Rise of TR - Technická stranka hry
Moderátor: Baneshee
- iOioo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rise of TR - technická
Na zobrazenie FPS stačí zapnúť túto funkciu v steame, funguje na DX12.
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Myslel jsem, že 8 GB VRAM v mid-end grafice je zbytečných. Ale v RoTR k úplnému zaplnění už moc nechybí (6779 MB).
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- webwalker
- Začátečník

Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Vlastik80
- Začátečník

-
Hmm, škoda, na co tam pak DX12 je je otázkou, zatím to vypadá, že se programátoři s možnostmi DX12 seznamují a ve hrách jsou jen proto že to je možné bez přínosu navíc, nebo dokonce s horším dopadem na fps.
Čili AC se zde nekoná a DX12 je doporučeno u sestav pc do 40.000,-- kč lépe vypnout. Škoda, člověk by čekal že DX12 umí hodně věcí navíc (i efekty apod?) proti prastarému DX11, ale asi nic, nebo později...
Díky za testy a článek.
Sranda je, že hry s logem nVidie pak jedou hůře právě na nVidiích, ale asi se to stává... 
PS: U mě DX12 (i5-2500k + gtx 970) ubírá u hry cca 5% výkonu, možná i více a to se vyplatí!
Čili AC se zde nekoná a DX12 je doporučeno u sestav pc do 40.000,-- kč lépe vypnout. Škoda, člověk by čekal že DX12 umí hodně věcí navíc (i efekty apod?) proti prastarému DX11, ale asi nic, nebo později...
Díky za testy a článek.
PS: U mě DX12 (i5-2500k + gtx 970) ubírá u hry cca 5% výkonu, možná i více a to se vyplatí!
- webwalker
- Začátečník

No ono tam v TR je DX12 spíše do počtu. I když u GTX 980 Ti nějaké zisky v FHD jsou, jsou tam také nepříjemné záškuby (takové ty růžové pruhy v GPUView), takže se i tak vyplatí u téhle hry pouze DX11. TWIMTBP, čekal snad někdo něco jiného? 
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Vlastik80
- Začátečník

-
Tak je to tak - když v registru vypnu AC (default je 1), tak to nemá stejně vliv, testl jsem to při 1 a 0 a rozdíl je nic, max pár %, takže chyba měření. AC tedy hra fakt nepoužívá, nebo ne u nVidie (AMD nevím jak to je). Ale dle toho rozboru samozřejmě chápu že AC to "zatím" nepodporuje, jen jsem si tu volbu v registrech hry chtěl vyzkoušet. 
- Vlastik80
- Začátečník

-
Slow Raider
Hmm, celkem náročná hra, na GTX 970 se to moc hrát nedá (na max), snad si to někdy na nějaké GTX 1080 Ti dám na plno alespoň v 1080p
Nebo koukám stačí v 1080p i 980 Ti a R9 Fury X
Myslel jsem, že mi to brzdí cpu (2500K), ale není tomu tak docela a všude, gpu jede na 99% a cpu se fláká často na 50%, ale nejede stále na 100%, takže pomalá a děravá gpu hlavně.
PS: Ale když se sníží stíny a další věci, tak to pořád vypadá celkem slušně a už se to i nějak hýbe...
Nebo koukám stačí v 1080p i 980 Ti a R9 Fury X
PS: Ale když se sníží stíny a další věci, tak to pořád vypadá celkem slušně a už se to i nějak hýbe...
- Alfajk
- Začátečník

-
v pohybu rozdil mezi ultra a high stejne nepoznas, jen budes mit o 20 fps vic
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Assassins
- Začátečník

-
Rise of the tomb raider nejde spustit.
Po dlouhé době jsem začal hrát
hru Rise of the tomb
raider.Předtím se spustila bez
problému,ale teťka když se
přihlásím na steam,tak my
naskočí hláška.Rise of the tomb
raider přestal pracovat.Kouknu
se do podrobnosti problému a je
tam napsáno. "Název chybného
modulu : USER32.dll".Co s tím je?
hru Rise of the tomb
raider.Předtím se spustila bez
problému,ale teťka když se
přihlásím na steam,tak my
naskočí hláška.Rise of the tomb
raider přestal pracovat.Kouknu
se do podrobnosti problému a je
tam napsáno. "Název chybného
modulu : USER32.dll".Co s tím je?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
vecino píše:Neměl jsi tam nahozenou češtinu? Pokud ano, tak ti to převalila aktualizace. Je potřeba ve Steamu (pokud máš Steam verzi) provést verifikaci souborů a až poté nahodit "poslední CZ".
- Assassins
- Začátečník

-
Rise of the Tomb Raider nechce se spustit.
Po dlouhé době jsem začal hrát hru Rise of the tomb raider.Předtím se spustila bez problému,ale teťka když se přihlásím na steam,tak my naskočí hláška.Rise of the tomb raider přestal pracovat.Kouknu se do podrobnosti problému a je tam napsáno. "Název chybného modulu : USER32.dll".Co s tím je?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Četl jsi vůbec ten post od vecina?
- Assassins
- Začátečník

-
Jo Jo.Četl jsem to,ale nepomohlo to.Nakonec jsem na to přišel,že ta hláška naskočí jen když dojde k aktualizaci steamu.Zvláštní,že předtím to vůbec nedělalo.
- junglist
- Začátečník

Novej patch
http://forums.eu.square-enix.com/showth ... p?t=189901
A moje plany na vikend, ze si dohraju RoTR v cestine jsou ztraceny..
edit:
Oh wait!
Nejdriv v nastaveni steamu zapnout ucast na betaverzich, pak restart steamu a pote ve vlastnostech samotny hry vybrat 647.2 betaverzi. Pak znovu instalace cestiny a cestina zase funguje
Samozrejme si potom neuzijete vyhody noveho patche..
Jinak dobra prace vyvojaru, ze umoznujou se pres steam vratit na predchozi verzi. To podle me neni moc bezny..
http://forums.eu.square-enix.com/showth ... p?t=189901
A moje plany na vikend, ze si dohraju RoTR v cestine jsou ztraceny..
edit:
Oh wait!
Kód: Vybrat vše
While we expect this patch to be an improvement for everyone, if you do have trouble with this patch and prefer to stay on the old version we made a Beta available on Steam, Build 647.2, that can be used to switch back to the previous version.Nejdriv v nastaveni steamu zapnout ucast na betaverzich, pak restart steamu a pote ve vlastnostech samotny hry vybrat 647.2 betaverzi. Pak znovu instalace cestiny a cestina zase funguje
Samozrejme si potom neuzijete vyhody noveho patche..
Jinak dobra prace vyvojaru, ze umoznujou se pres steam vratit na predchozi verzi. To podle me neni moc bezny..
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pridali asynch shadery ???To jsem na to zvedavej.
Edit tak jsem projel benchmark a nic to nedela.Mam stejne FPS jako predtim.
Edit tak jsem projel benchmark a nic to nedela.Mam stejne FPS jako predtim.
- Hladis
- Moderátor

To vypada, ze pady Pascalu s VXAO nebyl problem driveru, ale hry.
O Mawellu, ci Kepleru, tam není zminka
Tohle by mohlo byt zajimavy otestovat
Ostatne v posledním nV driveru zadny fix ke hre nebyl.A fix for crashes with VXAO enabled on NVIDIA GTX1080 cards.
O Mawellu, ci Kepleru, tam není zminka
Asi jasny proc.Adds utilization of DirectX 12 Asynchronous Compute, on AMD GCN 1.1 GPUs and NVIDIA Pascal-based GPUs, for improved GPU performance.
Tohle by mohlo byt zajimavy otestovat
Adds DirectX12 Multi-GPU support.
- skaven321
- Začátečník

-
hmm, takze maxwellaci sa mozu ist past s ich DX12.1 ready kecami 
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam pascal a asynch compute stejne nic nedela.
Mam stejne FPS.To se musi nekde zapnout?
- skaven321
- Začátečník

-
ja mam radeona, a zapinat to nemozem/nemusim tj predpokladam, ze ani nvidie to nezapinaju cudlikom
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze zas jen kecy pac vykon je stejnej jako predtim.