Stará dedikovaná grafická karta vs nová integrovaná
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Vorval
- Nováček

-
Stará dedikovaná grafická karta vs nová integrovaná
Tušíte prosím vás někdo, zda jsou současné intel HD grafiky už výkonější než staré dedikované grafiky s 512mb typu nvidia quatro fx770 či ATI radeon - tedy karty, co frčely 4-5let nazpět? Řeším dilema, zda je pro grafickou práci vhodnější starý hig-endový repas s nějakou z těchto karet a s dokoupenou ramkou či zda je lepší prostě koupit něco současného za 10 000kč s integrovanou HD od intelu.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Stará dedikovaná grafická karta vs nová integrovaná
Jde o to jak stará je a jak dobrá byla. 4-5 let dozadu byl na trhu karty typu GTX580 a to by bylo logicky lepší než integrované, říkáš 4-5 ale jmenuješ quadro FX770 což je profi mobile verze GF9600GT což je technologie 2007/8 tzn už 8 let. Tu už rozhodně ne. Obecně, pokud to nemá DX11 tak bych se tim už ani nezabejval kvůli nekompatibilitě s některym modernim SW.
- Vorval
- Nováček

-
Dík za názor,
tu Nvidii mám namontovanou v dellu vyrobeném v roce 2010, tzn na českém trhu prodávaném jakožto novinka ještě v 2011. Zajímalo by mě srovnání výkonu např Intelu HD 5000 a této karty při práci ve starém softwaru, klidně načítání videa v nějakém movie makeru. Vím, že svého času se to prostě nedalo srovnávat, můj Thinkpad T400 s ATI 512Mb načítal video soubory snad desetkrát či dvacetkrát rychleji, než-li ten samý T400, který vlastní grafickou kartu neměl. Zajímalo by mě, jak by si s takovouhle úlohou poradily dnešní Intel HD zobrazovače - zda by tenhle typ příkazů dokázaly na procesoru s podobným výkonem zpracovat rychleji.
tu Nvidii mám namontovanou v dellu vyrobeném v roce 2010, tzn na českém trhu prodávaném jakožto novinka ještě v 2011. Zajímalo by mě srovnání výkonu např Intelu HD 5000 a této karty při práci ve starém softwaru, klidně načítání videa v nějakém movie makeru. Vím, že svého času se to prostě nedalo srovnávat, můj Thinkpad T400 s ATI 512Mb načítal video soubory snad desetkrát či dvacetkrát rychleji, než-li ten samý T400, který vlastní grafickou kartu neměl. Zajímalo by mě, jak by si s takovouhle úlohou poradily dnešní Intel HD zobrazovače - zda by tenhle typ příkazů dokázaly na procesoru s podobným výkonem zpracovat rychleji.
- Vorval
- Nováček

-
Tak současný integrovaný intel HD 5500 strčí starou dedikovanou quadro fx 770m s 512mb pamětí do kapsy. Doba pokročila - současné integrované intel rozlišovače šlapou na paty i současným dedikovaným low-endovým GPU od AMD.
srovnání:
http://www.videocardbenchmark.net/compa ... 5B%5D=2908
srovnání:
http://www.videocardbenchmark.net/compa ... 5B%5D=2908