Systém zapomíná některá nastavení, např. výchozí prohlížeč

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
malca
Začátečník
Začátečník

Systém zapomíná některá nastavení, např. výchozí prohlížeč

Příspěvek od malca »

Dobrý den,

používám internetový prohlížeč Mozilla Firefox a nedávno jsem zjistil, že ho nemám nastaven jako výchozí prohlížeč a nastavit to nelze. Při každém spuštění se mě zeptá, zda ho chci nastavit jako výchozí, kliknu na ANO, objeví se mi výchozí programy (viz příloha), kde je Firefox jako výchozí, ale když se podívám do nastavení prohlížeče, hlásí to, že stejně výchozí není a při jeho vypnutí a následném opětovném spuštění se zeptá znovu. Nepomohl bohužel ani úplný reinstal Firefoxu.

Dnes jsem ještě navíc zjistil, že si OS nepamatuje nastavení zobrazení složek. V nějaké složce si nastavím např. řazení dle data poslední úpravy, složku zavřu a otevřu znovu a soubory a složky v ní mám řazeny opět abecedně dle názvu. Dále si systém nepamatuje poslední pozici okna (otevřu-li např. Tento počítač, otevře se okno na středu obrazovky, přesunu ho, okno zavřu a znovu otevřu a neotevře se na posledním místě, ale opět na středu).

Operační systém používám Windows 10. Hledal jsem na toto téma na internetu, našel jsem nějaké rady, ale bohužel nic z toho nepomohlo.

Prosím tedy o radu, zda někdo tuší, co by mohlo pomoci...

Diky moc :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Systém zapomíná některá nastavení, např. výchozí prohlíž

Příspěvek od spajdr »

Mas cistou instalaci woken 10 nebo se jedna o upgrade ze sedmicek?
Pro ty slozky zkus toto.:
http://www.askvg.com/how-to-fix-annoyin ... ows-vista/
Ale prijde mi, ze se jedna o nejaky problem ze tvymi pravy, pripadne mas stary ESET antivirus (uz je to ale opraveno par mesicu, takze antivirem od ESET to nejspis nebude).
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

Mám upgrade z Win8.1.
Díky za rady, ale dnes jsem počítač zapnul a cca po týdnu to vše začalo znovu fungovat, jak prohlížeč, tak i ty složky. Antivirus mám Kaspersky, tak nevím, zda to třeba nemohl dělat on a po nějaké aktualizaci se to zase rozběhlo...
Každopádně doufám, že už to bude fungovat. Ještě jednou díky :)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Zajimave a co jsi behem toho tydne vsechno nainstaloval? :-)
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

u mě si zase windows 10 nepamatují, že chci na dolní liště vedle hodin zobrazit ikonu skype - pamatuje si to několik zapnutí a pak jí to zase schová... trochu mám pocit jestli to není synchronizací profilu - na jiných pc mám skype po spuštění vypnutý a tak je ikona schovaná...
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

Za ten týden jsem právě neinstaloval vůbec nic, jediné, co se snad provedlo, byla aktualizace antiviru, možná internetového prohlížeče. Nicméně teď mi to začalo blbnout znovu, úplně to samé, prohlížeč i nastavení zobrazení složek, navíc zjišťuji, že mi nejde zobrazit kalendář - kliknu-li na čas v pravém dolním rohu monitoru, kalendář nevyskočí.
S tím skypem jsem to měl také, Windows zapomněl, že h otam má zobrazovat, tak jsem to nastavil znovu, ale od té doby v pohodě, takže to byla jen "jednorázová" chyba, neopakuje se to...
Je to zajímavé, tolik chyb (váchozí prohlížeč, nastavení zobrazení složek a zobrazení kalendáře), které spolu, alespoň zdánlivě, vůbec nesouvisejí...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Přijde mi to jako dodrbané wokna, které jsou zralé na reinstalaci, případně zkusit možnost Obnovit Windows do továrního nastavení.
malca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malca »

Původně se mi nechtělo systém přeinstalovávat, ale asi to bude opravdu nejlepší a hlavně spolehlivé řešení.
Systém ale nemám nainstalovaný dlouho a hlavně je udržovaný, neinstaluju prakticky žádné nové programy, OS pravidelně čistím, kontroluji antivirem. Tyto problémy se objevily najednou a to nějaký čas po upgradu na Win 10, takže asi udělám jejich čistou instalaci a snad bude po problémech...
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“