Dark Souls 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dark Souls 2

Příspěvek od HEAD »

Hm tak se scholar of the sin koncim.Je to moc tezky a to jsem druhou pulku dark souls prosel beze smrti(krome bed of chaos)
Tohle je proste naprosto nehratelny.
Zkousel sem farmit, ale nepratele se proste prestanou spawnovat po naky dobe.Demence.
Mit pulku HP celou dobu hrani taky nepomaha.
Puvodni dvojka byla pry daleko lehci jak DS1, ale scholar of the sin pry hru neskutecne stizil.

Mozna bude lepsi si sehnat puvodni hru...

EDIT:Jo a jeste jedna vec:Zbrane se rozbijej cca do 15min hrani..
Kuffor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuffor »

Existuje prsten, ktory ked mas na sebe, ostanes clovekom aj po smrti, a teda s plnym zdravim a nestratis ziskane duse. Potom sa sice rozbije, ale oprava stoji 3000 dusi, co v pokrocilejsich fazach hry znamena par zabitych nepriatelov...

Pripadne iny prsten, s ktorym ti zdravie neklesa az na 50%, ale iba na 75%, co je uz tiez dost poznat. Co sa tyka celkovej obtiaznosti, co ti ja viem, ja som po case prestal hravat DS2, nedavno som si zadovazil Scholar, kde som sa dostal priblizne na rovnaku uroven, ale tazsie sa mi to veu moc nezdalo, napriek tomu, ze to vraj tazsie je. Mozno je to tym, ze povodna DS2 bola moja prva hra z tejto serie, ktoru som hral, tak som to hral dost „neohrabane“ :) Akurat ma na niektorych miestach prekvapil Pursuer.

Medzicasom som vyskusal aj DS1, kde som to ale vzdal pri boji s jednym bossom (resp. boli to vtedy dvaja), to som tazko nedaval, tak som na to zanevrel a uz sa k tomu nevratil.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Treba v heide tower of flame pridali asi 10-15 Op rytiru, kteri maji agro pres celou mapu pokud clovek zabije dragonraidera a taky pridali draka pred katedralou.
V puvodnim DS2 zadni rytiri nejsou a zadnej drak tam neni.
First sin je nasobne tezsi jak DS2

Cela hra je proste dementne tezka.Takovej pursuer ja nasobne tezsi jak 99% bossu v puvodnim DS1.
Ja bych ho proste nikdy nedal kdybych se nepodival na youtube, ze se da zabit balistou.

Snad jedinej BOSS v DS1, kterej je tezsi jak pursuer(btw druhej boss V DS2) je Bed of chaos.
Naposledy upravil(a) HEAD dne čtv 24. bře 2016, 14:29, celkem upraveno 1 x.
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Přemýšlím, že bych DS hry vyzkoušel.

Jak se to hraje na PC s klavesnicí a myší? Je to hratelné? Předpokládám, že je to primárně dělané na gamepad.

Jak je to s délkou jednotlivých her? Předpokládám, že bych hrál na jednu z těžších obtižností.

Viděl jsem, že káždý díl má asi milion různých DLC, které stojí jako původní hra. To mě dost odrazuje. Co z toho doporučujete?

Předem díky za tipy.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jednicka je na M+K nehratelna bez DSFixu a mouse Fixu.
Scholar of sin uz se da hrat, ale je potreba si ovladani prenastavit pac v defaultu je to taky nehratelny(vypnout dvojklik a prenastavit ovladani)
Obtiznost tam zadna neni na vyber.

Jednicku jsem dohral za 77hodin cistyho na 120levelu.
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tackleberry »

No první Dark Souls je příšerný port pokud budeme mluvit o technické stránce věci. Musíš si ho upravit DSFixem + se vyplatí pár dalších modů, aby jsi ho dostal do hratelné podoby pokud ho plánuješ hrat na K+M a někdo i tak sáhne stějně po ovladači. DS1 původně ani na PC neměl být, port udělali až po tom co se dožadovali hráči a prostě ho odflákli.

DS2 už byl rovnou plánován i na PC a po technické stránce už je to v pohodě. A co se týče ovládaní, tak tam už hra od začátku bere na zřetel i K+M kromě ovladače. Ale zase někomu bude vyhovovat to a jinému ono.

Co se týče DLC tak ty hry už jsou prodavané komplet se vším všudy. DS Prepare to die edice (1 DLC), DS2 Scholar of the First Sin (3 DLC).

Tyhle hry nemají volitelnout obtížnost a rychlost průchodu hrou je dost závislá na tom jak často budeš umírat a jak rychle se naučíš move sety (útoky) u jednotlivých bossů. A délku hry si můžeš prodloužit i tím, že půjdeš se stejnou postavou NG+ obtížnosti ja takhle mam u DS1 na jedné postavě přes 225 hodin, protože těchle NG průchodů hrou je více.

Já bych si klidně zahrál obě hry. DS1 se mi líbí více osobně. Jinak nemůžu souhlasit s tím, že DS2 Scholar of the First Sin je těžší než původní DS1 a navíc tam máš ještě více možností se healovat. V DS2 pro mě nebyl osobně žádný frustrující okamžik jako v DS1, hlavně v místě kde narazíš na dvojboss souboj např.(Ornstein & Smough).
...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ornstein & Smough sem dal na prvni pokus....Musis byt clovek a summonout pomoc od NPC toho rytire salair nebo jak se jmenuje.
Jinak ectus flasek mas 5 na zacatku DS1.V DS2 jen jednu.Takze nemas vic healu.
Naposledy upravil(a) HEAD dne čtv 24. bře 2016, 15:28, celkem upraveno 1 x.
Bhall1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bhall1 »

Jak tam funguje ukládání a nahrávání hry?

Jak je to s příběhem? Navazuje druhý díl na první příběhově? Je dostatečné zhlédnout nějaké youtube video na pochopení příběhu?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ukladani/nahravni je realtime.Cokoliv udelas uz nejde vzit zpet.Hra se ulozi jen kdyz ji vypnes.
Pribeh sem moc nepochopil.
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HEAD píše:Ornstein & Smough sem dal na prvni pokus....Musis byt clovek a summonout pomoc od NPC toho rytire salair nebo jak se jmenuje.
Jinak ectus flasek mas 5 na zacatku DS1.V DS2 jen jednu.Takze nemas vic healu.
Summon si vyvolá jen bábovka... xD Pěkně bez summonu a štítu je to to pravé správně načasovat rolly...
A ce se týče počtu Estusk flask 1 vs 5 tak já narážel na Life Gemy. Ano ale v DS1 máš právě jen tu Estusk Flask a musí ti to vystačit na celý průchod k bossovi od Bonfire. V DS2 ty Estusky ani nemusíš prakticky použít a šetřit si je vyloženě na bosse využívat jen ty gemy (teda pokud nejsi vyloženě neschopa co si nechává naložit od všeho ve hře), kterých můžeš mít na můj vkus až příliš. Ve výsledku díky ten gemům dokážeš vyléčit celkově větší množství HP než v DS1.

Ukladaní funguje na principu bonfirů, když umřeš vrátí tě to bez duší (ty zůstanou ležet na místě tvé smrti) k posledním u kterého jsi byl. Když cestou pro ty své duše umřeš tak máš smůlu a přijdeš o ně.
Není tam klasický save/load pro pokus omyl.
A jak psal HEAD tak když hru vypneš tak si uloží tvou poslední pozici a na te pak pokračuješ.

Příběh ve hře je ale vlastně není hrou vyloženě hráči nějak vyprávěn. Takže když se po něm nepátráš tak vlastně tu hru dohraješ a ani nebudeš tušit o čem to vlastně bylo. Lore DS je vyprávěno třeba skrze popis u zbraní a předmětů obecně.
Nebo když tě pak zajímá něco konkrétně tak je na to dobrý youtube kanál https://www.youtube.com/user/VaatiVidya/playlists

Co se týká propojení těch her ano jsou tam věci, kterých si v DS2 všimneš v případě, že jsi hrál první díl. Různé náznaky, zmínky dokonce i vzhledově stejný boss. A hlavně když si o tom Lore přečtěš někde na webu. Ale že by ty hry na sebe přímo navazovaly ve smyslu, že DS2 pokračuje v místě kde skončila DS1 to ne.
...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak treba v tehle lokaci jsou 4 obrneni zmrdi.Kolik jich je v normalnim DS2?A vsichni agrujou najednou.
http://abload.de/img/158oi7.jpg
Fakt tahle hra je tak dementne tezka ze to ani neni mozny.I s mobama mam vetsi problem nez se vsim co bylo v DS1.DS1 je super lehky proti tomuhle.
Porovnal bych to ke ctyrem black knightum z jednicky.Jenze v jednicce NIKDY neutoci vic jak jeden najednou.

Jedno se ale hre musi nechat.Grafika vypada fakt pekne.O dost lip jak DS1 s modama a beha ve 4k plynule i s GTX970.
Kuffor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuffor »

Jop, Ornstein & Smough su ti dvaja bossovia, ktori mi zabranili pokracovat v hrani :) Naproti tomu Pursuer, ci uz v DS2 alebo Scholar mi vacsi problem nerobil... S balistou sa mi ho trafit nepodarilo, tak som ho sekal pekne rucne. Potom sa objavil este minimalne na dvoch dalsich miestach, necakane, pocas hry.
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HEADe to je pokus o trolling nebo co? Jako vážně ti dělají problém tihle jo?

No FromSoftware jsou zjevně ujetí na Pursuera a Dragonridera. A trochu lacině pak působí, že defacto zkopírovali Smelter Demona jako hlavní boss fight.

Když u jsem u těch bossů tak mě se ještě v původní DS2 líbilo u Looking Glass Knighta jak ten efekt toho hromu měl jinou úroveň hlasitosti to fakt bylo efektní, ale netuším jestli to byl úmysl nebo chyba, protože ve Scholaru už to není.
...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ste divny :P
DS1 jsem prosel druhou pulku beze smrti a tady sem uplne v prdeli.A vy zase mate problem s bossem, kteryho jsem dal na prvni pokus.
Btw s heavy armorem se jim neda uhnout a zaroven potom zautocit.Clovek se musi svliknout a pak uz se to da.
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak jsi sám napsal tak jsi si vyvolal summon. S tím je to absolutně o ničem. Ještě tomu skoro scházelo aby jsi měl i štít.. ;) Při jednom průchodu hrou jsem si to zkoušel a s tím je to Easy Souls.
...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hm tak hra je vyrazne lehci jak postupuju dal.Myslim ze uz je to na urovni DS1.Dalsi 4 bossy jsem dal na prvni pokus a chcipnul jsem jen u gargoilu.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zabiju 5 "hlavnich" bossu na prvni pokus, ale kdyz potkam toho zasranyho pursuera, tak ho nemuzu zabit.
Clovek pokud nebeha nahatej je skoro nemozy mu uhnout a navic ten dmg...Ja beham v heavy armoru, takze to je porod.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“