Sestava miniITX
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- palanjak
- Nováček

-
Sestava miniITX
Ahoj,
chtěl bych se zeptat na mnou poskládanou sestavu.
http://www.czc.cz/110330,74749,175536,1 ... 70340/kody
Požadavky jsou malá skříň s USB3 vpředu, a slotem pro DVD a velikostí max 30x30 cm. Dále základní deska s WIFI formátu mini ITX. Cena max. 33 tisíc s monitorem a windows.
Desku Z170 jsem dal kvůli větší podpoře pamětí (B150 má jen 2133 MHz a málo podporovaných pamětí)
Děkuji za případné rady.
Požadavky jsou malá skříň s USB3 vpředu, a slotem pro DVD a velikostí max 30x30 cm. Dále základní deska s WIFI formátu mini ITX. Cena max. 33 tisíc s monitorem a windows.
Desku Z170 jsem dal kvůli větší podpoře pamětí (B150 má jen 2133 MHz a málo podporovaných pamětí)
Děkuji za případné rady.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sestava miniITX
Mi prijde ten zdroj zbytecne silny na takovou sestavu, ale jako není to nic hroznyho.
Wifi - na zakldace jsem mel a vzhledem k tomu, ze mam router daleko, tak jsem to stejne vymenil za externi s vetsi anténou, pac ta integrovana s malou anténkou to proste nedavala (a strasne me sral vypadavajici net
)
Jinak ja bych asi osazoval méně zrave součástky do male skrine - tj. nejaky tusim T procesor se snizenym odberem (ale muzes stejne tak podvoltovat/podtaktovat ten vybrany) + ta grafika si taky veme v zatezi, ale asi není moc co jiného vzit...
Tak pak dej vedet, jaky vedro bude ve skrini
Wifi - na zakldace jsem mel a vzhledem k tomu, ze mam router daleko, tak jsem to stejne vymenil za externi s vetsi anténou, pac ta integrovana s malou anténkou to proste nedavala (a strasne me sral vypadavajici net
Jinak ja bych asi osazoval méně zrave součástky do male skrine - tj. nejaky tusim T procesor se snizenym odberem (ale muzes stejne tak podvoltovat/podtaktovat ten vybrany) + ta grafika si taky veme v zatezi, ale asi není moc co jiného vzit...
Tak pak dej vedet, jaky vedro bude ve skrini
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- palanjak
- Nováček

-
Díky za reakci. 
Nad zdrojem jsem uvažoval, ale lepší je mít rezervu ( co kdyby náhodou do budoucna).
Co se týče wifi, tak router bude za dveřmi v bytě, tak snad to bude fungovat.
Procesor jsem vybral silnější, aby byla taky rezerva do budoucna, asi se bude trochu smažit, ale doufám, že to bude v normě. No a grafika taky snad jiná není.
Dám pak vědět, jak to funguje.
Nad zdrojem jsem uvažoval, ale lepší je mít rezervu ( co kdyby náhodou do budoucna).
Co se týče wifi, tak router bude za dveřmi v bytě, tak snad to bude fungovat.
Procesor jsem vybral silnější, aby byla taky rezerva do budoucna, asi se bude trochu smažit, ale doufám, že to bude v normě. No a grafika taky snad jiná není.
Dám pak vědět, jak to funguje.
- ffooxxik
- Začátečník

-
Čau, to jsem taky chtěl napsat , že bych zvolil slabší zdroj, a potom by se mohl vejít i 6600K , mě prostě těch cca 550 kč v tý ceně nepřijde moc.
Osobní názor: i kdybych pro pocit měl ocnout jen třeba 4-4,2GHz, a taky ho pravděpodobně líp prodám, kdybych někdy chtěl i7, podle nový generace grafik
, mám teď na rok OC Asus GTX950mini , a rozjíždím s menšími problémy Asus Z170i ProGaming + 6600K, ve skříni Fractal Design Node 304 to s chladičem AC Freezer 7 pro (mám ho už dlouho) jde uchladit, grafika je teda turbína, ale budu to dávat pod vodu...
Osobní názor: i kdybych pro pocit měl ocnout jen třeba 4-4,2GHz, a taky ho pravděpodobně líp prodám, kdybych někdy chtěl i7, podle nový generace grafik
Již dlouho NTB: i7-7700HQ, 24GB, 1060_3, M.2 Crucial MX300 525GB, HDD 1TB, DVD, W10, MSI GE62VR7RF ApachePro
- palanjak
- Nováček

-
Čau,
u toho 6600K, se bojím že by to ten chladič nemusel utáhnout, a větší chladič se tam nevejde (teda za rozumnou cenu).
Kdyby byla větší skříň, tak nad bez-K vůbec nepřemýšlím, ale takhle jo.
u toho 6600K, se bojím že by to ten chladič nemusel utáhnout, a větší chladič se tam nevejde (teda za rozumnou cenu).
Kdyby byla větší skříň, tak nad bez-K vůbec nepřemýšlím, ale takhle jo.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
palanjak: Jaký je účel sestavy?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- palanjak
- Nováček

-
EfineSS : občasné hraní, filmy a internet
Nebude to nikde v obýváku, ale v pracovně na stole. Chci ale malou skříňku.
- PKBO
- Moderátor

přijde mě nesmyslné kupovat takhle drahou desku a dát na to takhle drahé cpu co nelze taktovat.
Buď bych šel cestou nejlevnější tedy i5 6400 a nebo už rovnou Káčko, sám se také spíš přiklánim k názoru že když skylake, tak i3 a nebo rovnou i7, tak nějak mě ten performance i5 za tu cenu moc nevyhovuje...
Stejný názor mám i na GTX 960 4Gb, ta karta na 4GB detaily stejně nemá výkon a připlácet za ní mě přijde nonsese, né o moc horší službu by udělala GTX 950, která stojí skoro o 2000 méně a celkem příznivě se dá k 960 potaktovat..
Chladil bych boxem, vyhodil ještě DVD mechaniku jako přežitek, když by jsi tyhle kroky udělal, tak budeš vmít lepší rozpočet, třeba na kvalitnější skříň / monitor. - tedy pokud je tvým cílem cena / výkon
Buď bych šel cestou nejlevnější tedy i5 6400 a nebo už rovnou Káčko, sám se také spíš přiklánim k názoru že když skylake, tak i3 a nebo rovnou i7, tak nějak mě ten performance i5 za tu cenu moc nevyhovuje...
Stejný názor mám i na GTX 960 4Gb, ta karta na 4GB detaily stejně nemá výkon a připlácet za ní mě přijde nonsese, né o moc horší službu by udělala GTX 950, která stojí skoro o 2000 méně a celkem příznivě se dá k 960 potaktovat..
Chladil bych boxem, vyhodil ještě DVD mechaniku jako přežitek, když by jsi tyhle kroky udělal, tak budeš vmít lepší rozpočet, třeba na kvalitnější skříň / monitor. - tedy pokud je tvým cílem cena / výkon
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
A jaké hry chceš hrát?
Případné taktování není moc reálné, v tak malé skříni to nepůjde rozumně uchladit.
Případné taktování není moc reálné, v tak malé skříni to nepůjde rozumně uchladit.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- kocourmikes1
- Začátečník

ta deska je zbytecne prepalena, uplne bohate by stacila http://www.czc.cz/asus-b150i-pro-gaming ... 13/produkt, ale klidne i nejaky levnejsi model, na nejake frekvence pameti se muzes s klidem vykaslat, wifi si kup do usbpalanjak píše:Ahoj,
Děkuji za případné rady.
na procesoru a grafice nevidim nic spatneho, jit cestou i3 a gtx 950 uz je celkem dost skok dolu, ja osobne bych grafiku nechal a vzal i5 6500, to je takovej zlatej stred
za sebe bych vzal mozna zdroj s modularnimi kabely, v takhle male skrince by ti to klubko hadu mohlo dost zavazet
jinak je to OK
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- palanjak
- Nováček

-
To PKBO: já vím, že ta deska je trochu dražší ale má lepší zvukovku, USB 3.1 atd, to mi za těch 600 kč nepřijde špatné. Stejné u té Grafiky , je to 300 kč oproti 2GB. i7 už je moc drahá a i3 se mi zdá zase málo, ale to je asi věc názoru. Kčkovej procesor se mi do té skříně dávat nechce, ale je fakt že když tam bude nic se nestane. Skříňku jsem vybíral podle vzhledu 
To EfineSS: No převážně RPG a střílečky.
To EfineSS: No převážně RPG a střílečky.
- palanjak
- Nováček

-
To kocourmikes1: s tím zdrojem máš pravdu. Deska viz předchozí příspěvek.
- kocourmikes1
- Začátečník

pak by bylo dobry vzit do toho uz rovnou kackovej procesor, protoze brat desku za 4 litry jen kvuli usb 3.1 je celkem blbost a chladic doporucuju http://www.czc.cz/noctua-nh-l9i/118390/produkt, protoze driv nebo pozdeji to budes chtit stejne pretaktovat a to by ten raijintek uz pravdepodobne nezvladl
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- palanjak
- Nováček

-
Díky za postřehy, dám K a noctuu 
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
palanjak: Myslel jsem jestli chceš hrát spíš starší hry, nebo i novinky?