Pokud ti na té SB funguje 16-bit emulace tak OK. Jinak je to win-only stroj. Většina mejch retro mašin je založená na BXku, s ňákou P3kou. Buďto vyšší copperminy s FSB100 nebo Celer Tualatinym ty oclé cca 1,6-1,7Ghz. Je to podle mě best základ se standard ISA Sound Blastery. Mam tu ještě jednu K7 s KT133 (poslední chipset s ISA TAM), je tam Barton na 2,1Ghz ale upřímně řečeno má problémy bojovat s těmi Tualatiny. K7 v kombinaci s shit VIA chipsetem a nízkou FSB + slow pamětí je prostě v hrách celkem slow. VIA chipset má jedinou podstanou výhodu a tou je kompatibilita s voodoo5 6000 heh, protože ta nemá ráda SIS chipsety(jede ale výkon je mizernej), což zase 5500 miluje .
Pak je tu jen jediná retro socket7 s ALI V chipsetem (střídá se tam mnoho CPU, podle toho co zrovna chci testnout). A ještě jedna 486, legendární Asus PVI486SP3 a AMD x5tka 133 OC na 160Mhz, mam tu i full ISA fakt staré systémy (desky z 89 socket 3 DX2 overdrive (kterej mam) compatible ale ty už v bednách nejsou, jsou v krabicích ve skepě, kde jsem měl nedavno vloupačku což mě fakt nasralo, ale dotyčnej asi nevěděl co hledá byly tam i chuťovky jako vzácné modely Rush, V3 3500TV, atd, ale ne, vzal mi 2 věci, vrtačku a Asus P5WDG2 WS Professional (core2 975X deska s PCI-X sloty) která byla v krabici s osazenejma RAM a Core2 extreme. Měl jsem jí pro PCI V5tky protože v jejich PCI-X slotech karta běží na 66Mhz bus a dost jí to pomáhá s geometrií. Naštěstí 5500 MAC byla zrovna v bytě v mé dual-Gallatin mašině.
K věci, mam retro koupů 8,
1x Core2 s I865 AGP chipsetem. (s GF6800ultra + 2x voodoo2 SLI + SB live (funkční win98 + 16-bit sound).
1x dual-gallatin.
1x K7 barton.
1x Socket7.
1x Socket3
3x Pentium 3.
Všechny z nich maj dost ram, dobré zdroje, chlazení, jsou oclé, některé maj i SSD. Všechny také maj buďto funkční 16-bit emulaci na SB live nebo native ISA SB, 16, AWE32, AWE64. A všechny z nich maj voodoočka. Jo a taky samo sebou funkční RJ45 síťovky, na všech (krom 486) je dualboot win98SE +XP, na dual Gallatinu jsou i win7-32 (drivery na voodoo5 pro win7 ( i x64 ) jsou . Prostě mam vlastní výbavu na takovou malou oldschool LAN party.