Problémy s bootováním
Moderátor: Loki5567
- Story
- Začátečník
-
Re: Boot na UEFI
Vyreseno, diky
- MiliNess
- Začátečník
-
A proč by to asi dělal, když má UEFI? Už se konečně odpoutejte od historie.Butch píše:vypni secure boot, vypni UEFI boot a nastav na Legacy pokud to deska umoznuje.
Pokud máš po ruce 8GB flash disk, tak ho naformátuj FAT32, zkopíruj na něj všechny složky a soubory z instalačního DVD Windows 7.
Musíš mít povoleno zobrazování skrytých a systémových souborů (možnosti složky a hledání).
V kořenovém adresáři vytvoř složku \efi\boot.
Do této složky zkopíruj obsah složky \efi\microsoft\boot a přidej tam tento soubor.
Z této flešky pak nabootuješ. V instalátoru odstraníš všechny oddíly a necháš instalátor vytvořit EFI a MSR oddíly.
- Butch
- Středně pokročilý
Napriklad pro to ze drtiva vetsina zalohovacich sw neumi spolupracovat s UEFI. Vubec to nenajde disk, treba Acronis.
Jedna vec je aby mohl boot z flashky, to udela tim secure boot disable a dalsi vec je optional. tj na nem, jak si to nastavi.
Zda-li chce nebo nechce UEFI boot. Ja ho osobne na svem compu nepouzivam.
Jedna vec je aby mohl boot z flashky, to udela tim secure boot disable a dalsi vec je optional. tj na nem, jak si to nastavi.
Zda-li chce nebo nechce UEFI boot. Ja ho osobne na svem compu nepouzivam.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT
a proč bych to asi dělal, když mi to nepřinese vůbec nic? pokrok za každou cenu?MiliNess píše:A proč by to asi dělal, když má UEFI? Už se konečně odpoutejte od historie.Butch píše:vypni secure boot, vypni UEFI boot a nastav na Legacy pokud to deska umoznuje.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- MiliNess
- Začátečník
-
A proč by ti to nemělo nic přinášet?
Co budeš dělat, až už legacy mód zavádění nebude dostupný nebo až budeš muset spouštět systém
z 2,5 TB disku? Navíc zavádění a spouštění systému je rychlejší.
Apple to používá minimálně 10 let a uživatelé jsou spokojeni, tak proč se to nenaučit používat taky.
Informací na netu je dost a mozkům nové informace prospějí.
Ono to trochu zavání způsobem řešení "když tomu nerozumím, tak to vypnu".
(stejně jako se vypínalo a vypíná AHCI rozhraní u Windows Vista a výše)
Co budeš dělat, až už legacy mód zavádění nebude dostupný nebo až budeš muset spouštět systém
z 2,5 TB disku? Navíc zavádění a spouštění systému je rychlejší.
Apple to používá minimálně 10 let a uživatelé jsou spokojeni, tak proč se to nenaučit používat taky.
Informací na netu je dost a mozkům nové informace prospějí.
Ono to trochu zavání způsobem řešení "když tomu nerozumím, tak to vypnu".
(stejně jako se vypínalo a vypíná AHCI rozhraní u Windows Vista a výše)
Naposledy upravil(a) MiliNess dne čtv 27. bře 2014, 18:25, celkem upraveno 2 x.
- MiliNess
- Začátečník
-
Zálohovací SW nemusí s UEFI komunikovat, stejně jako nemusí komunikovat s BIOSem.Butch píše:Napriklad pro to ze drtiva vetsina zalohovacich sw neumi spolupracovat s UEFI.
Myslím, že chyba bude někde jinde.
- jamaica
-
Jak do biosu ve Win7 64bit
Mám problém že se nemůžu dostat do biosu. Při startu nebo restartu PC se buď vůbec nezobrazí logo výrobce desky a nebo jen problikne. Všechno je strašně rychlé takže nestíhám ve správný čas stisknout delete na klávesnici. Když ho podržím zároveň s restartem tak klávesnice vůbec nereaguje.
Potřebuju v biosu vypnout napájení usb aby mi v noci nesvítila myš.
PC je nově sestavený (v pátek). Po sestavení a prvním zapnutí sem se do biosu dostal,nastavil jsem boot z dvd mechaniky abych mohl instalovat Win. Po instalaci jsem v biosu přepnul boot na SSD.(sobota) Pak už sem do biosu nepotřeboval. Po kompletní instalaci všeho a zjištění, že myš svítí i při vypnutém pc (v sobotu v noci) se tam už nemužu dostat pokud je klávesnice připojena do USB.
Když ji připojím přes redukci do PS2 tak je dostatečná prodleva na vstup do biosu.
1 - Poradíte mi jak se do biosu dostat když je klávesnice připojená do USB?
Deska - GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
SSD - Crucial M500 - 240GB
Procesor - Intel Core i5-4570
GK - MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
Paměti - A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600
Myš - CONNECT IT CI-191, BIOHAZARD
Klávesnice - Genius ErgoMedia 700
Win 7 64bit
2 - dá se někde v UEFI nastavit prodleva před bootováním aby se logo výrobce desky zobrazilo po určitý čas?
Pro úplnost dodám že fast boot mám v bios vypnutý.
Zaráží mě že před instalací win i po ní nebyl problém se do biosu dostat s klávesnicí na USB. Ale po instalaci SP1 a aktualizací se ten proces bootu strašně urychlil.
Potřebuju v biosu vypnout napájení usb aby mi v noci nesvítila myš.
PC je nově sestavený (v pátek). Po sestavení a prvním zapnutí sem se do biosu dostal,nastavil jsem boot z dvd mechaniky abych mohl instalovat Win. Po instalaci jsem v biosu přepnul boot na SSD.(sobota) Pak už sem do biosu nepotřeboval. Po kompletní instalaci všeho a zjištění, že myš svítí i při vypnutém pc (v sobotu v noci) se tam už nemužu dostat pokud je klávesnice připojena do USB.
Když ji připojím přes redukci do PS2 tak je dostatečná prodleva na vstup do biosu.
1 - Poradíte mi jak se do biosu dostat když je klávesnice připojená do USB?
Deska - GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
SSD - Crucial M500 - 240GB
Procesor - Intel Core i5-4570
GK - MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
Paměti - A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600
Myš - CONNECT IT CI-191, BIOHAZARD
Klávesnice - Genius ErgoMedia 700
Win 7 64bit
2 - dá se někde v UEFI nastavit prodleva před bootováním aby se logo výrobce desky zobrazilo po určitý čas?
Pro úplnost dodám že fast boot mám v bios vypnutý.
Zaráží mě že před instalací win i po ní nebyl problém se do biosu dostat s klávesnicí na USB. Ale po instalaci SP1 a aktualizací se ten proces bootu strašně urychlil.
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Jak do biosu ve Win7 64bit
Zkus klavesnici odpojit, melo by to zahlasit ze neni klavesnice pripojena a bude moznost jit pak po pripojeni do biosu. Nevim jak se presne zachova tvoje deska, ale drive tohle pomohlo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- jamaica
-
Takže před restartem PC odpojit klávesnici a nebo mít klávesnici danou do PS2. A nějaká možnost nastavení prodlevy přímo v BIOSu není?
- IceMan5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
boot windows 7 z usb
ahoj kluci,dostal se mi do ruky acer aspire one kde byl menen disk a uzivatel chce nainstalovat win7.ntb nema mechaniku tak musim z flashky.pri nabootovani a zvoleni jazyka mi to napise ze chybi pozadovany ovladac zarizeni jednotky dvd.pokud pouzivate disketovou,cd,dvd jednotku nebo usb flash ovladace vlozte ji nyni...nevite co stim?na stolnim pc normalne jede
- MiliNess
- Začátečník
-
Re: boot windows 7 z usb
Vytvoř instalační USB flash disk ve Windows 7 USB/DVD download tool a půjde to. (mimo jiné upraví i typ spouštění usbstor.sys, při spuštění instalace)
- Miraak2
- Nováček
-
Pouzij klavesnici PS/2, dostan se do BIOSu a tam povol USB keyboard a radsi i USB Legacy, potom se do BIOSu dostanes i s USB klavesnici
- KasMen
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s bootováním
Zdravím pánové,
Mám problém s bootem Win7.
Vyměnil jsem staré 80GB SSD Intel za 250GB SSD Samsung EVO.
Vytvořil jsem si bootovací flashku s Acronisem a starý SSD naklonoval na nový.
Starý jsem pak vyndal z PC a jel už jenom na nový, všechno bylo v pohodě...
Teď, po třech dnech najednou nešlo bootovat (Reboot and select proper device.....)
Hodil jsem do mechaniky Win7 DVD, dal opravu systému - to proběhlo dobře, po vyndání DVD z mechaniky a restartu všechno OK.
Pak jsem PC vypnul a když jsem ho znova zapnul tak se mi hláška objevila znovu.
Tentokrát ale po vložení DVD a zvolení opravy systému instalátor hlásí, že nebyla nalezena žádná instalace Windows.
Můj poznatek - co jsem koukal, tak oddíl SSD kde je celá instalace Winů je vedena jako D: a ten malý 100MB oddíl co si sedmičky vytváření při instalaci je jako C:
Může to mít nějak vliv?
Co dělat pro opravu - jestli jde?
Díky !
Mám problém s bootem Win7.
Vyměnil jsem staré 80GB SSD Intel za 250GB SSD Samsung EVO.
Vytvořil jsem si bootovací flashku s Acronisem a starý SSD naklonoval na nový.
Starý jsem pak vyndal z PC a jel už jenom na nový, všechno bylo v pohodě...
Teď, po třech dnech najednou nešlo bootovat (Reboot and select proper device.....)
Hodil jsem do mechaniky Win7 DVD, dal opravu systému - to proběhlo dobře, po vyndání DVD z mechaniky a restartu všechno OK.
Pak jsem PC vypnul a když jsem ho znova zapnul tak se mi hláška objevila znovu.
Tentokrát ale po vložení DVD a zvolení opravy systému instalátor hlásí, že nebyla nalezena žádná instalace Windows.
Můj poznatek - co jsem koukal, tak oddíl SSD kde je celá instalace Winů je vedena jako D: a ten malý 100MB oddíl co si sedmičky vytváření při instalaci je jako C:
Může to mít nějak vliv?
Co dělat pro opravu - jestli jde?
Díky !
ASRock H370M-ITX/ac | Intel Core i5-8500 | SilentiumPC Fera 3 | HyperX Fury Black 16GB 2666MHz
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
Samsung 970EVO Plus 2TB | WD Blue 2TB | Seasonic SS-360GP | COOLTEK JB-U2 | LG IPS235P | Win 10 Pro
- Migl
- Začátečník
Zdravim, dnes ráno na mě vyběhla hláška viz obrázek. Windows se nenabootuje a v uefi bios se mi taky nic nepodařilo
nevíte co s tim?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /
MSI RTX 2070 super gaming X trio
- Shaquille
- Středně pokročilý
-
Migl pouzivas legalni OS?
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- Migl
- Začátečník
No měl by tam bejt složil mi ho známej, možná je to i zrovna přesně rok..nebyla to jen nějaká verze na rok?
.. do ted vše v pohodě ale před týdnem jsem měnil zdroj tak jestli to nemá něco společného
system je na ssd, nemohl odejít?

system je na ssd, nemohl odejít?
BQ Silent Base 601w / B450 Tomahawk MAX / Ryzen5 3600 + nzxt X62 / HyperX FuryRGB 32GB DDR4 3466MHz / XPG GAMMIX M2 Pro 1tb /