Audigy & Audigy 2

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Audigy & Audigy 2

Příspěvek od wena »

Pozná mé necvičené ucho nějaký rozdíl mezi Audigy a Audigy 2, když budu používat třeba Genius Home Teather 5.1. Jen bych rád věděl jestli je ten rozdíl tak výrazný jako třeba cenový a který kousek koupit? Zatím mám integrovanou zvukovku.
Díky Vašek
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Jestli budeš poslouchat muziku, tak asi ne. :D
Estli budeš hrát hry tak asi trochu jo. :-D
Estli budeš dělat muziku, tak asi taky trochu jo. :-D

Osobně bych koupil Audigy 2, protože je lepší :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Audigy & Audigy 2

Příspěvek od JanoF »

wena píše:Pozná mé necvičené ucho nějaký rozdíl mezi Audigy a Audigy 2, když budu používat třeba Genius Home Teather 5.1. Jen bych rád věděl jestli je ten rozdíl tak výrazný jako třeba cenový a který kousek koupit? Zatím mám integrovanou zvukovku.
Díky Vašek
a to ti nestaci zvukovka na doske ved ked nerobis zo zvukom ziadne veci len pocuvas a gamesuje tak je zbytocne predsa dopacat za zvukovku ci nie :cry:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

wena píše:Pozná mé necvičené ucho nějaký rozdíl mezi Audigy a Audigy 2, když budu používat třeba Genius Home Teather 5.1. Jen bych rád věděl jestli je ten rozdíl tak výrazný jako třeba cenový a který kousek koupit? Zatím mám integrovanou zvukovku.
Díky Vašek
co ja vím, tak Audigy 2 má navíc firewire a EAX4.0, já sám jsem zvolil LS, cena tak tak , nedám za zvukárnu 4 hadry, jsem spokojenej, s AC97 jsem měl obtíže, v rámci upgradu jsem to takhle vyřešil a jsem moc rád.
Podle mě je Audigy 2 zbytečný luxus.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

janof píše:a to ti nestaci zvukovka na doske ved ked nerobis zo zvukom ziadne veci len pocuvas a gamesuje tak je zbytocne predsa dopacat za zvukovku ci nie :cry:
Stastny to clovek co nepozna rozdil mezi integrovanou a alespon prumernou pridavnou zvukovkou :wink:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=4510
Slezman(CZE) píše:co ja vím, tak Audigy 2 má navíc firewire a EAX4.0
firewire ma i Audigy1.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

na www.soundblaster.com to vypadá, že je na výběr mezi Audigy LS a Audigy 2 ZS a když koukám na naše ceníky, tak je tam druhů.....
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

miho píše:
janof píše:a to ti nestaci zvukovka na doske ved ked nerobis zo zvukom ziadne veci len pocuvas a gamesuje tak je zbytocne predsa dopacat za zvukovku ci nie :cry:
Stastny to clovek co nepozna rozdil mezi integrovanou a alespon prumernou pridavnou zvukovkou :wink:
Slezman(CZE) píše:co ja vím, tak Audigy 2 má navíc firewire a EAX4.0
firewire ma i Audigy1.
POZNAM ale podla mna ak nestrihac a nespracuvavas hudbu tak je to nanic skoda prachov za to :wink:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

V tomhle si vybrat sakra

Sound Blaster Audigy LS 1860.00
Sound Blaster Audigy 2 bulk 2060.00
Sound Blaster Audigy 2 ZS - 7. kanalový prost orový zvuk 3240.00
Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro - 7kan al. prostorový zvuk 6040.00
Sound Blaster Audigy ES, bulk + HRA HITMAN 2 1270.00
Sound Blaster Audigy with 1394, bulk 1590.00
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

janof píše:
miho píše: Stastny to clovek co nepozna rozdil mezi integrovanou a alespon prumernou pridavnou zvukovkou :wink:
POZNAM ale podla mna ak nestrihac a nespracuvavas hudbu tak je to nanic skoda prachov za to :wink:
Zivot je otazkou priorit :wink: Nekdo by zase mohl napsat, ze pokud nedelas profi grafiku tak ti musi stacit 640x480 v 16 barvach :-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

miho píše:
janof píše: POZNAM ale podla mna ak nestrihac a nespracuvavas hudbu tak je to nanic skoda prachov za to :wink:
Zivot je otazkou priorit :wink: Nekdo by zase mohl napsat, ze pokud nedelas profi grafiku tak ti musi stacit 640x480 v 16 barvach :-)
nerobi profi grafiku, ale hra profi hry.Alebo jeho monitor take male rozlisenia nezvlada, ja som montoval jedno pc a ten kamos tam chcel Audigi, vtedy najlepsiu aka sa u nas dala kupit a po cely dalsi mesiac si len vychvaloval jej moznosti.Ale to zase len preto lebo on 80% casu straveneho pri pc robi s hudbou :wink: .Inac co ja som ju skusal kym si prisiel po ten komp, mna to neoslovilo, zbytocne prachy :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

johny128 píše:mna to neoslovilo, zbytocne prachy :)
tak tak a nijak inac :lol: :lol: :lol: ak to nevyuzije, tak naco skoda prachov :razz:
Lukin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukin »

Skoda penez?Ja mam Audigy 2 ZS(stacila by mi i ta levnejsi verze, ale chtel jsem DTS, zivot je otazkou priorit :) ) a nemuzu si stezovat, ten rozdil oproti integrovane zvukarne je znacnej a to nemam buhvi jak super hudebni sluch, ten rozdil proste musi poznat i "hluchej", nemenil bych zpatky ani omylem.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

já jsem si např. hrál s EAXem, jo je to hezký, já to ale nevyužiju, takže jsem aplikoval pouze ekvalizér na volbu Acoustic, a je to změna, hudba co z toho jde je nádhera, nejsem moc náročný uživatel, jen jsem rád, že za 2 litry jsem se zbavil problémů s AC97 a jsem vybevenej pro nové hry, ze kterých některé mají rovnou napsané "Sounds best at 24-bit SoundBlaster".
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Já mám Sound Blaster Live! 5.1 a nemůžu si ji vynachválit na ten poslech MP3 mě to úplně stačí. Teď se dá sehnat za velice slušněj peníz, a pokud chceš dobrou a zároveň ušetřit, šel bych dotoho. Na nějaký to zahrání a poslech MP3 ve vysoké kvalitě produkovaného zvuku to stačí. Sice to podporuje jenom EAX 1.0, ale na hraní na dvou reprákách to stačí, nemá cenu kupovat audigy když nemáš 5.1 repro, nebo má?
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Já mám Sound Blaster Live! 5.1 a nemůžu si ji vynachválit na ten poslech MP3 mě to úplně stačí. Teď se dá sehnat za velice slušněj peníz, a pokud chceš dobrou a zároveň ušetřit, šel bych dotoho. Na nějaký to zahrání a poslech MP3 ve vysoké kvalitě produkovaného zvuku to stačí. Sice to podporuje jenom EAX 1.0, ale na hraní na dvou reprákách to stačí, nemá cenu kupovat audigy když nemáš 5.1 repro, nebo máš?
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Já mám Sound Blaster Live! 5.1 a nemůžu si ji vynachválit na ten poslech MP3 mě to úplně stačí. Teď se dá sehnat za velice slušněj peníz, a pokud chceš dobrou a zároveň ušetřit, šel bych dotoho. Na nějaký to zahrání a poslech MP3 ve vysoké kvalitě produkovaného zvuku to stačí. Sice to podporuje jenom EAX 1.0, ale na hraní na dvou reprákách to stačí, nemá cenu kupovat audigy když nemáš 5.1 repro, nebo máš?
Obrázek
X-Diablo Inside™

Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Slezman(CZE) píše: za 2 litry jsem se zbavil problémů s AC97 a jsem vybevenej pro nové hry, ze kterých některé mají rovnou napsané "Sounds best at 24-bit SoundBlaster".
Práve proto jsem si koupil Audigy 2.
Vyskusal som kx ovladace a hudba s touto konfiguraciou sa neda porovnat s integrovanou zvukovkou.
Audigy vs. Audigy 2: S 2kou mam jistou podporu i do budoucna :D
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Marian píše:Audigy vs. Audigy 2: S 2kou mam jistou podporu i do budoucna :D
a já nééééé? :old9:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Já sem nedávno přešel z SB live5.1 na Audigy2 ZS a musím říct že ve hrách při EAX je to docela znát, ale co se týká kvality zvuku při přrhrávání hudby tak jsem žádnej rozdíl nezaznamenal.
Myslím že pro normálního člověka kterej chce zvukovku na hudbu a hry stačí i Audigy1. zatím :roll:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pánové, nenadávejte tady na AC97. :-) To je jenom kodek (A/D a D/A převodníky), ten na svých Audigy najdete taky... :-) Problém integrovaných zvukovej je v tom, že obsahují jenom tenhle kodek... :(

Co se týče rozdílu mezi integrovanou zvukovkou a hi-end "domácí" zvukovkou typu Audigy1,2 (,ZS, LS, bž, fň, kš... :wink: ) tak spočívá ve dvou věcech.

Za 1) Plnohodnotná karta obsahuje (krom kodeku a případného DSP) poměrně dost složité výstupní obvody, které přímo ovlivňují (k lepšímu, samozřejmě) kvalitu produkovaného analogového signálu (SNR, dynamika, citlivost, atd.). Vemte si před sebe jakoukoliv pořádnou zvukovku a uvidíte, že je posetá spoustou kondenzátorů (pro analogové obvody velmi typická součástka) a bůh ví čeho ještě. Na základní desce tyto obvody jednoduše chybí. Je tam jen to nezbytné minimum, k tomu, aby to fungovalo. Takže kdo tvrdí, že mezi tím zvukově není rozdíl, tak buď kecá, nebo je hluchej. :wink:

Za 2) DSP. Nebo taky APU, nebo jak tomu kterej výrobce říká - prostě procesor. Tady je to stejné, jako u grafických karet - vemte si softwarovej rendering - velká zátěž CPU a kvalita nevalná. Stejně je to u podpory EAX (A3D, apod.) u integrovaných zvukovek - všechno počítá CPU a kvalita je "tak aby se neřeklo". No a když je na kartě DSP, může to počítat ten, a jelikož je k tomu optimalizován, může to počítat dokonce mnohem líp, než softwarová emulace. Takže totéž, jako u 3D akcelerace obrazu, jen tady jde o 3D akceleraci zvuku.

Výjimku tvoří jenom integrovaná zvukovka se SoundStormem, ale je to výjimka jen tak napůl, protože analogové obvody jsou pořád ořezané na minimum a SS funguje jenom při připojení repráků přes digitál, takže je stejně pro většinu lidí na prd. SS je podle mně jenom lákadlo na zákazníky, užitná hodnota je minimální.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“