Nejlepší Grafická karta na GTA V
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- ArgCZ
- Začátečník

Re: Nejlepší Grafická karta na GTA V
pclab se už probíral a zrovna R9 390 si vycucali z prstu, cokoli ve spojení pclab a R9 390 je téměř jistě fake
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nebo třeba test R9 Nano mi příjde tak hodně funny.. škoda, že jsem už tu GTX970 prodal.. kdybych si na pclab vzpomněl dříve, udělal bych srovnání i na GTA 5.

Jen např.. nadstandartně přetočená gtx 970 na 1600/8400MHz měla v Firestrikeru 14.5k bodů..
Nano na default bez +50PT = běžná frekvence 850-960MHz měla kolem 15k..
Ano, syntetický test a hra je něco jiného.. nahodil jsem to tu jen na srovnání..
Ale netvrď mi, že nepřetaktovaná GTX970 s default boostem vydrtí takhle Nano která dejme tomu běží na 900MHz v průměru
to fakt né.. Nano na defaultu bez +50PT je rychlejší jak 980 i R9 Fury a u soudruhů z pclabu jí drtí Mini verze 970 která neboostí ani na 1300MHz..

Ten graf Very High u GTA 5 na 1080p v tom testu havli co jsi postl je hodně funny

Jen např.. nadstandartně přetočená gtx 970 na 1600/8400MHz měla v Firestrikeru 14.5k bodů..
Nano na default bez +50PT = běžná frekvence 850-960MHz měla kolem 15k..
Ano, syntetický test a hra je něco jiného.. nahodil jsem to tu jen na srovnání..
Ale netvrď mi, že nepřetaktovaná GTX970 s default boostem vydrtí takhle Nano která dejme tomu běží na 900MHz v průměru
Ten graf Very High u GTA 5 na 1080p v tom testu havli co jsi postl je hodně funny
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
>>>>INSTAGRAM<<<<
- Ache
- Pokročilý

No aprílově spíš vypadá ten test. Takhle mizerně v 1920x1080 se vším na max. kromě MSAA (dle nastavení v testu) to na GTX 960 ani z daleka nejede. Momentálně jí mam zapojenou, takže pokus:HafanPetr píše:Hoši, spletli jste si datum. Apríl byl včera.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS ... ix/13.html
běžně ve městě:
http://abload.de/img/gta5_2016_04_02_13_13v6so2.jpg
http://abload.de/img/gta5_2016_04_02_13_155ksqp.jpg
teprve až problémová tráva to srazí dolů... ale stále více fps než v tom testu:
http://abload.de/img/gta5_2016_04_02_13_1789s8g.jpg
stačí ale trávu dát na high:
http://abload.de/img/gta5_2016_04_02_13_22c6s2r.jpg
A další velký boost výkonu je když se v advanced detailech vypnou stíny ve vysokým rozlišení - ty také v místech kde je hodně trávy a vegetace žerou tunu výkonu a voalá... na téměř max. detaily to i v nejnáročnějších úsecích dává i taková sra*ka jako je GTX960 naprosto plynule:
http://abload.de/img/gta5_2016_04_02_13_23jyshk.jpg
GTX 970 a pod si už může dovolit i to MSAA (kromě venkova + tráva na Ultra). Na radeonu R9 290 to také jede i s 4xMSAA v pohodě... ale bacha na ten dithering TRAA (zmíněno třeba v rozboru na PCT), to někoho může docela otravovat.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a netvrďte mi tady, že Mini GTX970 je rychlejší jak 980GTX
http://www.guru3d.com/articles_pages/am ... ew,17.html
sorry ale pclab fakt ne-e
http://www.guru3d.com/articles_pages/am ... ew,17.html
sorry ale pclab fakt ne-e
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>INSTAGRAM<<<<
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
He?VeCkO píše:
Ale netvrď mi, že nepřetaktovaná GTX970 s default boostem vydrtí takhle Nano která dejme tomu běží na 900MHz v průměruto fakt né.. Nano na defaultu bez +50PT je rychlejší jak 980 i R9 Fury a u soudruhů z pclabu jí drtí Mini verze 970 která neboostí ani na 1300MHz..
![]()
Ten graf Very High u GTA 5 na 1080p v tom testu havli co jsi postl je hodně funny![]()
Ja jsem linknul jen test GTX 970 vs 390.
A ze jim vychazi 970 lepsi - no jo, protoze to evidentne testujou na scene, kde se projevi AMD DX11 overhead. Ta druha lokace uz je vyrovnanejsi a s vyssim rozlisenim se pomer sil obraci. Naprosto bezne chovani. Ja sam jsem GTA na AMD hral a v nekterych castech mapy proste propady fps jsou a GPU neni plne vytizene...
//edit - a to Nano co hazis graf testovali na pul roku starych ovladacich + v ITX skrini. To vazne neni prilis srovnatelne s normalni bednou a soucasnyma ovladacema.
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To sice s starýma driverama bude pravda, ale aby drivery pak zvedly až tak moc výkon? to se mi nechce věřithavli píše://edit - a to Nano co hazis graf testovali na pul roku starych ovladacich + v ITX skrini. To vazne neni prilis srovnatelne s normalni bednou a soucasnyma ovladacema.
jiank sorry, ale tohle ti jako příjde OK ?
http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaost ... _1920h.png
GTX960 nad R9 Fury.. nice try pclab
A aby v prvním obrázku měly GTX970 max rozdíl od sebe do 2 fps? To mi neříkej že třeba Extreme AMP! s jejich OC verzí a boostem daleko přes 1350MHz mělo jen o necelé 1fps více než REF VERZE GTX970? To sorry ale tohle pro mě a myslím že i více lidí není důvěryhodný testovací web
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>INSTAGRAM<<<<
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Neni to na plnych detailech = nizke naroky na GPU = CPU limit. Vsechny dostatecne vykonne GF udelaji jednu lajnu, a Radeony druhou. Ukazkova CPU limitace, od urcite meze na vykonu grafiky uz nezalezi.
Cili ano, teoreticky to klidne takhle muze vypadat.
Cili ano, teoreticky to klidne takhle muze vypadat.
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
6700K na 4.7GHz limituje všechny karty na 2 místech vehře?
A proč na takový limit karet nV i AMD nenarazily další weby? kde jsou výsledky úplně někde jinde?
Podívej se na ty všechny grafy v jakémkoliv rozlišení.. tobě to fakt přijde OK?
Jestli ano.. projdi si další recenze od jiných webů jinak nevím co ti k tomu mám říct
A teoreticky je možné skoro vše.. tohle jsou praktické testy.. tedy nevím jestli zrovna u pclab.. tam to spíše vypadá, jak kdyby si někdo hrál v tabulkách podle nálady.
A proč na takový limit karet nV i AMD nenarazily další weby? kde jsou výsledky úplně někde jinde?
Podívej se na ty všechny grafy v jakémkoliv rozlišení.. tobě to fakt přijde OK?
Jestli ano.. projdi si další recenze od jiných webů jinak nevím co ti k tomu mám říct
A teoreticky je možné skoro vše.. tohle jsou praktické testy.. tedy nevím jestli zrovna u pclab.. tam to spíše vypadá, jak kdyby si někdo hrál v tabulkách podle nálady.
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>INSTAGRAM<<<<
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proc ne? Je to s nizkym rozliseni a jen high detaily. Malokdo bude normalne hrat GTA kolem 90 fps, ze... Takze na to bezne nenarazis.
Weby testuji ruzne - co jsme tady na foru za ty roky vypozorovali, tak vetsina webu testuje dost nesmyslne a vubec to neodpovida herni realite. Naopal PClab vetsinou uvadi vysledky vice mene blizke tomu, co se pri hrach bezne dosahuje.
Fakt nehodlam prochazet x ruznych recenzi a zkoumat vysledky, jednak na to nemam cas a zadruhe me to ani nijak zvlast nezajima. Kazdopadne nemam duvod tomuhle grafu neverit. Na 100% to odpovida teoretickym predpokladum. Jasne tohle zrovna nevystihuje klasicke BFU hrani na 40fps avg, ale treba pro lidi provozujici 120+ Hz monitory to vyznam ma.
A ne, teoreticky neni mozne vsechno. Je potreba sledovat zavislost vysledku na podminkach testu. Coz tady vychazi. Tezko nekdo jen tak nahodne vygeneruje tenhle graf.
Weby testuji ruzne - co jsme tady na foru za ty roky vypozorovali, tak vetsina webu testuje dost nesmyslne a vubec to neodpovida herni realite. Naopal PClab vetsinou uvadi vysledky vice mene blizke tomu, co se pri hrach bezne dosahuje.
Fakt nehodlam prochazet x ruznych recenzi a zkoumat vysledky, jednak na to nemam cas a zadruhe me to ani nijak zvlast nezajima. Kazdopadne nemam duvod tomuhle grafu neverit. Na 100% to odpovida teoretickym predpokladum. Jasne tohle zrovna nevystihuje klasicke BFU hrani na 40fps avg, ale treba pro lidi provozujici 120+ Hz monitory to vyznam ma.
A ne, teoreticky neni mozne vsechno. Je potreba sledovat zavislost vysledku na podminkach testu. Coz tady vychazi. Tezko nekdo jen tak nahodne vygeneruje tenhle graf.
- Ache
- Pokročilý

Hmmm. já mam jen "blbej" Sandy Bridge. Kde se CPU overhead projeví lépe... že bych zase znesvětil mojí sestavu instalací AMD grafiky (R9 290)VeCkO píše:jiank sorry, ale tohle ti jako příjde OK ?
Takový test je dost užitečný, a já jsem rád, že něco jako pclab existuje.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- ArgCZ
- Začátečník

mám lepší nápad, hoďte tam 800x600 na low a změřte to, uděláme podle toho doporučení grafiky na GTA V 
ano to by bylo fajn, ušetřila by se pak takováhle diskuzeAche píše: je občas dobrý se podívat, co tím grafem chtěli říct...
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

To by mne taky zajímalo. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o "Pclab" asi jen tolik, že někde to může sedět víc Nvidii než AMD (což je pro ně typické).Ache píše: je občas dobrý se podívat, co tím grafem chtěli říct...
Co na tom, že ve skutečnosti je tomu právě naopak (dle průměrných výsledků na ostatních webech).
- webwalker
- Začátečník

Ty testy na pclab jsou samozřejmě naprosto mimo mísu. Navíc kdo bude hrát 1920x1080 s vypnutým AA (tedy krom Havliho
)?
- Icydead
- Černá karta

-
GTA V ve full HD bez AA budu hrat v pripade, ze mam GTX 980 (a to i OCnutou), ktera s travou na max neudrzi mimo mesto na urcitych mistech 60fps (a ja tech stabilnich 60fps chci vsude) a tak snizim travu o jedno a soucasne nebudu zapinat AA (bavim se o MSAA, protoze FXAA se muze jit bodnout), protoze jinak to opet neudrzi.webwalker píše:Ty testy na pclab jsou samozřejmě naprosto mimo mísu. Navíc kdo bude hrát 1920x1080 s vypnutým AA (tedy krom Havliho)?
as
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Testy na PClab nejsou mimo misu, jen se to nekterym znamym firmam nelibi (necekane). Zaroven nevidim problem v hrani na vysokych fps, kde proste krome hrubeho grafickeho vykonu zalezi i na CPU a implementaci ovladace. Ano, ja osobne bych GTA bez AA hrat nechtel, to nepopiram... ale ten graf proste svoji vypovidajici hodnotu ma a kdo chce hodne fps, tak to oceni. Staci dat misto GTX 970 980 Ti, muzes zapnout i AA + full detaily a klidne hrat pri podobnych FPS. Na Fury totez udelat nejde (porad mluvim o GTA, ne obecne).
Ve vetsine testu se takhle zamerene grafy nenajdou, protoze s oblibou meri vestavene benchmarky nebo koukani do zdi. To je sice jednodussi a snadno opakovatelne, ale o realite to moc nerekne. Cili koho zajimaji tyhle specialnejsi situace, ma dve moznosti.
1. zmerit si to sam (malokdo ma tu moznost)
2. podivat se na PClab
A koho zajimaji BFU testy, tak se podiva na desitky jinych webu a neni potreba to tady na dve strany hrotit. Peace.
Ve vetsine testu se takhle zamerene grafy nenajdou, protoze s oblibou meri vestavene benchmarky nebo koukani do zdi. To je sice jednodussi a snadno opakovatelne, ale o realite to moc nerekne. Cili koho zajimaji tyhle specialnejsi situace, ma dve moznosti.
1. zmerit si to sam (malokdo ma tu moznost)
2. podivat se na PClab
A koho zajimaji BFU testy, tak se podiva na desitky jinych webu a neni potreba to tady na dve strany hrotit. Peace.
- webwalker
- Začátečník

Nejde o to, jestli se to někomu líbí či nelíbí, ale o to, že testovat FHD bez AA a představovat to veřejnosti jako důvěrohodný test je buďto čirý amatérismus, nebo nekalý záměr. Podobné úlety jsou ale celkem časté, kdy například na jiných webech testují 4K UHD a SSAA a podobné nesmysly.
Stejně tak vyhledávat ve hrách pro testy určitá místa je většinou naprosto nesmyslné, protože o minutu dál mohou být výsledky jiné a dané místo vůbec nemusí reprezentovat běžný workload hry.
Co se konkrétně týká GTA V, tak v high-endu bych dal přednost kartám Nvidia před AMD, protože tam jedou prostě lépe. U GTX 980 Ti a TitanX je tam však bottleneck na CPU! GTA V mělo tuším podporovat Mantle, ale nakonec se na to vykašlali a DirectX 11 je holt slabé.
Stejně tak vyhledávat ve hrách pro testy určitá místa je většinou naprosto nesmyslné, protože o minutu dál mohou být výsledky jiné a dané místo vůbec nemusí reprezentovat běžný workload hry.
Co se konkrétně týká GTA V, tak v high-endu bych dal přednost kartám Nvidia před AMD, protože tam jedou prostě lépe. U GTX 980 Ti a TitanX je tam však bottleneck na CPU! GTA V mělo tuším podporovat Mantle, ale nakonec se na to vykašlali a DirectX 11 je holt slabé.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ten test krásně ukázal co se stane dojde li na CPU/driver ovearhead limitaci. Recenzí kde tam nahrnou 4K aby to bylo vždy GPU limited a slideshow na všem, nebo těch co testujou nenáročné průměrné úseky místo toho aby vyhledávaly ty nejhorší bottlenecky, těch si můžeš na netu najít desítky. Já jsem rád že někdo testuje jako PClab, nelíbí se to stále stejnejm tvářím a víme čí HW tyto tváře maji v oblibě, tzn zde je to od vás čistá zaujatost.
- webwalker
- Začátečník

Ale velký kulový. V GTA V je bottleneck na CPU i když máš nastavený pořádný detaily s MSAA

PCLAB je většinou jen generátor náhodných čísel v nereálných nastaveních a myslím, že už byli častokrát nachytáni (ale dlouho už je ani nesleduju).

PCLAB je většinou jen generátor náhodných čísel v nereálných nastaveních a myslím, že už byli častokrát nachytáni (ale dlouho už je ani nesleduju).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

A? Právě v těch scénách kde na tomto grafu co postuješ klesá load 980TI by dejme tomu fury X mělo o tolik % menší výkon o kolik vyšel v tom grafu PClabu. O to tu přesně jde.