Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám lesklý monitor s pasivní 3D technologií a chtěl bych se zeptat jestli existují matné fólie, ale aby zároveň skrze ní fungovalo pasivní 3D. Existuje něco takového? Skrze obyčejnou matnou fólii 3D bohužel nefunguje správně (píšu z vlastní zkušenosti).
Existuje něco čím by se dali eliminovat odlesky aniž bych obětoval 3D technologii? Dříve problém nebyl, ale vzhledem ke změně lokality nyní je s odlesky problém navíc monitor, který mám se matný ani nedělá, ani podobný jsem při kupování nenašel, takže prosím rady typu "měl sis koupit matný" si nechte pro sebe, děkuji.
A bohužel zatáhnout přes léto u sebe nemohu jelikož jsem pod plechovou střechou a jakmile bych zavřel okna, tak je to doslova o život a kdybych chtěl pořidit klimatizaci, tak to by se zase strašně prodražilo tudíž hledám jiné řešení. Za každou smysluplnou radu budu vděčný, předem děkuji.
Matná fólie pro 3D monitor
Moderátor: maXXmilian
- Payne
- Nováček

-
- Payne
- Nováček

-
- petsild
- Začátečník

-
Re: Matná fólie pro 3D monitor
Ahoj,
myslím že tvůj nápad zmatnit obraz proti odleskům, by změnilo vlastnost polarizace panelu. Můžeš klidně provést pokus, třeba v papírnictví pořiď matné průhledné slídové desky, které přiložíš na panel a pak budeš vidět co to provede s obrazem. Pet
myslím že tvůj nápad zmatnit obraz proti odleskům, by změnilo vlastnost polarizace panelu. Můžeš klidně provést pokus, třeba v papírnictví pořiď matné průhledné slídové desky, které přiložíš na panel a pak budeš vidět co to provede s obrazem. Pet
- Payne
- Nováček

-
Ahoj petsilde, ano také, že změní. Já právě koupil fólli od Screenwardu speciálně na monitory a bylo to skvělé obraz byl pěkně čitelný a matný nicméně pasivní 3D skrze to nefungovalo. Myslíš, že by to 3D mohlo skrze fólii z papírnitví fungovat? Možná pak zkusím i když nevím jestli to má cenu, protože ta fólie z papírnictví by musela držet přilnutá na monitoru a to by mohl být celkem problém. Škoda, že neexistuje asi něco jako ta od Screenwardu akorát upravena nějak pro pasivní 3D. 
- petsild
- Začátečník

-
Nebude... to měl být jen pokus, abys nemusel zbytečně (nyní pozdě) utrácet za drahou značkovou folii. Já teď nově testuji aktivní 3D od Nvidie a tam funguje i matná folie, protože princip efektu 3d zobrazení je na jiném principu.
- Payne
- Nováček

-
Hned v prvním příspěvku "Skrze obyčejnou matnou fólii 3D bohužel nefunguje správně (píšu z vlastní zkušenosti)." Takže jsem měl už dávno vyzkoušeno a jak zjišťuju žádné speciální fólie pro pasivní 3D monitory se nedělají asi takže prosím admina o LOCK. S tímhle mi asi nikdo nepomůže, ale i tak díky.