nVidia GeForce 364.96 HotFix

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: nVidia GeForce 364.96 HotFix

Příspěvek od Hladis »

To je myslim hlaseny problem tehle driveru.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, to je. Už od verze 25x.xx.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Celá řada 364.xx je totálně pokažená.

Tearing při scrollování se u mě projevuje hlavně ve Steam klientu. Ve FF kupodivu ne.

Mnohem závažnější problém jsou ale chybné výsledky OpenCL výpočtů na Maxwellu.

Poslední ovladač, který mi funguje bez problémů, je 362.00.
Knowledge is power
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Krteq píše:Ano, to je. Už od verze 25x.xx.
Rada 25x.xx je 6 let stara :? Co ma spolecnyho s novou Fifou a dnesni radou 36x.xx je mi zahadou, tedy krome snahy o trolling.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše:
Krteq píše:Ano, to je. Už od verze 25x.xx.
Rada 25x.xx je 6 let stara :? Co ma spolecnyho s novou Fifou a dnesni radou 36x.xx je mi zahadou...
Ano, už víc jak 6 let se objevuje ten samý bug

Nvidia Kernel Mode Driver has stopped responding and has recovered
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

To je tedy nepříjemné, ale také to moc nechápu. Takže to mám brát, že ovladače 25x.xx zapříčiňovaly chybu, "současné" 362.00 jsou v pořádku a následně 364.xx jsou zase návrat k problémům, když bych to vztáhl na svou situaci? Já tedy nemám ověřený, jak by mi jela fifa s několik let starýma driverama, ale u mě to bylo jednoduše před 362.00 včetně=žádný problém. Od 364.xx se vyskytl problém. Spíš se tedy přikláním k verzi, že je něco špatně až s 364.xx ovladači.
Jinak abych doplnil svou situaci, u 364.96 jsem testoval firestrike, heaven, valley, division, far cry 4, gta 5, nba 2K16, CS:GO, zaklínač 3 a fifa 16. Fifa byla jediná, která tento problém vyvolávala.
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Krteq píše:Ano, už víc jak 6 let se objevuje ten samý bug Nvidia Kernel Mode Driver has stopped responding and has recovered
To není zadny bug :? To je reakce driveru na nejakou chybu, kdy vyprsi cas na odpověď a driver se resetne a aplikace, ci system, se plne nezhrouti a nezasekne. Ta chyba muze byt v aplikaci, v driveru, hardware, nebo v systemu a toto je jen reakce na nejaky bug ve vyjmenovanych. To je normalni standartni featura :D Nevim o tom, ze by novejsi Fifa nejakym casovym tunelem putovala zpet o 6 let a tam nekomu padala na starickych Fermi a Tesla kartách s 25x.xx verzi driveru.
LeBron23CAVS píše:...., ale také to moc nechápu.......
Nenech se zmast. U Fify je nejaka chyba v 364.xx verzi driveru, viz. feedback vlakno na nV foru. Ta hlaska je jen standartni reakce na chybu. Není to tak, ze je v driveru 6 let stary bug, kvůli kterym Fifa pada :D
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

LeBron23CAVS píše:To je tedy nepříjemné, ale také to moc nechápu. Takže to mám brát, že ovladače 25x.xx zapříčiňovaly chybu, "současné" 362.00 jsou v pořádku a následně 364.xx jsou zase návrat k problémům, když bych to vztáhl na svou situaci? Já tedy nemám ověřený, jak by mi jela fifa s několik let starýma driverama, ale u mě to bylo jednoduše před 362.00 včetně=žádný problém. Od 364.xx se vyskytl problém. Spíš se tedy přikláním k verzi, že je něco špatně až s 364.xx ovladači.
Ono je to jak na houpačce, v jedné větvi je to OK, pak to zase začne zlobit atd... úplně to neopravili nikdy.

S Windows 10 se to opět začalo objevovat ve větší míře

@Hladis: TDR je jen část problému. Pokud to považuješ za chybu v aplikaci, driveru, HW nebo v OS tak proč tedy driver Intelu a AMD tak často nepadá, obzvlášť ve hrách náročných na DirectCompute?

Ano, je to standardní feature WDM/WDDM, ale rozhodně to není standardní chování.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Neresim zda AMD nebo Intelu padaji drivery casteji nebo ne. Asi proto ze zadny GPU od Intelu a AMD nepouzivam a tak nechodim do vlaken třeba k AMD tam psat, ze jim často padaji. Nekteri by si z toho měli vzit priklad. Vzhledem k tomu, ze tenhle pad jsem za x let videl jednou z duvodu chyby v jednom driveru, jinak jen při hratkach s vysokym OC (tedy na vetsine mych PC jsem ho nevidel nikdy), tak mam jiny predstavy o vyznamu slova "často".
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Neresim zda AMD nebo Intelu padaji drivery casteji nebo ne. Asi proto ze zadny GPU od Intelu a AMD nepouzivam a tak nechodim do vlaken třeba k AMD tam psat, ze jim často padaji.
Mě běžně nepadají AMD ani Nvidia ovladače... když nepočítám OC :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Tiež sa s tým stretávam iba pri nestabilnom OC :-D problém je, že niektorým hrám nevadí vyšší OC ako iným ...
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“