již tři roky jsem majitelem této smart plazmy, až doposud spokojeným https://www.alza.cz/42-panasonic-viera- ... lternativy .
TV jsem používal na přehrávání filmů a hudby z externího disku, jako zobrazovací zařízení pro Xbox360 a PS4 a s ničím nebyl problém. Nyní jsem však k televizi přes HDMI připojil PC se systémem Windows 7 64-bit, i7 920, MSI GTX760, 12GB RAM (3x4 triple channel).
První problém byl přílišné roztažení obrazu, takže jsem část obrazu vůbec neviděl, což šlo vyřešit vypnutím převzorkování u TV. Nicméně řeším jiný podivný problém a to jsou pravidelné lagy. Vždy po cca 8 minutách přijde menší a hned po něm poměrně dlouhý na cca 5 vteřin. Problém je jak při hraní her, tak při přehrávání videa. Dokud byl pc provozován s monitorem, žádný problém nenastal.
Nejprve jsem myslel, že problém může být způsoben tím, že PC má problém s přenosem zvuku přes HDMI, tak jsem použil pouze DVI port a zvuk jsem řešil externími reproduktory. Nepomohlo. Nepomohly změny rozlišení, obnovovací frekvence a v podstatě žádná změna nastavení provedená v PC. U televize to samé, vypnul jsem všechny funkce vylepšení obrazu, redukce šumu, napevno nastavil rozlišení 1080p. Naprosto netuším, jestli je nějaká možnost problém vyřešit a ani na internetu jsem stejný případ s touto TV nenašel.
Pokud by někdo tušil, budu moc rád za každý tip. Nerad bych televizi měnil, doteď jsem s ní byl maximálně spokojený po všech stránkách.
Předem děkuji