo to snahu trochu načítat, ale pak to spadlo,většinou to nejede vůbec. Ping na IP adresu proběhne OK, ale na ostatní čísla projde paket jen vyjímečně. OS ja W XP.

PROSÍM KDO SE VYZNÁTE TAK SEM STÍM díky
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Počkej - na jakou IP adresu to jde a na jakou ne ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bruk600
Začátečník
Začátečník

vysvětlivka

Příspěvek od Bruk600 »

moc tomu nehovím-spojil jsem se s poskytovatelem a tam mi dali tato čísla IP adresu ...atd. Tu jsem pak doplnil do TCP/IP a to ostatni do W XP.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Málo informací, napiš jaké konfigurační údaje jsi dostal a co jsi kam nastavil, jinak to asi nepůjde vyřešit, bohužel.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Musi ti dat vic informaci, minimalne jeste WEP key....

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Lucifer píše:Musi ti dat vic informaci, minimalne jeste WEP key....
pokud ovsem WEP pouzivaji.. to dela malokdo. Je s tim vic problemu nez uzitku.

Jinak ti teda gratuluju k prima providerovi :) tomu rikam servis.. za tohle bych dal tak stovku mesicne. (a nulový zrizovák)
Toshiba Tecra A6
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Tak to stojí víc. Slíbili mi, že se přijedou příští týden podívat, ale slyšel jsem, že to bývá na delší čas.Už mi půjčili i směrové síto a je to totéž.
Při skenování signálu, když jsem odklepával jedno skenování za druhým(nevím co to je za program-byl na CD u karty)jsem měl i 92% většinou přes 70%,ale vyjímečně jsem tam měl i 25%.Doatal jsem odkaz na www.inwifi.cz ,kde vysvětlují kolik místa třeba okolo pomyslné přímky od anteny k anteně a jsem tak na na hanici.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To místo kolem paprsku nehraje zas takovou roli. Se 70% signálu to musí běhat jako fík... Tam bude někde softwarová bota. Psal jsi, že ti to na některou IP adresu pingnout jde, ale na jiné ne... Na jakou to jde ?
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

dali mi IP adresu - no problem
masku
č.brány -vyjímečně prošel nějaký paket
DNS primarní servr -neprošlo nic
DNS sec. servr -neprošlo nic

pro všechna tato čísla jsem našel ve W XP místo vyplnil- nejede to
nevím zdamnám napsat i všechna ta čísla na forum, nebo si je mám tak trochu chránit
Možná se budete smát,ale větší přehled o nastavení WI-FI nemám.Nikdo v mém okolí tomu také nerozumí a tak rád přijmu každou dobrou radu. Bruk600
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Že jde pingnout na vlastní IP adresu, to je celkem v pořádku :-) , ale že to neprojde ven... :? 70% signálu je dost. Sice jsem přes WiFi lama, ale mám ten pocit, že WiFi používá ještě nějaký údaj pro odlišení jednotlivých WiFi sítí, které "lítají" vzduchem. Něco jako název sítě, ne ? Mělo by se to asi zadat někde v nastavení vlastností bezdrátové síťovky...
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

Bruk600 píše:Tak to stojí víc. Slíbili mi, že se přijedou příští týden podívat, ale slyšel jsem, že to bývá na delší čas.Už mi půjčili i směrové síto a je to totéž.
Při skenování signálu, když jsem odklepával jedno skenování za druhým(nevím co to je za program-byl na CD u karty)jsem měl i 92% většinou přes 70%,ale vyjímečně jsem tam měl i 25%.Doatal jsem odkaz na www.inwifi.cz ,kde vysvětlují kolik místa třeba okolo pomyslné přímky od anteny k anteně a jsem tak na na hanici.
mozna,ze se ztraci signal,mozna ruseni,mozna uplne jinej problem ...tezko rict,musel bych to videt

btw.odkud jsi??
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Omluva -byl jsem včer mimo internet. Jsem z jižního plzeňska a ta firma se jmenuje Maiva. Už jsem stačil zjistit, že nemá zrovna nejlepší reference,ale při tak dobrém signálu je mi líto stím praštit. Nenapadá vás nějaká hloupost co by to mohla být?Nakonec zjistím, že mi dali blbá čísla.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mělo by tam být ještě nějaké nastavení "kanálu", protože se můžeš docela lehce nabourávat do úplně jiný síťe, ten provider nemůže u vás pokrývat celé frekvenční pásmo, zkus si proskenovat ip rozsah sítě (třeba superscanem), jestli jsou kolem aktivní nějaké IP adresy (alespoň brána), mělo by jít taky nějak "odposlechnout" provoz na síti a z něj něco zjistit
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

To by mělo být OK, protože jsem si to u Maivy 2x ověřoval. Název sítě je WLAN-AP a nevím, že by to ještě někdo v naší obci provozoval.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Nevim, ja musel zrusit sifrovani dat v nastaveni ( muj provider to nepodporuje, pak jsem se mohl pripojit )
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Problém vyřešen!

Příspěvek od Bruk600 »

Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Re: Problém vyřešen!

Příspěvek od Lucifer »

Bruk600 píše:Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.
...eh, TEW-228PI :-D Tak ty se mi tady vedle valeli 2 ks. uz jakou dobu, nejeli poradne nikdy v nicem... Kamarad vracel tusim 50ks. - kompletni dodavku zpatky, hodne povedene karty... U mne fungovali tak ze sice nasli AP, pokusili se pripojit ale do 2 sec. "spadli" - rescana porad dokolecka - par sec. pripojeni a znova.... Verim ze v jine desce se muzou chovat jeste "lip" :evil:

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém vyřešen!

Příspěvek od TomV »

Bruk600 píše:Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.
No, to je teda kombince... :roll: ECS a TEW, jedna lepší, než druhá... :)
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Tu síťovku jsem dostal od firmy s antenou a kabelem.To znamená, že jsem si ji nevybral a předpokládal jsem, že bude solidos. K deskám od ECS toho bylo napsáno dost. Dosud jsem neměl s deskou nejmenší prodlém.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“