jj s tou chromatickou aberaci je to funny stejne tak kdyz pridavaj do hry vinetaci.. proste to co se filmari a fotografove snazej ze svych fotek odstranit, tak oni tam dodavaj
Treba zaklinac je na uplne full vse zaple tak nekoukatelny, az to neni hezky... silene moc efektu ktery mrvej obraz. Aby to trosku vypadalo tak tam toho clovek musi pulku vypnout.
Co se tyce krajiny a nasviceni, tak zatim nejlepsi a nejrealnejsi grafiku sem videl asi v MSG V. Kdy tam nedodavaj zadny efekty navic a vypada to nadherne.
Tak jsem s Tičkem byl nucený nějaké detaily stáhnout, chromo, vinetaci jsem si také vypl, FPS se drží vejš, ale přesto i s kombinací high/ultra se najdou místa, kde cetim poklesy pod 50...
Taky tak, pak jsem se dozvěděl že by měla být na PC pětka, tak jsem koupil a dobré, ale nevím no...
Každopádně když na 980 Ti to nejede všude >60 fps, nebo alespoň na 60 fps stable, tak mi to přijde divné, v jakém rozlišení? 1440p? (pokud nejde o GTX 550 Ti ovšem )
2560*1440 no... Takhle, ono by to asi spousta lidí hrála s velkym nadšením, protože na ultra se to držní 60 a občas drop na 40-45 no, ale mě to vadilo, tak jsem trochu snížil, zvedl jsem se na 70-75 ale dropů pod těch 50 jsem se nezbavil většinou je to při přechodu na nějaké větší prostranství, kde je hodně aut a dlouhá ulice ideálně s křižovatkou a do toho mlha třeba... Zas se mě to nechce stahovat ještě níž, když je to jen občasný, ale do ideálního stavu to má daleko
Možná je příliš brzy na to chtít od nově vydané hry stabilitu fps a optimalizaci na dobré úrovni, engine je myslím také jejich vlastní nové dítě, takže bych věřil že časem to díky patchům pofrčí lépe.
Tak tedy nevím s tou optimalizací. Celkem často mi hra klesá z 60 na 57 pak na 56 pak zas 60 většinou dle oblasti a počasí. Benchmark je úplně nepoužitelný. V něm nemám jediný propad pod 60, většinou kolem 75. Hru pak hraju s adaptiv vsync z NVCP. Bohužel i lehkých snížení fps si dost všímám, a nechci jít s detaily moc dolů. Zatím mám volumetric fog, partical details a shadow quality na High, zbytek maximum. Nastavil jsem to dle geforce guide, kde právě tyhle tři nastavení měly velký vliv, bohužel i s tímto nastavením jsou tam ty propady na 55 . Někdo nějaké doporučení? Jedu na 362.00 ovladačích, ptž u těch nových jsou prý stále problémy. Může to opravit patch hry od vývojářů? Nebo nové drivery?
mám myslím celkem dobrou sestavu a jedno nechápu, jakmile hraju s lidmi tak se hra nechutně seká a fps dropují k 25-28, což je naprosto nehratelné (kdyby to aspon bylo plynulých 28 fps). Nastavení urovně detailů na to nemá žádný vliv .. na HIGH mi hra normálně v singlu jede na 43-58 fps i se zaplým MSAA (občas dropne lehce nad 30). Co jsem tak pohledal různě po netu, tisíce lidí s high-end sestavami s GTX 980 ve SLI apod. mají ty samé obtíže.
Zatím se mi to jeví jako další bullshit od Ubisoftu a já vůl se nechal překecat pro koupi (a to neustále Ubi přezdívám Ubicrap - vzhledem ke zmršenosti jejich několika předchozích her) ... budem tedy čekat zas měsíce či roky než to Ubi spraví? Jak to šlape vám ostatním ? Nějaké nastavení, která mají nejvíce vliv na fps ?
Hele mám !na dnešní dobu! takové průměrnější PC. MSI GTX 980, i7 4790, 8GB RAM, Win 10Pro. Na FHD musim celkem snižovat, abych se dostal na +-60 a i tak to dropuje občas k 55 a je to dost cítit. Největší fps žrouti jsou volumetric fog, particle detail, shadow detail, docela i depth of field a object detail. Asi bych doporučil snížit volumetric fog na medium, particle detail na high nebo níž, depth of field bych dal medium, a object detail 40% a shadow quality High. Možná ještě to streaming .... na 50%, ale tam to nemá takovej vliv na fps, ale možná závisí na situaci a pak to dělá větší rozdíly. Mohli by na tom teda ještě trochu zamakat :/. Ale zase na internetu je mnoho lidí, co nemaj problémy s dropy, tak já fakt nevim.
Tak jsem hodil ovladače 16.3 a trošku si pohrál s nastavením a je to o něco lepší.. ale ty dropy z 60 na 30 tam jsou furt ...ale to už asi prostě nijak nevylepším...
jinak sestava:
Intel Core i5 3350p 3,2-8 Ghz, Asus P8Z77 M - PRO, Kingston DDR3 1333 Mhz 12 GB, 2x HDD Samsung 1TB a 750GB, SSD Samsung 850 EVO 120 GB, MSI AMD R9 380 4GB DDR5 Gaming 980/1475, 22" LCD BenQ, Seasonic M12ii 620W
Hosi kamos ma g3258 + r9 270 s fps problem nema tie sa mu drzia na 60fps +- no stazuje sa ze sa pomaly nacitaju objekty a niekedy nevidi enemakov, vidi hp bar a lvl na podlahe az po +- 1-2 minutach sa mu nacitaju neviete cim to moze byt? Myslite ze reinstal by pomohol? Ma dost pomaly net tak to zatial neskusal.
PC -> Acer Predator 17 (i7 7700HQ, GTX 1060 6GB, 16GB Ram, Samsung 960 Pro 512GB)
Mobil -> Honor X