Chtěl bych se optat někoho zkušeného zda nastaveni niže je spravne nebo ty maximalni rychlosti muzu nastavit na skutecnou maximalni rychlost internetu ? Z ceho vlastne ten router vychazi _ Mam tuseni ale rad bych aby mi to objasnil nekdo kdo se skutecne vyna
Bandwidth control - Rada s nastavením
Moderátor: Don
- Casari
- Nováček

-
Bandwidth control - Rada s nastavením
Zdarec,
Chtěl bych se optat někoho zkušeného zda nastaveni niže je spravne nebo ty maximalni rychlosti muzu nastavit na skutecnou maximalni rychlost internetu ? Z ceho vlastne ten router vychazi _ Mam tuseni ale rad bych aby mi to objasnil nekdo kdo se skutecne vyna
Děkuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel core i5 4570S | Gigabyte GTX 650 Ti OC | Kingston Blu 8GB DDR3, 1600mhz | WD 750GB | Evolveo 550w
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Bandwidth control - Rada s nastavením
Mě teda vůbec není jasný, čeho se snažíš dosáhnout.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Casari
- Nováček

-
snažím se to rozdělit tak abych na jednom počitači mohl stahovat torrent, a na druhem se třeba divat na youtube zatim co na tretim pujde hrat nejaka ta online hra bez lagu. Vyse uvedene nastaveni mi pomohlo ale nevim jestli je korektni proto se ptam, pred tim kdyz jsem zapl torrent tak mi na druhem pc nenacetl ani facebook. A ne nechci si omezovat ryclosti na torrentech, chci to nastavit tak aby to cele rodine fungovalo bez toho aniz bych musel litat a hlidat konkretni pc
Pc a zarizeni maji na pevno pridelene IP adresy proto ty rozsahy nahoře 
Intel core i5 4570S | Gigabyte GTX 650 Ti OC | Kingston Blu 8GB DDR3, 1600mhz | WD 750GB | Evolveo 550w
- Weslo
- Středně pokročilý

Tímhle přiděluješ rychlost. To ale nějak extra vliv nemá, resp. má to vliv hlavně při potvrzování tedy uploadu. U torrentů omez v klientovi upload na co nejméně a download na cca 80% kapacity, a půjde to i bez tohodle v pohodě a maximální možnou rychlostí. Pokud je problém s lagy, chce to snížit v torrent klientovi počet sessions. Youtube je unicast, to vlastní pásmo nepotřebuje, hry taky ne.
Nejlíp by tvůj problém vyřešil QoS, ale to asi tvůj domácí router neumí.
Není mi jasné, co myslíš tím korektní.
Jinak při začátku přenosu si rámce vyjednávají maximální velikost, router je od nějáké velikosti zahazuje a tak dává stanicím najevo, že je třeba posílat je menší, nic víc na tom není.
Nejlíp by tvůj problém vyřešil QoS, ale to asi tvůj domácí router neumí.
Není mi jasné, co myslíš tím korektní.
Jinak při začátku přenosu si rámce vyjednávají maximální velikost, router je od nějáké velikosti zahazuje a tak dává stanicím najevo, že je třeba posílat je menší, nic víc na tom není.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Casari
- Nováček

-
Díky za odpověď
Každopádně nejsem si jistý ale myslím že minimálně nějakou alternativu ten router má mužu tě ještě poprosit aby ses na to koukl ?

je to TP-LINK Adcher D2, AC750
je to TP-LINK Adcher D2, AC750