Herní monitor do 5k

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
NoXy
Nováček
Nováček

Herní monitor do 5k

Příspěvek od NoXy »

Zdravím, našel by se zde někdo kdo by mi dokázal poradit herní monitor do pěti tisíc ? Hraji spíše FPS hry jako je CSGO. Zatím jsem uvažoval o tomto monitoru http://www.czc.cz/aoc-g2460vq6-led-moni ... 85/produkt jelikož má 75hz a to je prý lepší než 60hz. Nevím teda jestli to zrovna při takovém malém rozdílu jde poznat, ale prý ano. Prvně jsem chtěl tento, ale nakonec jsem se rozhodl, že tolik za monitor nedám. http://www.czc.cz/benq-xl2411z-led-moni ... 85/produkt

Díky za rady. :)

GPU GTX 960
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: Herní monitor do 5k

Příspěvek od maXXmilian »

FPS hry -> 144Hz monitor.
Pokud penize nejsou, tak AOC vypada jako zajimava alternativa (zkusenost nemam), ale zas za ty penize jsou i slusne IPS monitory, byt jen 60Hz. Pokud je to ale pouze na hrani, tak tam bych u levnejsiho kusu jeste TN "prekousnul".

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Herní monitor do 5k

Příspěvek od Blue Storm »

Než samotný počet Hz (60 vs. 75) bych řekl, že je důležitější celková odezva (input lag + samotná odezva panelu)... v tomhle excelují Delly P, do 5k je třeba P2214H, jelikož má, na rozdíl od mnoha rádoby herních monitorů, minimální input lag. Navíc je to IPSko, tak se člověk nemusí dívat na vyblité TNko. Je to jen můj osobní tip, co bych asi spíš vzal já.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“