Fujistu Siements AMILO Pi3540

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Fujistu Siements AMILO Pi3540

Příspěvek od TonzaCZ »

Zdravím, před pár lety (asi 6 let) jsem si pořídil tento notebook. S nástupem mého nového PC šel notebook stranou až jsem ho úplně nepoužíval a zapnul 5x do roka. Jelikož se novým rokem chystám pokračovat ve své studium dál, znamená to po mě, že už doma nebudu tolik, a tak počítač nebudu moct využívat jako teď. Jelikož ke svému studium budu potřebovat počítač, respektive notebook, napadlo mě předtím, než bych si teoreticky koupil nový, upgradnout svůj starý stávající NT.
Myslíte, že by to šlo a jestli to má smysl? Kdybych ho chtěl uvést do použitelného stavu, nebylo by to tolik nákladné, jako nákup nového. Navíc bych mohl našetřit víc peněz na budoucí lepší upgrade. Co jsem tak rychle přemýšlel, chtělo by to nejspíš koupit novou baterii, protože bez napájení NT nezapnu vůbec a nový disk, SSD. Protože rychlost starého by byla asi pomalá zvlášť pro mě, který se zvyklý na svižné PC s SSD základem + nové/přeinstalovat WN. Tak co myslíte, vyplatí se zainvestovat do něj okolo 2,5 K a nechat ho ještě nějaký rok při životě, nebo to nemá smysl a měl bych koupit nový?

Děkuji za rady.

/EDIT Odkaz na NB: https://www.alza.cz/fujitsu-siemens-ami ... d97859.htm
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fujistu Siements AMILO Pi3540

Příspěvek od Zivan »

Ja bych do toho tolik penez asi nevrazel. U te nvidie bych se po tech letech obaval, ze muze kdykoliv odejit.
A nejen grafika:
http://www.nbservis.cz/fujitsu-siemens- ... kontrolky/

Nemuzes pouzit SSD ze stolniho? I kdyz SSD se da pripadne pouzit v novem nebo prodat.

Horsi je baterie, pokud potrebujes, aby na ni fungoval (podle popisu v Alza maximalne 2h), tak ji budes muset koupit a podle heureky je jen neoriginalni za minimalne 1000Kc. A pred pripadnym nakupem bych ho zkousel poradne pouzivat, jestli se nejaka vada nezacne po letech projevovat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od TonzaCZ »

Takže ty jsi spíše proti jsem pochopil. SSD bych teoreticky použít mohl, ale zase bych ho neměl v PC.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A to je problem, kdyz to PC nebudes tolik pouzivat?

No kdyz ti ten notebook treba po 3 mesicich pouzivani chcipne, tak je ta baterka vyhozena tisicovka do kose.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od TonzaCZ »

Jo, je to problém. Počítač už nebudu tolik využívat, ale potřebovat ho stejně budu minimálně 2x za měsíc. Nemluvě o tom, že by měl být funkční pro ostatní členy domácnosti.

Ohledně té baterky, to máš pravdu. Ale nikdo neví, jak dlouho ten NB ještě pojede. Může jet 3 měsíce, nebo i další 2 - 3 roky, ne?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A co se stane, kdyz chcipne po 3 mesicich? Zanadavas si, ze jsi vyhodil tisicovku oknem a pujdes si koupit novy/bazarovy? Nebo budes bez notebooku a budes mit problem s dodelanim skoly?
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od TonzaCZ »

Ne, s dostudováním bez NB bych teoreticky problém neměl. Když jsi to tak vezmu, kdybych koupil baterku za 850 Kč a NB další 1-1,5 roku používal, myslím si, že by se to vyplatilo. SSD, které bych v NB používal by se přesunulo o stolního PC. Ano, s tou baterkou je to risk, s SSD tolik není, protože bych ho používal dál. Jak dlouho ten NB pojede nikdo neví, a proto je na zváženou, jestli to risknout, nebo ne.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Oplati sa kupit SSD, pripadne skusit este baterku.. ale s tou baterkou je to risk..
Akurat by to chcelo este iny operacny system.. Vista je uz v duchodu..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od TonzaCZ »

Teďka mám možnost koupit baterku za 650 KČ. Mám to risknout?
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

skus
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

...pokud to neni neco jako "Skoro nova baterie z nefunkcniho notebooku, bohuzel nemohu vyzkouset, takze bez zaruky" :)
TonzaCZ
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od TonzaCZ »

Jedná se tuto baterii. http://nejlevnejsi-baterie.cz/fujitsu-s ... 49-wh.html

SSD + WN7 Professional : https://www.exasoft.cz/kingston-240gb-s ... 63119.html

Myslím si, že by to mohl být slušný upgrade za cca 2300 Kč,-?
Souhlasíte? Vyplatí se to?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“