SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
WiZARD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiZARD »

Spectral píše:3) Basy u MX500: že u nich nedosáhnu takových basů jako KostaPRO? Tak to se sakra pleteš. Naopak, basují výrazně lépe. A za tím si stojím!
No veď práve o to ide.Ak basujú viac = lepšie, tak je to ZLE. Nikde som nepísal, že KOSSy (inak sú to PORTA PRO) basujú VIAC AKO MX500!!! Pozor, sme sa nerozumeli. Písal som, že reprodukujú basy viac v rámci spektra svojho vlastného. Už KOSSy basujú troška viac než je zdravé.
CASE:Thermaltake Tsunami Dream, PSU:Tagan 380W (!!!) MB:DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, CPU:Athlon 64 3200 Venice@2,55 GHz, COOLER:Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM:Kingston HyperX 2x512MB@400Mhz CL2, GC:Sapphire ATI RADEON X800 GTO2 400/490@555/630 + 16pip., SC:SB Audigy 2, HDD:Hitachi 2x160MB SATA RAID 0 + Hitachi 160MB PATA, DVD-RW:Pioneer DVR-107D
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

WiZARD píše:
Spectral píše:3) Basy u MX500: že u nich nedosáhnu takových basů jako KostaPRO? Tak to se sakra pleteš. Naopak, basují výrazně lépe. A za tím si stojím!
No veď práve o to ide.Ak basujú viac = lepšie, tak je to ZLE. Nikde som nepísal, že KOSSy (inak sú to PORTA PRO) basujú VIAC AKO MX500!!! Pozor, sme sa nerozumeli. Písal som, že reprodukujú basy viac v rámci spektra svojho vlastného. Už KOSSy basujú troška viac než je zdravé.
Jo, máš pravdu, že sluchátka by měla hrát neutrálně a nepřidávat ani basům, ani výškám. Tuhle vlastnost jsem já ale nehodnotil. Hodnotil jsem schopnost těch sluchátek hrát basy, pokud je v ekvalizéru nastavím na maximum. V tom případě začnou Kossy na vysokou hlasitost škvrčet, zatímco MX500 reprodujují zcela čistě a dávají takové rány do hlavy, že se to nedá vydržet. A to je třeba pro technaře alfa omega (aby nevzniklo nedorozumění - technař nejsem, ale taky mi vadí, když sluchátka na max hlasitost škvrčí).
Veterán
Koczis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koczis »

Spectral píše:
WiZARD píše: No veď práve o to ide.Ak basujú viac = lepšie, tak je to ZLE. Nikde som nepísal, že KOSSy (inak sú to PORTA PRO) basujú VIAC AKO MX500!!! Pozor, sme sa nerozumeli. Písal som, že reprodukujú basy viac v rámci spektra svojho vlastného. Už KOSSy basujú troška viac než je zdravé.
Jo, máš pravdu, že sluchátka by měla hrát neutrálně a nepřidávat ani basům, ani výškám. Tuhle vlastnost jsem já ale nehodnotil. Hodnotil jsem schopnost těch sluchátek hrát basy, pokud je v ekvalizéru nastavím na maximum. V tom případě začnou Kossy na vysokou hlasitost škvrčet, zatímco MX500 reprodujují zcela čistě a dávají takové rány do hlavy, že se to nedá vydržet. A to je třeba pro technaře alfa omega (aby nevzniklo nedorozumění - technař nejsem, ale taky mi vadí, když sluchátka na max hlasitost škvrčí).
Ty si dávaš v ekvalizéru basy na maximum a potom to ohulis na plny kotel? :o Mam pro tebe reseni! Vykasli se na sluchatka a rovnou si strc hlavu do subwooferu a to budou teprve ty prave rany do hlavy :old2:
Duron 1600+WhisperRock IV; ASUS A7V8X-X; 512MB DDD400 Kingston; GF4-MX440; Barracuda IV 80GB; IntelliMouse Explorer 3.0A, Fortron 350W, LG F900P
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Koczis píše:Ty si dávaš v ekvalizéru basy na maximum a potom to ohulis na plny kotel? :o Mam pro tebe reseni! Vykasli se na sluchatka a rovnou si strc hlavu do subwooferu a to budou teprve ty prave rany do hlavy :old2:
Dělám to, když si potřebuju vyčistit hlavu... 8) :wink:
Veterán
WiZARD
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiZARD »

Aha. :) Nikdy som neskúšal equalizér na max.(nikdy som to nepotreboval), ale možno máš pravdu.
CASE:Thermaltake Tsunami Dream, PSU:Tagan 380W (!!!) MB:DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, CPU:Athlon 64 3200 Venice@2,55 GHz, COOLER:Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM:Kingston HyperX 2x512MB@400Mhz CL2, GC:Sapphire ATI RADEON X800 GTO2 400/490@555/630 + 16pip., SC:SB Audigy 2, HDD:Hitachi 2x160MB SATA RAID 0 + Hitachi 160MB PATA, DVD-RW:Pioneer DVR-107D
juzka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juzka »

ja mam BEHRINGER HPX2000 a hraju v pohode
neskusal som insie sluchatka tak neviem to porovnat
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Nakonec jsem si stejně kopil KOSS PortaPro....zatím sou v pohodě..ale ta cena :-(....měl nebo máte někdo sluchátka Technics???
Naposledy upravil(a) Benet dne ned 7. bře 2004, 09:42, celkem upraveno 1 x.
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Mate nekdo zkusenost s tema prostorovejma od zalmanu?
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

Já sem si ted koupil tyhle sluchátka http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44909, sice nějaký Maxxtro shit, ale sou pohodlný, maj mikrák a maj nějaký vybrování, který se na cs a jiný hry docela hodí a jinak výkon a zvuk maj dobrej, netlačej a za 700 kč i s docela dobrym mikrákem myslim že to nebyla tak blbá koupě
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

Alois píše:Mate nekdo zkusenost s tema prostorovejma od zalmanu?
to by me taky zajimalo
It's free software and it gives you freedom!
Jimmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sluchátka

Příspěvek od Jimmy »

Záleží na tom na co je potřebuješ. Když se budeme bavit o profesionální technice, tak objektivně nejlepší co jsem slyšel je Sennheiser HD 25, je k neuvěření jak takhle malá sluchátka mohou hrát takhle dobře, nezkreslují ani když jsou hodně nahlas. Jinak Koss všeobecně hraje taky dobře. Být tebou vybíral bych určitě mezi těmahle dvěma značkama. Jinak slyšel jsem že hrajou dobře Sennheisery HD 202 a jsou laciný. Na pecky asi zapomeň neslyšel jsem ještě žádný, které by hráli dobře. Sám mám Sony MDR-V700 hrajou dobře ale podruhé bych šel do Sennheiseru!
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Jo na pecky sem zanevřel už docela dávno..mám na to asi blbý uši tlačili mě a vypadávaly...Teť už mám třetí ´´bubnový´´Jedny od SONY a teť už druhý od KOSS .Zvuk PECEK a bubnů se wůbec nedá srovnat..KOSS ještě nádherně prokresluje...už bych si asi na pecky nezvykl
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Koczis píše:Priznejme si vsichni ze v tehle cenove kategorii o ktere se bavime je jednoznacny vitez Koss PortaPro. Jednak diky svym mohutnym basum a slusne prokreslenych ostatnich pasem a druhak diky dozivotni zaruce, ktera opravdu nema chybu. Kdo je majitel tehle sluchatek da mi urcite za pravdu!
presne porta pro 2 sou fakt supr mam je uz rok a uz sem si na ne slapnul vymenily mi je :lol:
v tý zaruce vydim velky plus oproti jiným firmám
a zvuk no proste bomba takový basy nemaj ani uzavrený sluchatka s jakyma sem se zatim setkal a to mi proslo rukama hodne sony, philips atd
KOSS rulezz
Tibby
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibby »

Stratos píše:..a zvuk no proste bomba takový basy nemaj ani uzavrený sluchatka s jakyma sem se zatim setkal a to mi proslo rukama hodne sony, philips atd..
Taky mám KOSSy, jedničky PortaPro a jsou naprosto úžasný po zvukové stránce.
Ale uzavřený sluchátka..no, až se dostaneš k něčemu, jako je třeba Grado SR-60, tak poznáš o čem to je :wink:
I když to rozhodně není 'lidová cena' :-D
AMD Athlon64 3000+, EPoX 8HDA3+, 512MB DDR400 CL2 OCZ, Hitachi Deskstar 7K250 HDS722580VLSA80 [80GB SATA], Sapphire Radeon 9800Pro, NEC ND-2500A Black, Lianli PC-86, Fortron FSP350-60BTP 350W
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Je fakt ,že Kossy maj už něákou tradici a asi už ví jak udělat kavalitní sluchátka(jinak by si nemohli dovolit tu doživotní záruku)...takže pro audiofili a lidi co maj prachy je to v podstatě jasná volba...
Ale pro lidi co ty chechtáky nemaj.... tak je hodně dobrá volba Sennheisery HD 202
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Kupil som koss sporta pro, pred tym som nejake sluchatka skusal ale ked som skusil kossy bolo jasno, je to kup zivota a na cely zivot :wink: .Naozaj vedia co predavaju a ak ste doteraz pocuvali music na nejakych pc bednach za par tisic ci nejakom mikrosysteme nebudete verit ako znie ta hudba v skutocnosti 8)
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
maundle
Nováček
Nováček

Příspěvek od maundle »

Koczis píše:Priznejme si vsichni ze v tehle cenove kategorii o ktere se bavime je jednoznacny vitez Koss PortaPro. Jednak diky svym mohutnym basum a slusne prokreslenych ostatnich pasem a druhak diky dozivotni zaruce, ktera opravdu nema chybu. Kdo je majitel tehle sluchatek da mi urcite za pravdu!
To neni jednoznačný, každý slyšíme jinak, takže každému budou vyhovovat jiná sluchátka. Nejlepší je si při výběru všechna vytipovaná sluchátka poslechnout pro srovnání - nejlépe s hudbou, kterou čl. poslouchá, a pokud možno i na přístroji, na kterém je hodlá provozovat, protože to zvuk sluchátek hodně ovlivní.
Mám Philips sbcHP 910 (cca 1900 Kč) + zvukovku Terratec Aureon. V této cenové hladině jsou dobrý i Philips sbcHP 890 (cca 1500 kč), který vyhovují širšímu okruhu lidí.... A nezapomeňte, že výběr sluchátek není o značkách (ne všechny Kossy jsou super), nýbrž o jednotlivých typech....
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Měl jsem ty Sennhaiseny MX-500, akorát jsem to troch vosolil z mé lajfky a křust křust a místo basu mi to křustí tak pozor na to.
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

X-diablo píše:Měl jsem ty Sennhaiseny MX-500, akorát jsem to troch vosolil z mé lajfky a křust křust a místo basu mi to křustí tak pozor na to.
A v tom su kossy nedostizitelne-ked sa ti neico take stane dostanes nove!
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

No je prawda že na dožiwotní zaruku sliší hodně lidí!... :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“