Prosím o pomoc s výběrem LCD TV 13.000

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prosím o pomoc s výběrem LCD TV 13.000

Příspěvek od Albeda »

Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o pomoc s výběrem nové LCD TV. Moc se v tom neorientuji, tak třeba najdu pomoc zde.

Nemám nějak moc velké požadavky, TV bude hlavně pro matku. Ale já bych ji rád také později využil naplno, možná si dokoupím herní konzoli, atd ...

Požadavky:
- cena 11 - 15.000 (spíše do těch 13k)
- uhlopříčka 40''
- připravenost na nové digitální vysílání
- obnovovací frekvence 100Hz (to si myslím, že je celkem nutnost)

Zatím jsem si našel tento model: Samsung UE40JU6072 (ale má myslím jen 50Hz)

Moc nevím, jaké můžou být extra specifické požadavky na konkrétní modely, tak pokud něco chybí, rád dopíšu.

Předem díky za případné rady :)
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Prosím o pomoc s výběrem LCD TV 13.000

Příspěvek od Shaquille »

UHD Samsung maji 100Hz panel az od rady 7xxx
Je to spise o doporuceni panelu, nez konkretniho modelu. Jen ty vis, jestli chces 3D, smart, x HDMI, sat tuner...
Doporujuji ti spise forum avmania (ve spravne sekci je to 7. tema)

Osobne bych nesel do UHD ve 40". Sel bych 100% do FHD.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albeda »

Souhlas 4k UHD je naprd, další poznatek, který jsem nevěděl.

Můj hlavní problém je si teď vybrat OS a zároveň "bonusový" ovládání.

Magic Motion u LG
nebo touchpad u Sony?

WebOS nebo Android TV?
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

ovladac... mobilem pres wifi. Na smart jsem pouzival Logitech k400 a pak takovou kapesni klavesnici od MS, nemuzu si vzpomenout jmeno. Zajdi do nejaky slusny kamenny prodejny a vyzkousej sam. Se smart nemam prilis dobre zkusenosti (ale je to uz dele), ovladani katastrofa (Magic Moution, pak nejaky gesta, Sony toupad neznam) a hlavne velmi pomale (youtube). Neches radeji na smart funkce pouzit planovanou konzoli? Stejne je pouzijes vyjimecne, pokud neplanujes sjizdet archiv ct nebo netflix. Na ostatni je pohodlnejsi zrcadleni mobilu (ale uz je to taky dele a mel jsem TV propojenou s PC).
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albeda »

No jde o to, že to bude TV spíš pro matku. Nicméně, potřebuju ji učit novým technologiím a to Magic Motion se mi zdálo jako relativně jednoduchý.

Problém je, že fakt nemám vůbec přehled co "dnešní" TV dokáží. Viděl jsem spíše začínající Smart TV před roky.

Asi tedy spíš "bonusovy" ovladač někde zkusím, než abych ho kupoval a za týden zase vracel.

Kdyžtak později bezdrát klávesnice + myš a hotovo ...

PS: Philips a jeho ovladač - na zadní straně klávesnice. Taky není špatný nápad, ale nevím ...

Jinak zatím můj favorit - http://www.czc.cz/lg-40lf630v-100cm_2/171778/produkt
Ale toho jsem volil spíše subjektivně práve kvůli Magic Motion (i když ostatní věci má podle mě v dobrém poměru cena/výkon)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“