nechápu Wi-Fi
Moderátor: Don
- Bruk600
- Začátečník

nechápu Wi-Fi
Snažím se připojit na mikrovlnku -pryč od Tlekomu.Mám jedinou možnost se připojit k firmě co má slušnou cenu, ale slabý servis. Proto potřebuji poradit kde je chyba. Signál je okolo 60-70%.Dostal jsem přidělenou IP adresu, č. brány a č. DNS primár a sekundar servru , ale nejede to. Mělo to snahu trochu načítat, ale pak to spadlo,většinou to nejede vůbec. Ping na IP adresu proběhne OK, ale na ostatní čísla projde paket jen vyjímečně. OS ja W XP.
PROSÍM KDO SE VYZNÁTE TAK SEM STÍM díky
PROSÍM KDO SE VYZNÁTE TAK SEM STÍM díky
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bruk600
- Začátečník

vysvětlivka
moc tomu nehovím-spojil jsem se s poskytovatelem a tam mi dali tato čísla IP adresu ...atd. Tu jsem pak doplnil do TCP/IP a to ostatni do W XP.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lucifer
- Začátečník

Musi ti dat vic informaci, minimalne jeste WEP key....
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Bruk600
- Začátečník

Tak to stojí víc. Slíbili mi, že se přijedou příští týden podívat, ale slyšel jsem, že to bývá na delší čas.Už mi půjčili i směrové síto a je to totéž.
Při skenování signálu, když jsem odklepával jedno skenování za druhým(nevím co to je za program-byl na CD u karty)jsem měl i 92% většinou přes 70%,ale vyjímečně jsem tam měl i 25%.Doatal jsem odkaz na www.inwifi.cz ,kde vysvětlují kolik místa třeba okolo pomyslné přímky od anteny k anteně a jsem tak na na hanici.
Při skenování signálu, když jsem odklepával jedno skenování za druhým(nevím co to je za program-byl na CD u karty)jsem měl i 92% většinou přes 70%,ale vyjímečně jsem tam měl i 25%.Doatal jsem odkaz na www.inwifi.cz ,kde vysvětlují kolik místa třeba okolo pomyslné přímky od anteny k anteně a jsem tak na na hanici.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To místo kolem paprsku nehraje zas takovou roli. Se 70% signálu to musí běhat jako fík... Tam bude někde softwarová bota. Psal jsi, že ti to na některou IP adresu pingnout jde, ale na jiné ne... Na jakou to jde ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Bruk600
- Začátečník

dali mi IP adresu - no problem
masku
č.brány -vyjímečně prošel nějaký paket
DNS primarní servr -neprošlo nic
DNS sec. servr -neprošlo nic
pro všechna tato čísla jsem našel ve W XP místo vyplnil- nejede to
nevím zdamnám napsat i všechna ta čísla na forum, nebo si je mám tak trochu chránit
Možná se budete smát,ale větší přehled o nastavení WI-FI nemám.Nikdo v mém okolí tomu také nerozumí a tak rád přijmu každou dobrou radu. Bruk600
masku
č.brány -vyjímečně prošel nějaký paket
DNS primarní servr -neprošlo nic
DNS sec. servr -neprošlo nic
pro všechna tato čísla jsem našel ve W XP místo vyplnil- nejede to
nevím zdamnám napsat i všechna ta čísla na forum, nebo si je mám tak trochu chránit
Možná se budete smát,ale větší přehled o nastavení WI-FI nemám.Nikdo v mém okolí tomu také nerozumí a tak rád přijmu každou dobrou radu. Bruk600
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Že jde pingnout na vlastní IP adresu, to je celkem v pořádku
, ale že to neprojde ven...
70% signálu je dost. Sice jsem přes WiFi lama, ale mám ten pocit, že WiFi používá ještě nějaký údaj pro odlišení jednotlivých WiFi sítí, které "lítají" vzduchem. Něco jako název sítě, ne ? Mělo by se to asi zadat někde v nastavení vlastností bezdrátové síťovky...

- tUrbine
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mozna,ze se ztraci signal,mozna ruseni,mozna uplne jinej problem ...tezko rict,musel bych to videtBruk600 píše:Tak to stojí víc. Slíbili mi, že se přijedou příští týden podívat, ale slyšel jsem, že to bývá na delší čas.Už mi půjčili i směrové síto a je to totéž.
btw.odkud jsi??
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
- Bruk600
- Začátečník

- Dony
- Středně pokročilý

mělo by tam být ještě nějaké nastavení "kanálu", protože se můžeš docela lehce nabourávat do úplně jiný síťe, ten provider nemůže u vás pokrývat celé frekvenční pásmo, zkus si proskenovat ip rozsah sítě (třeba superscanem), jestli jsou kolem aktivní nějaké IP adresy (alespoň brána), mělo by jít taky nějak "odposlechnout" provoz na síti a z něj něco zjistit
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bruk600
- Začátečník

Problém vyřešen!
Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.
- Lucifer
- Začátečník

Re: Problém vyřešen!
...eh, TEW-228PIBruk600 píše:Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém vyřešen!
No, to je teda kombince...Bruk600 píše:Dnes se přijel servis. Všechny problémy způsobilo to, že se nesnášela karta se základní deskou. Když mi dali kartu od jiného výrobce vše se rozběhlo. Tak pozor na desku ECS L7S7A2L a Wi-Fi kartu TEW-228PI.